kredittkort på dagen kan ikke skaffes, men du kan få svar umiddelbart

Det er ikke mulig å få et fysisk kredittkort samme dag som du søker om det. Kortet må produseres og sendes til deg i posten. PIN-koden blir også sendt i posten, i en separat sending for å redusere muligheten for at noen misbruker kortet ditt.

Du kan derimot få svar på kredittkortsøknaden på dagen. I enkelte tilfeller får du svar umiddelbart etter at du har sendt søknaden. Plastkortet og PIN-koden dukker opp i postkassen noen få dager senere.

Slik søker du kredittkort på dagen

Se vår oversikt over kredittkortene som finns på det norske markedet. Velg et som du synes passer for deg, og trykk på «bestill»-knappen.

Du blir så sendt rett til søknadskjemaet til det aktuelle kredittkortet. Der fyller du ut de opplysningene de ber om. Sørg for å ha tall klare på inntekter og gjeld.

Når du sender søknaden, vil du samtidig akseptere at banken foretar en kredittsjekk på deg. Resultatet av denne avgjør om du får kortet, og i så fall hvilken kredittgrense som følger med.

Hvor lang tid tar det før du får kortet?

Hvis det ikke er noen spørsmål i forbindelse med de opplysningene som er gitt, vil søknaden gå gjennom en automatisk kredittsjekk. Denne foretas gjerne umiddelbart.

Det vanlige er at du får svar én virkedag etter at du sendte søknaden. Sender du den på fredagen, kan du altså ikke regne med å få svar før etter helgen.

Får du innvilget kredittkort, aksepterer du med BankID. Dersom du ikke har BankID eller det hefter noen begrensninger med denne, må du ta kontakt med din faste bank for å ordne det.

Du vil vanligvis motta kortet fysisk i posten. Postgangen er utenfor kortselskapets kontroll, og kan ta 5-10 virkedager. Har du hastverk kan du prøve å ta kontakt med banken og høre om de har en annen løsning.

Dersom det er knyttet en nettbank til kortet, vil det være mulig å benytte det til netthandel før du har mottatt det fysisk.

Når trenger du kredittkort på dagen?

De fleste behov kan utsettes, også de som må betales. I de aller fleste tilfeller kan man ta seg tid til å vente til kredittkortet du har søkt om innvilges, og du har det i hånden.

Problemet er som regel uforutsette utgifter. 

Er bilen på verksted, får du ikke hentet den før du betaler regningen. Hvis vaskemaskinen går i stykker, er det kjedelig å måtte vente på neste lønnsutbetaling før du får vasket klær. Det kan også hende at månedsbudsjettet allerede har sprukket i det øyeblikk du får purring på strømregningen.

Vi kan også tenke oss at det er par uker til du får utbetaling av feriepenger idet du ser et tidsbegrenset tilbud på drømmeferien din. 

Alternativer til kredittkort på dagen

Vi snakker i disse tilfellene om utgifter som skal dekkes eller kjøp som skal foretas rimelig raskt. Ofte er det uforutsette hendelser som ligger bak.

Forbrukerøkonomer anbefaler å ha en buffer på lønnskontoen til slike situasjoner, gjerne tilsvarende en månedslønn. 

Der dette er vanskelig å få til, kan et kredittkort være løsningen. Kredittkortene er kostnadsfrie så lenge de ikke er i bruk, og du har kreditten rede når du har bruk for den.

Er du altså føre var, har du anskaffet deg kredittkortet før katastrofen eller behovet inntreffer. Da er det også mulig å søke om høyere kredittgrense når du trenger det.

Dersom det er slik at du må vente noen dager før du får kortet i hende, er det mulig å søke om å utsette betalinger du har tenkt å gjøre. Det vil uansett gå et par uker før du får purring på en regning som er forfalt, og enda lenger tid før den overføres til inkasso.

I nødsfall kan du som nevnt over høre med kredittkortselskapet om de kan sende kortet med raskere postgang, eller om mulig hente det selv.

Tenk også på dette når du søker kredittkort

Like mye som trenger et kredittkort på dagen, bør du prøve å finne et kredittkort som er tilpasset deg og dine behov. Ulike kredittkort har forskjellige egenskaper og fordeler.

Kredittkort360 har vi en oversikt over kort som tilbys i Norge, og de fordelsprogrammer som fremheves for hvert enkelt. Det gjør det lettere for deg når du leter etter ditt kredittkort.

  • Medfølgende drivstoffrabatt tilbys av flere. Se om den omfatter de stasjonene du tanker oftest.
  • Cashback og bonuspoeng på handling er også et trekkplaster. Hvordan passer det med ditt handlemønster? Får du for eksempel noen fordeler ved å kjøpe klær, elektronikk, flyreiser eller noe annet ved bruk av kortet?
  • Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i mange kort, men ikke alle. Hvis det er noe du vil benytte deg av, bør du passe på at den er med.
  • Endelig er det stor forskjell i renten som tilbys på kortene. Dersom du betaler ned kreditten etter hvert som du bruker av den, har dette mindre betydning for deg. Hender det at det tar noen måneder før du får betalt deg ned til null, er derimot lav rente det viktigste.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort på dagen

Hvordan få et kredittkort på dagen uten kredittsjekk?
Hvilket kredittkort er det enklest å få?
Hvor fort kan man få kredittkort?
Hvor lang tid tar det å få svar på søknad om kredittkort?
Kan jeg få kredittkort samme dag med BankID?
Kan jeg få kredittkort svar på dagen?
Hvilket kredittkort kan jeg få på dagen?
Bengt Bergh Bengt Bergh
bengt@kredittkort360.com

Det er Bengt Bergh som er ansvarlig for innholdet på Kredittkort360.com. Han er utdannet innen finans og har en stor interesse for personlig økonomi. Du kan kontakte ham via epost.

Sist oppdatert Jan 31, 2023