Oppdatert 27 Januar, 2020

Søk kredittkort uten fast ansettelse og inntekt

Forfatter tom lommebok Her går vi gjennom kredittkort uten inntekt eller kort med få søknadskrav og hva man kan gjøre for å finne slike kort.
Er du ikke sysselsatt kan det være ekstra vanskelig å anskaffe et kredittkort. Årsaken til dette er at det er langt fra alle kortutstedere som godtar en søknad med med lav inntekt. I vår kredittkort guide om kredittkort uten krav til inntekt, kan du lese om kredittkort som passer for deg som er uten fast inntekt.

Søk kredittkort hvis du oppfyller krav

Ikke alle kredittkort er enkle å få innvilget dersom du står uten inntekt. I motsetning til strengere krav før i tiden, har det idag blitt vesentlig lettere å skaffe seg et kredittkort. En hovedårsak til denne utviklingen er at kortutstedernes syn på variabel inntekt. Søknadsvurderinger er blitt mer realistiske og individuelt tilpasset. For eksempel er det en større forståelse for at det er mulig for en søker å ha en god nok økonomi til tross for at vedkommende ikke er 100 prosent sysselsatt eller har en inntekt som varierer fra måned til måned.

Følgelig er det idag flere kredittkortutgivere som godtar kredittkort søknader med lav inntekt. Kredittkort360 sine kunder opplever at følgende kortutstedere stiller relativt færre søknadskrav.

Søk kredittkort på grensen til å oppfylle søknadskrav

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Kredittgrense: 100 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 20,49 %
 • Rentefritak: 45 dager
 • CashPoints ved all bruk
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • CashPoints mot flybilletter hos Norwegian
365Direkte MasterCard

365Direkte MasterCard

 • Kredittgrense: 50 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 21,40 %
 • Rentefritak: 45 dager
 • 34 øre/l. fast rabatt Esso + 3,65% cashback
 • 2% cashback på bensinstasjoner
 • Rabattert reiseforsikring, leiebil og strømavtale

Kredittkort uten inntekt

Det kan være flere grunner til at du har en lav eller ingen inntekt i din siste Skattemelding, som kan inndeles i to kategorier:

Arbeidsledighet og sykefravær

Hvis du har vært arbeidsledig eller sykemeldt over lengre tid, er det vanskeligere å blir innvilget en kredittkort søknad. Men det er langt fra umulig. Du kan kontakte kredittkortselskapet hvis du mener at du har en høyere inntekt enn det som fremgår i Skattemeldingen. Søk kredittkort etter at du kar snakket med Kundeservice og vist frem inntektsdokumentasjon. Det kan både være i form av lønnslipper eller utbetalingsbekreftelse fra NAV.

Manuelt innsendt inntektsdokumentasjon kan føre til å forbedre din betjeningsevne og endre et avslag til en innvilget kredittkort søknad!

Inntekt, men ingen lønn i Norge

Det kan være flere grunner til at man ikke har deklarert inntekt sin i Norge. Det kan være at man jobber i nabolandet, men bor i Norge. Du har heller ikke en deklarert inntekt i Norge hvis du har jobbet i utlandet en stund og tilbakevender til Norge. I slike tilfeller bør du også snakke med kredittkortselskapet. Gjennom å forklare situasjonen og sende inn inntektsdokumentasjon kan du bli innvilget kredittkortet.

En selvstendig næringsdrivende som tar ut utbygge, men ingen lønn, bør også vise frem relevant inntektsdokumentasjon. Hvis du faller i denne kategorien, søk kredittkort etter at du har vært i kontakt med Kundeservice og fått en tilbakemelding om hva du kan gjøre.

Avsluttende ord

Det er kostnadsfritt å søke om kredittkort. Hvis man derimot ser at man ikke oppfyller et eller flere av kredittkort selskapets krav, så er det heller ikke noe poeng i å kaste bort tiden din på noe som ikke vil føre frem. Hvis du likevel vil prøve, søk kredittkort etter at du kontaktet kortutsteder. Det er bedre å holde fokuset på slike kortutstedere hvor du oppfyller deres krav og som har lavest rente. Her kan du sammenligne kredittkort og velge hvilket kort du skal gå for!

Som innholdsansvarlig for Kredittkort360.com, bidrar Jan med en unik kombinasjon av ferdigheter og erfaringer innen markedsføring, kommunikasjon og salg fra finansbransjen både i Norge og Sverige.