Revolut er en revolusjonerende internettbank. Vi skal hjelpe deg med å finne den beste kontoen og kortet slik at du kommer i gang på en god måte.
Revolut har på få år blitt en svært populær internettbank. Den er tilgjengelig i 24 land, inkludert Norge. Kjernevirksomheten er tre ulike bankkontoer og bankkortene som følger med dem. Kontoene har forskjellige fordeler og kostnader. Den billigste versjonen koster ingenting, men den har heller ikke like mange fordeler som de andre nivåene. Uansett hvilket nivå du velger, er Revolut et interessant alternativ til vanlige innskuddskontoer i norske banker.
Merk deg at Revolut ikke er en like omfattende bank som tradisjonelle banker her hjemme. Du kan, for eksempel, ikke låne penger av den. Banken tilbyr heller ikke kredittkort. Kortet du får med kontoen du bestiller, er et vanlig bankkort. Det innebærer at det må stå penger på Revolut-kontoen din for at du skal kunne betale med kortet.
Revolut ble grunnlagt i England i 2015 av Vlad Yatsenko og Nikolay Storonsky. Til å begynne med begrenset banktilbudet seg til engelske statsborgere, men frem til at dette skrives, har banken inntatt nye land i et heseblesende tempo.
Revolut passerte en av mange milepæler i mars, 2019. Da tippet antallet kunder hele 4,5 millioner på verdensbasis. Det samme året åpnet banken for norske kunder.
Banken er i dag verdsatt til om lag 20 milliarder kroner og har over 35 millioner kunder. Bedriften ble lønnsom i november 2020 og blir i dag omtalt som en av verdens største fintech-selskap.
Som kunde i Revolut har du 5 kontoer å velge mellom: Revolut Standard, Revolut Plus, Revolut Premium, Revolut Metal og Revolut Ultra. Kontoene har forskjellige fordeler og ulik pris.
Revolut Standard – Revolut standard er det laveste kontonivået. Kontoen, og betalingskortet som følger med, er gratis. På dette nivået kan du veksle valuta billigere enn hva du kan gjøre hos andre banker. Du kan også ta ut inntil 2.000 kroner i kontanter gebyrfritt per måned.
Revolut Plus - Med Revolut Plus får du mange fordeler for kun 45 kroner i måneden. Dette inkluderer gebyrfri valutaveksling, cashbacks på overnatting gjennom Revolut Stays og billettbeskyttelse. Du mottar også 1 bonuspoeng (RevPoint) for hver 10 EUR du bruker. Det er altså en liten kostnad å betale for å oppgradere kortet fra Standard-kontoen. Ønsker du derimot reiseforsikringer, tilgang til lounger eller gratis kontantuttak, bør du gå for deres mer premium-kort.
Revolut Premium – Premium-kontoen og kortet koster drøyt 95 kroner i måneden. Til gjengjeld er fordelene flere: Du kan, blant annet ta ut inntil 4.000 kroner gebyrfritt hver måned. I tillegg får du flere gratisforsikringer med på kjøpet, blant annet en helseforsikring for turene dine til utlandet. Du får også adgang til flyplasslounger via LoungeKey-programmet og gratis adgang til loungene hvis flyet ditt er mer enn én time forsinket. Kortet gir deg også RevPoint for hver €10.
Revolut Metal – Metal-kontoen gir deg et bankkort i metall. Dette er ikke den eneste fordelen. I tillegg til at kontoen og kortet har forbedrede versjoner av fordelene som følger de andre kontonivåene, får du 1 RevPoints for hver 2 euro du handler for med Revolut Metal-kortet ditt. Dette er temmelig unikt ettersom bonuspoeng som regel kun er tilknyttet kredittkort. Fordelene har en pris. Du må betale 170 kroner i måneden for å eie Metal-kortet og kontoen.
Revolut Ultra - Ultra-kontoen er Revoluts mest lukrative kort og er skreddersydd for de sommer reiser mye eller jobber mye hjemmefra. Kortet koster 600 kroner i måneden, men er fullspekket av funksjonaliteter. Med Ultra får du 1 RevPoints for hver euro du handler for, gode reiseforsikringer og mange premium-abonnementer, inkludert gratis tilgang til Financial Times, Headspace, WeWork og ClassPass. I tillegg får du renteinntekter på alle pengene du har i kontoen, som for øyeblikket ligger på 4,75 %.
Du kan styre alt som berører Revolut-kontoen din med appen som følger med. Appen er både innholdsrik og smart. I tillegg er den gratis, du kan laste den ned fra både App Store og Google Play.
Her er noe av det appen kan gjøre for deg:
Vi tror at Revolut er en god indikasjon på hvordan fremtidens banker kommer til å se ut. Alt styres via appen, noe som gjør det svært bekvemt å håndtere penger som skal inn og ut av kontoen din. Revolut er ingen fullskala bank. Du får ikke låne penger av den. Du kan heller ikke søke om å få et kredittkort. Det vil allikevel forbause oss hvis dette ikke er tjenester som kommer etter hvert.
Noen reagerer kanskje på at man må betale for å få de beste Revolut-kontoene. Vi synes det kan være verdt å betale for en konto i banken på grunn av fordelene du får, fordeler som ikke engang premium-kunder i tradisjonelle banker har tilgang til. Dette gjelder spesielt Ultra-kontoen. Ja det koster mye, men det er utrolig hvor mye som følger med!
Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard