Bunq - En moderne internettbank

Med Bunq får du en bankkonto og et bankkort. Dette er kontoene og kortene du kan velge mellom.

  Hvorfor bør du stole på oss?

  Siden 2019 har kredittkort360.com vært engasjert i å veilede besøkende til å ta informerte valg når det gjelder kredittkort. Vårt team av eksperter innen finans og reiser jobber hardt for å gi deg den veiledningen du trenger for å ta de smarteste beslutningene.

  Våre eksperter, med lang erfaring, tester kortene selv. Vi sikter på å gi deg klare og ærlige sammenligninger av alle norske kredittkort. Hos kredittkort360.com er vårt mål å tilby all nødvendig informasjon slik at du kan ta kloke valg som passer din økonomi.

  Om Bunq

  Bunq er en av verdens største internettbanker. Selv om det er en tysk bank, er nordmenn velkomne til å åpne en konto. Alle bankfunksjonene befinner seg i en app. Banken har ingen fysiske filialer du kan besøke. Banken tilbyr både sparing og bankkort, men ikke lån. Du kan hverken låne penger til forbruk eller bolig av Bunq, som heller ikke tilbyr kredittkort.

  Historien

  Bunq ble startet i Tyskland i 2012 av bankens nåværende direktør Ali Niknam. Visjonen var å tilby en bank som var radikalt annerledes sammenlignet med de tradisjonelle bankene. Niknams visjon ble snart til mer enn bare ideer. Han fikk banklisens av den tyske sentralbanken i 2014, for øvrig den første lisensen som ble utdelt i hele Europa på 35 år.

  En betaversjon av Bunq ble lansert i 2015. 1.000 kunder fikk kjøpe seg inn og delta i testen. Etter dette ekspanderte banken raskt. Store deler av EU åpnet for Bunq like etter hovedlanseringen i 2015. Norske kunder kunne ta i bruk tjenestene i 2019.

  Vi har ikke funnet oppdaterte tall på hvor mange kunder Bunq har, men vi vet at det ble satt inn nesten 5 milliarder kroner på kundekontoene i 2019, noe som er mer enn en dobling av det samlede innskuddet i 2018.

  Bunq-kontoer

  Bunq omtaler seg selv som banken for de frie. Takket være fordeler som gratis minibankuttak over hele verden og billig valutaveksling har banken blitt populær blant unge mennesker som reiser mye, såkalte digitale nomader, utenlandsstudenter og frilansere som har kunder fra hele verden. Banken tilbyr tre kontonivåer med ulike fordeler. easyTravel er det laveste nivået. På dette nivået får man færrest fordeler, men det er også den billigste kontoen å eie. De andre nivåene, easyMoney og easyGreen, har flere fordeler, men koster mer. Felles for alle kontoene er at du får med et bankkort som fungerer over hele verden og en app som gir deg full kontroll over kontoen din.

  Appen står sentralt

  Bunq minner lite om tradisjonelle banker. Den har ingen filialer som du kan besøke. Alle funksjoner er bakt inn i appen som følger med alle kontoene. Hvor mange funksjoner appen har, bestemmes av kontonivået du velger. Jo høyere nivå, desto flere funksjoner har appen. Her er bare noe av alt du kan gjøre med den:

  Bankoverføringer

  Du kan overføre penger til og fra Bunq-kontoen din i appen. Alt du trenger å gjøre er å koble andre kontoer du eier, eller også kredittkort, til appen. Deretter bruker du appen til å starte overføringene. I utgangspunktet fungerer kontoen med euro, men har du TransferWise-tilgang kan du overføre penger i mer enn 80 ulike valutaer.

  Betal kontaktløst med Apple – eller Google Pay

  Alle kontonivåene i Bunq fungerer med både Apple Pay og Google Pay. Du kan forbinde Bunq med de respektive lommebøkene i appen og begynne med mobilbetaling umiddelbart.

  Automatisk sparing

  På easyMoney- og easyGreen-nivå kan du sette opp autosparing i appen. Du kan, for eksempel, fortelle appen at den skal overføre en fast sum for hvert kjøp du gjør med kortet som følger med. Du bestemmer selv hvor høyt beløpet skal være.

  Utgiftsdeling

  Alle kontonivåer har automatisk deling av regninger, for eksempel, etter et restaurantbesøk. Appen har i tillegg en funksjon som heter Slice Groups. Her kan du opprette grupper bestående av venner, familie eller kolleger som du deler regningen med oftere enn én gang.

  Reiseassistent

  Appen inneholder også en reiseassistent. Denne forteller deg hva du bør vite om vekslingskurser, reisetricks, sikkerhetstips og mange andre ting for hvert av landene du besøker.

  Miljøfokus

  Noe av det mest spennende med Bunq, er miljøfokuset. Mange kunder har valgt banken på grunn av miljøfilosofien som ligger til grunn for alt banken foretar seg. Miljøsatsingen viser seg blant annet på de forskjellige kontonivåene:

  • easyTravel og easyMoney: Det plantes et tre for hver tusenlapp kontoeiere under 18 år bruker.
  • easyGreen: På dette nivået plantes det et nytt tre, et eller annet sted på kloden, for hver tusing alle kortinnehavere bruker.

  Slik kommer du i gang

  Det er veldig enkelt å bli Bunq-kunde. Det starter med at du registrerer telefonnummeret ditt på bankens hjemmesider.

  1. Du mottar en link med en invitasjon til å bli kunde. Klikk på denne.
  2. Last ned appen og fyll ut informasjonen banken ber om.
  3. Velg konto og vent på at Bunq-kortet dukker opp i posten.

  Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
  Favorittkort: Bank Norwegian

  Sist oppdatert Mar 6, 2024