Oppdatert 21 Oktober, 2019

Gratis kredittkort

Forfatter gratis kort i hånden Det er fullt mulig å bestille et kredittkort gratis, og i denne guiden forklarer vi hvordan du går frem for å skaffe deg et gratis kredittkort.
Når du har skaffet deg et nytt kort er det mye å tenke. Hovedformålet med kredittkortet er at du skal dra nytte av alle tilhørende fordeler, bonuser og rabatter. Gjennom å bestille et kredittkort uten årsgebyr, koster disse fordelene så mye som NOK 0,-. Bli med på vår sightseeingtur av gratis kredittkort for å lære mer om hvordan du best kan dra nytte av kredittkort.

Hva menes med gratis kredittkort?

Hva betyr det egentlig at visse kredittkort er gratis? Betyr det at visse kort er uten årsgebyr? Kan det virkelig bety at kreditten er gratis? Mener man egentlig at fakturagebyret er gratis eller er det noe annet? Faktum er at når man snakker om gratis kredittkort, så mener man egentlig kun slike kredittkort som ikke har årsgebyr. Det kan fortsatt tilkomme fakturagebyrer, valutapåslag og andre mer vanlige gebyrer. Dessuten tilkommer evt. renter, hvis man ikke betaler hele regningen ved forfall.

Virkelig helt gratis?

Det finnes kredittkort på markedet som ikke koster noe å skaffe seg og bruke. Du betaler ikke en krone per år for å bruke slike kredittkort. Det er viktig å holde tungen rett i munnen og unngå å velge feil kredittkort. Helst skal man søke etter gebyrfrie kort med e-faktura.

Kredittkort kostnader

For å finne det rette kredittkortet uten avgifter behøver man å ta seg tid til å lese nøye gjennom kortets prisliste.

Årsgebyr

Uttrykket “gratis” kredittkort brukes vanligvis i forbindelse med kredittkort som ikke har et årsgebyr. Du kan spare noen hundrelapper i året på å velge et kredittkort som har lavt – eller er helt uten årsgebyr. Slike gratis kredittkort har de samme eller bedre fordelsprogram, som reise- og avbestillingsforsikring og bonus på alle varekjøp med kortet.

Fakturagebyr

De fleste kredittkort har papirfakturaavgift. Gebyret er vanligvis Nok 45,- per måned. Men nesten alle kredittkortutgivere tilbyr et gratis e-faktura alternativ. Eksempelvis er Komplett Bank Mastercard et kredittkort med gratis e-faktura.

Rente

Alle kredittkort har rentefrie dager. Rentefrie perioder strekker seg fra 14 til 50 rentefrie dager. Hvis du velger å dele opp tlibakebetalingen, er det viktig å ha et kredittkort med lavet mulig rente. Norwegian Bank sitt kredittkort har i øyeblikket den laveste kredittrenten på 20%.

Valutapåslag

Når du handler med bankkortet i utlandet, må du som regel betale et valutapåslag som vanligvis er 1,75 prosent. For øyeblikket finnes det ingen kort på markedet uten valutapåslag.

Uttaksgebyr

Det er kostnader forbundet med å ta ut penger i utlandet med kredittkortet. Kostnadene ved uttak i minibank kan bestå både av et fast kronebeløp per uttak og et prosentvis påslag. Uttaksgebyret ligger vanligvis rundt 0,5% til 1% og en minimumsavgift på NOK 30.

Gratis kredittkort

Et gratis kredittkort betyr forskjellige ting avhengig av hvem du snakker med. Noen påstår feilaktig at ingen kredittkort er gratis. Det de mener er at kredittkortet har en rentekostnad når man velger å utsette betalingen til neste måned. Altså vil ingen renter eller avgifter påløpe dersom man betaler før kortregningen forfaller.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Maks kreditt: 100 000kr
 • Årsgebyr: 0kr
 • Nom. rente: 20,49 %
 • Rentefrie dager: 45 Dager
 • Tjen CashPoints ved all bruk
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Betal flyreiser med CashPoints hos Norwegian
Re:member

Re:member

 • Maks kreditt: 150 000kr
 • Årsgebyr: 0kr
 • Nom. rente: 21,62 %
 • Rentefrie dager: 45 Dager
 • Opptil 150000 kr. kreditt
 • Inntil 20% cashback på netthandel
 • Reise- og avbestillingsforsikring

gratis kreditkort

Nedenfor er noen eksempler på ulik bruk av et kredittkort uten årsavgift. I Per-eksempelet er kredittkortet helt gratis.

Per

Per blir interessert i Bank Norwegian kredittkortet, som i tillegg til å være uten årsgebyr, byr på mange andre gode fordeler. Han fyller ut en kredittkort søknad og får kortet tilsendt etter noen dager. Per passer på å benytte seg av e-faktura tjenesten for å unngå gebyret som ellers hadde kostet ham NOK 45 ved hver fakturautsendelse. Han handler for NOK 15 494 i måneden. Måneden etter mottar han en faktura pålydende NOK 15 494. Han velger å betale hele beløpet. Slik fortsetter Per år etter år. Han betaler ikke en eneste krone ekstra i renter eller gebyrer. Vi kan si att Pers kredittkort er helt gratis.

Anne

Anne vil ha et bensinkort med gratis årsgebyr og bestiller et Circle K Mastercard. Hun handler for NOK 12 432. Neste måned mottar hun en papirfaktura i postkassen sin pålydende NOK 12 477. Fakturabeløpet er NOK 45 større enn hennes utgifter. Årsaken er at hun vil ha en papirfaktura hvor hun må betale NOK 45 ekstra. Anne sitt kredittkort er gratis, men hun ha valgt å motta papirfaktura og det koster henne 45 kr. mer i måneden.

Geir

Geir vil ha et smidig kredittkort som er gratis. Han bestiller re:member Mastercard og velger e-faktura. Han bruker kortet i hverdagen og får hjem en faktura måneden etter med nøyaktig samme beløp som han har handlet for. Han betaler fakturaen innen forfall. Ved å bruke kortet på denne måten, kan Geir regne med at det ikke vill tilkomme gebyrer og rentekostnader.

Plutselig en dag trenger bilen å bli reparert. Når regningen kommer har han ikke nok penger til å betale hele beløpet. Han velger å splitte betalingen av denne fakturaen og utsetter 10 000 kr. Neste måned har beløpet økt med 225 kroner pga. rentekostnaden. Det ble en billig og problemfri måte for Geir å låne penger midlertidig.

Jan har en unik kombinasjon av ferdigheter og bakgrunn fra markedsføring, kommunikasjon og salg i finansbransjen både fra Norge og Sverige. Han er en kreativ, men strukturert lagspiller og leverer vellykkede markedsføringsaktiviteter. 3 lidenskaper: innovasjon, digitalisering og endring!