Oppdatert 12 August, 2020

Gebyrfritt kredittkort

Forfatter gratis kort i hånden Det er fullt mulig å bestille et kredittkort gratis, og i denne guiden forklarer vi hvordan du går frem for å skaffe deg et gratis kredittkort.
Når du har skaffet deg et nytt kort er det mye å tenke. Hovedformålet med kredittkortet er at du skal dra nytte av alle tilhørende fordeler, bonuser og rabatter. Gjennom å søke om et gebyrfritt kredittkort, blir det gratis å skaffe seg et kredittkort. Følgelig koster alle kredittkort fordeler så mye som NOK 0,-. Bli med på vår sightseeingtur av gratis kredittkort for å lære mer om hvordan du best kan dra nytte av et gebyrfritt kredittkort.

Hva menes med gebyrfritt kredittkort?

Hva tyder egentlig at gebyrfritt kredittkort på? Betyr det at visse kort er uten årsgebyr, mao. gebyrfrie kort? Kan kreditten virkelig være gebyrfri eller rentefri? Mener man egentlig at fakturagebyret er gratis eller er det snakk noe annet? Faktum er at når man snakker om gratis kredittkort, så mener man egentlig kun slike kredittkort som ikke koster noe å skaffe seg. Sjekk årsavgift og andre kort tjenester før du bestemmer deg for å søke om et kredittkort.

Kortbruk kan til en viss grad være gebyrfri, imidlertid kan det tilkomme fakturagebyrer, valutapåslag, gebyr for minibank uttak og andre mer vanlige gebyrer. Dessuten tilkommer evt. renter, hvis man ikke betaler hele regningen ved forfall.

Gebyrfri kortbruk

Det finnes kredittkort på markedet som ikke koster noe å skaffe seg. Noen kredittkort markedsføres som gebyrfri Visa eller MasterCard og har gebyrfri logg inn til nettbanken, gebyrfri nettbank bruk, gebyrfri kontantuttak i minibank. Visse kredittkort har til og med gebyrfri overføring fra kredittkort til brukskontoen. Du betaler ikke en krone per år for å bruke slike kredittkort.

Med flere og flere kredittkort i Norge, er det nå enda viktigere å holde tungen rett i munnen og unngå å velge feil kredittkort. Helst skal man søke etter betalingskort med tilleggstjenester som gebyrfri e-faktura, gebyrfri betaling av regninger med kredittkort og lavest mulig valutapåslag.

Kredittkort uten årsavgift

For å finne kredittkort uten årsavgift, som er 100% gebyrfri innenfor de hovedområdene som kortet skal brukes til, behøver man å ta seg tid til å lese nøye gjennom kortets prisliste og vilkår. Hvis du for eksempel søker et gunstig reisekort til neste ferietur, skal du lete etter gebyrfritt kredittkort og beste kredittkort reise.

Sjekk årsavgift

Uttrykket “gratis” kredittkort brukes vanligvis i forbindelse med kredittkort som er uten årsavgift. Du kan spare noen hundrelapper i året på å sjekke årsavgift og velge et kort med færrest gebyrer – så nær som helt gebyrfri. Sjekk årsavgift, for gebyrfrie kredittkort har de samme og noen ganger bedre fordelsprogram, som gratis reiseforsikring og bonuspoeng på alle varekjøp med kortet.

Fakturagebyr

De fleste kredittkort har papirfakturaavgift. Gebyret er vanligvis Nok 45,- per måned. Men nesten alle kredittkortutgivere tilbyr et gratis e-faktura alternativ. Eksempelvis er Komplett Bank Mastercard et kredittkort med gratis e-faktura.

Rente

Alle kredittkort har rentefrie dager. Rentefrie perioder strekker seg fra 14 til omkring 50 rentefrie dager. Hvis du velger å dele opp tilbakebetalingen, er det viktig å ha et kredittkort med lavest mulig rente. Norwegian Bank sitt kredittkort har i øyeblikket den laveste kredittrenten på 20%.

