Egenskaper

Bra for deg

re:member Gold Mastercard er et enkelt kredittkort. Det gir deg stort sett bare kreditt. Det har allikevel et ess i ermet: Det inkluderer et av landets laveste renter på kredittkortgjeld. Faktisk er renten så lav at den konkurrerer med flere av de beste forbrukslånsrentene. Er du forsiktig, kan du bruke kreditten du får med re:member Gold til å kvitte deg med dyrere kredittkortgjeld.

Fordeler

 • En av Norges beste kredittkortrenter.
 • Gebyrfrie kontantuttak.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Ingen gratisforsikringer.
 • Mangler rabatter og Cashbackprogram.

Krav

 • Aldersgrense 18 år
 • Minimum bruttoårsinntekt 120 000 kr
 • Uten betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype: Kredittkort
Betalingsnettverk: Mastercard
Årsavgift: 0 kr
Aldersgrense: 18
Rente: 14,90 %
Maks kreditt: 150 000 kr
Rentefrie dager: 45
Valutapåslag: 1,75 %

Vurdering re:member Gold kredittkort

Re:member Gold Mastercard tilbys av EnterCard Norge, et selskap som ble startet av norske banker i 1999 og som senere ble solgt til svenske Swedbank. I dag kontrolleres EnterCard Norge av Swedbank og Barclays via selskapet EnterCard Group AB.

EnterCard Norge tilbyr to kredittkort til norske kunder. re:member Gold og storebroren re:member Black Mastercard. Black-kortet inkluderer flere fordeler, slik som gratis reiseforsikring og rabatter hos mer enn 230 forhandlere på nett, men re:member Gold slår storebroren med god margin på rentene. I vår test var det bare ett kort som ga oss en bedre rente på kredittkortgjeld enn re:member Gold (Fana Sparebanks kredittkort).

Fordeler

La oss si det først som sist: Du bør gjøre alt du kan for å unngå kredittkortgjeld. Det finnes ingen annen (legal) gjeld som er like dyr. Det er ikke uvanlig med kredittkortrenter på mer enn 30 eller 40 % per år.

Den enkleste metoden for å unngå slik gjeld er å unngå å bruke mer av kortet enn hva du kan betale tilbake når den neste kredittkortfakturaen dukker opp. Betaler du tilbake alt du skylder på forfall, slipper du rentene.

Hvis du allerede har kredittkortgjeld, bør du kvitte deg med den så raskt som mulig. Jo lenger du har den, desto flere penger kaster du ut av vinduet. Det er flere måter å gjøre det på:

 • Du kan refinansiere boliglånet for å slette kredittgjelden. Dette er det beste alternativet på grunn av de lave boliglånsrentene.
 • Har du ikke egen bolig, eller nok sikkerhet i boligen du eier, kan du søke om et forbrukslån for å refinansiere kort-gjelden.
 • Får du ikke forbrukslån, kan et kredittkort med lav rente på gjeld erstatte den langt dyrere gjelden du har med andre kort.

re:member Gold har en så lav rente at kortet kan fungere som en løsning for å refinansiere gammel og dyrere gjeld. Du må allikevel forsikre deg om at gjeldskostnaden din blir lavere hver måned hvis du går for re:member-kortet som gjeldsutrydder.

Når alt stemmer, får du mer å rutte med i måneden etter at du har latt Gold-kortet overta gjelden. Bruk så mye av overskuddet som mulig til å betale inn ekstra avdrag på gjelden til EnterCard. Selv om renten er lavere enn hva de fleste av konkurrentene tilbyr, er den fortsatt så høy at du bør bli kvitt den så raskt du kan.

Ulemper

Utover at du slipper å betale gebyr for kontantuttak med re:member Gold, er det ingen andre fordeler med kortet. Det inkluderer hverken gratis forsikringer eller rabatter, for eksempel.

Vilkår

Du kan få opptil 150.000 kroner i kreditt med re:member Gold, hvis økonomien din er god. Du får i tillegg inntil 45 dager på deg til å betale tilbake det du skylder til EnterCard uten at det legges renter på beløpet.

Her er kravene alle som ønsker å søke om kortet må innfri:

 • Aldersgrense: 18 år eller eldre.
 • Minsteinntekt: 120.000 kroner brutto per år.
 • Annet: Ingen betalingsanmerkninger.

Oppsummering re:member kredittkort

Det er et blodfattig kort EnterCard Norge tilbyr med re:member Gold. Riktignok er renten på kredittgjeld lav med dette kortet. Det spørs allikevel hvor viktig dette er som en fordel for brukerne ettersom det har vært et ensidig søkelys på hvor ille det er å ha kredittkortgjeld de siste årene.

Hvis du ikke har spesielt gode grunner for å velge dette kortet, bør du i stedet vurdere å søke om re:member Black eller noen av de beste kortene vi omtaler. De aller fleste har langt mer å tilby enn det Black-kortet gjør.

Kundeomtaler

4,8 Gjennomsnittlig vurdering
 • Andreas

  Greit kredittkort med lave renter og gode vilkår

  2020-10-27

 • Tarje Corneliussen

  Jeg søkte og fikk innvilget Gold kortet for å innfri utestående gjeld på et par gamle kredittkort som jeg betaler dyrt på. Har regna på det og min besparelse blir ca. 1250 kroner i måneden. Så alle dere som befinner dere i samme situasjon som meg, sammenlign renta på kortet og sjekk hvor mye du kan spare.

  2020-05-12

 • Carsten Håland

  Absolutt å rekommandere hvis du betaler ned på dyr gjeld!

  2020-03-26

 • Tore Meyer

  Endelig et kredittkort som er verdt å bruke. Det er fortsatt høyt rentenivå på kredittkort i Norge sammenlignet med eksempel Sverige. Men remember gold kortet må være nytt kort med så lav rente,aldrig sett renten så lav før.blir ihvt fall nytt kort for meg! Flott vrudering forresten \…så blir 5 stjerner til remember gold og til kredittkort360.com gjengen. Hilsen “Tore-rentejeger’n”

  2020-02-14

 • Tine Abrahamsen

  Takk til dere på kredittkort360 for at dere skrev en så bra vurdering av det nye remember gold kortet. det er et skikkelig bra kredittkort som kan matche renta på vanlige forbrukslån. absolutt å anbefale!

  2020-02-09

Din omtale