Kredittkort test – hvorfor?

Dessverre finnes det enda ikke kredittkort i Norge med alle fordeler samlet i ett kort alene. Det er store og små variasjoner mellom kortene. Derfor er det viktig med kredittkort test for å filtrere ut kredittkort fra mengden for å gjøre ting lettere for deg. Før du blindt forliter deg på markedsførte kredittkort test i media, skal du vite at anbefalinger om test kredittkort og testvinnere, ikke alltid er helt objektive. Markedsførerne av kredittkort får nemlig betalt av kortutstedere eller deres affiliates. Hvordan kan man da stole på de forskjellige kredittkort test som forteller oss at visse kredittkort scorer best i test?

Uansett er grunnlaget for slike test kredittkort et sett med faktorer hvis vektlegging ikke nødvendigvis passer deg, ditt forbruksmønster og livsstil. Derfor kan man ofte lese kundeomtaler av testvinnere som bestrider resultet.

Kredittkort test basert på gjennomsnittet

Før vi går videre skal vi kaste lys over hvilke test kredittkort må gjennomgå før de klasses som de beste kort. Som vi var inne på over, er en test vanligvis basert på faktorer som anses for å være representative for en gjennomsnittelig forbruker. Disse faktorene er i sin tur vektlagt etter samme prinsipp. Med dette utgangspunktet gis forskjellige kort ulike karakterer. Restultatet presenteres ved å fremheve kredittkort best i test.

Denne fremgangsmetoden er nødvendigvis ikke noe som hensyntar dine individuelle faktorer og hva du anser for å være viktig eller mindre viktig. Altså er det en sjanse for at du ikke inngår i gjennomsnittet.

Fordeler og ulemper med alle kort

Alle kredittkort har i bunn og grunn sine fordeler og ulemper. Et eneste superkort kan ikke tilfredstille alle din behov. Det kan være aktuelt, dersom du ønsker å dekke hele ditt behovsspekter, å velge flere kort. Samlet sett fører det til at du oppnår alle kredittkort fordeler relevant for deg.

Velg rett kredittkort som passer ditt forbruksmønster

Det er altså ditt forbruksmønster og dine behov som skal avgjøre en best i test kredittkort! Sett opp en ønskeliste over dine individuelle behov og vurder kredittkortene i forhold til ønskelisten. På denne måten utfører du en individuell tilppassed kredittkort test. Men det kan være tidkrevende å gå gjennom de ulike kredittkort. Her på Kredittkort360 har vi gjort det mulig for deg å gjennomføre denne sammenligningen ganske effektiv med hjelp av noen få klikk.

Individuelle faktorer i en kredittkort best i test

Her skal med hjelp av eksempler fra virkeligheten tipse om veiledende faktorer som kan være viktige når du selv skal avgjøre et best i test kredittkort. Det er opp til deg å vektlegge betydningen av de forskjellige faktorene. Test deretter kredittkort iforhold til dine behov!

Kredittkort rente

Kredittkort rente er kanskje den viktigste faktoren dersom du skal dele opp tilbakebetalingen av ditt kredittlån. Imidlertid, er kredittkort rente ikke av betydning viktig hvis du skal innfri kreditten i en og samme betaling ved fakturaforfall.

Bonuspoeng og cashback

Bonuspoeng og cashback har en pengeverdi være seg at du får avslag på fremtidige kjøp, prosentvis avdrag fra fakturabeløpet eller penger satt inn på din konto. Hvordan er livsstilen din? Er du en som reiser ofte, finnes gode kredittkort som lar deg kjøpe flyreiser med opptjente poeng.

I denne sammenhengen kan det være lurt å enten ta kontakt med banken din for en utredning eller vurdere et forbrukslån. Om du derimot er blant de som betaler ned hele ditt utestående beløp ved forfall kan du se bort i fra dette punktet.

Se opp for gebyrer

Gebyrer er inntektkilden til kredittkortutgivere og banker. Visse tilbyr gebyrfri årsavgift, andre har høye gebyrer på kontaktuttak i minibank og over skranke. Selv kort som markedsføres som gratis kredittkort er ikke alltid helt gebyrfrie. Visse andre kort krever også gebyrer ved mer enn ett års inaktivitet. Det sier seg selv at et kort med høye eller skjulte gebyrer ikke kan score høyt på din kredittkort test.

Drivstoff

Drivstoffrabatt er viktig for de fleste husholdninger som har et eller flere kjøretøy. De fleste bensinstasjonskjeder tilbyr bensinkort hvor disse er begrenset til , mens flere andre aktører har drivstoffrabatt som en del av kortets fordelspakke. På våre sider kan du lese mer om hvert enkelt kort for å finne ut hvordan du kan spare penger på drivstoff.

Forsikring

Enda en viktig faktor for din test av kredittkort er forsikring. Viktig spørsmål å stille er eksempelvis: tilbys gratis reise- og  avbestillingsforsikring? Hva koster det ekstra og hvem dekkes av reiseforsikring? Er størrelsen på erstatningsbeløp gode nok? Mens noen forsikringer gjelder inntil 45 dager er forsikringslengden opptil 90 dager hos andre aktører.

Type kort

Hvilken type kort passer din livsstil. I tillegg til tradisjonelle kredittkort, finnes det faktureringskort på markedet. Faktureringskort gir ikke muligheten for å debetale kredittkortregningen. En ny trend på det internasjonale kredittkort markedet er debetkort med mange øvrige kredittkort egenskaper, som bonus, forsikring og rabatter på varekjøp.

Oppsummering

Det er viktig å velge kort utifra kredittkort test. Mange kredittkort test som markedsfører test kredittkort, eller best i test kredittkort, er basert på gjennomsnittlige forbruksmønster. Likevel blir såkalte best i test kredittkort ofte bemøtte av negative kundeomtaler. Man kan utføre en invididuell kredittkort test med hjelp av sammenligningsverktøy på Kredittkort360 og filtrere ut kredittkort som passer din individuelle livsstil.