Valutapåslag

Når du handler med bankkortet i utlandet, må du som regel betale et valutapåslag som vanligvis er 1,75 prosent. For øyeblikket finnes det ingen kort på markedet uten valutapåslag.

Kontantuttak

For mange er det viktig å kunne gjøre kontantuttak, særlig når man er på reisefot til steder hvor det ikke er like vanlig å betale med kredittkort. Det er kostnader forbundet med å ta ut penger i utlandet med kredittkortet. Kostnadene ved uttak i minibank kan bestå både av et fast kronebeløp per uttak og et prosentvis påslag. Uttaksgebyret ligger vanligvis rundt 0,5% til 1% og en minimumsavgift på NOK 30.

Gratis kredittkort

Et gratis kredittkort betyr forskjellige ting avhengig av hvem du snakker med. Noen påstår feilaktig at ingen kredittkort er gratis. Det de mener er at kredittkortet har en rentekostnad når man velger å utsette betalingen til neste måned. Altså vil ingen renter eller avgifter påløpe dersom man betaler før kortregningen forfaller.

re:member Black

re:member Black

 • Kredittgrense: 150 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 21,62 %
 • Rentefritak: 45 dager
 • Inntil 20% cashback på netthandel
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkl.
 • re:member app
Credits Gold

Credits Gold

 • Kredittgrense: 100 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 19,90 %
 • Rentefritak: 43 dager
 • Gebyrfritt verden over
 • Reise- & avbestillingsforsikring inkl.
 • Tilsluttet Dealpass med opptil 30% rabatt
Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Kredittgrense: 100 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 20,49 %
 • Rentefritak: 45 dager
 • CashPoints ved all bruk
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • CashPoints mot flybilletter hos Norwegian

gratis tekst

Nedenfor er noen eksempler på ulik bruk av et avgiftsfritt kredittkort.

Per

Per blir interessert i Bank Norwegian kredittkortet, som i tillegg til å være uten årsavgift, byr på mange andre gode kredittkort fordeler. Han fyller ut en kredittkort søknad og får kortet tilsendt etter noen dager. Per passer på å benytte seg av e-faktura tjenesten for å unngå fakturagebyret, som ellers hadde kostet ham NOK 45 per faktura. Han handler for NOK 15 494 i måneden. Måneden etter mottar han en faktura pålydende NOK 15 494. Han velger å betale hele beløpet. Slik fortsetter Per år etter år. Han betaler ikke en eneste krone ekstra i renter eller gebyrer. Vi kan si att Pers kredittkort er gebyrfritt og helt gratis.

Anne

Anne vil ha et bensinkort med gratis årsgebyr og bestiller et Circle K Mastercard. Hun handler for NOK 12 432. Neste måned mottar hun en papirfaktura i postkassen sin pålydende NOK 12 477. Fakturabeløpet er NOK 45 større enn hennes utgifter. Årsaken er at hun vil ha en papirfaktura hvor hun må betale NOK 45 ekstra. Anne sitt kredittkort er gratis, men hun ha valgt å motta papirfaktura og det koster henne 45 kr. mer i måneden.

Geir

Geir vil ha et smidig kredittkort som er gratis. Han bestiller re:member Mastercard og velger e-faktura. Han bruker kortet i hverdagen og får hjem en faktura måneden etter med nøyaktig samme beløp som han har handlet for. Han betaler fakturaen innen forfall. Ved å bruke kortet på denne måten, kan Geir regne med at det ikke vill tilkomme gebyrer og rentekostnader.

Plutselig en dag trenger bilen å bli reparert. Når regningen kommer har han ikke nok penger til å betale hele beløpet. Han velger å splitte betalingen av denne fakturaen og utsetter 10 000 kr. Neste måned har beløpet økt med 225 kroner pga. rentekostnaden. Det ble en billig og problemfri måte for Geir å ta opp et midlertidig lån.

Som innholdsansvarlig for Kredittkort360.com, bidrar Jan med en unik kombinasjon av ferdigheter og erfaringer innen markedsføring, kommunikasjon og salg fra finansbransjen både i Norge og Sverige.