• Bra for deg
 • Informasjon
 • Anmeldelse
 • Brukeranmeldelser

Bra for deg

Revolut Metal er et VIP kort for deg som vil få mer ut av reisene dine. Det er et premiumkort i toppklassen og gir tilgang både til concierge service og vip-tilgang til flyplasslounger over hele verden. Kortet er uten valutapåslag, og du får hele 1% cashback på alle kortkjøp utenfor EU. Gebyrfri pengeoverføringer opptil NOK 50,000 utenlands hver måned!

Fordeler

 • Concierge service
 • Loungetilgang
 • Kompletterende reiseforsikring
 • Gratis minibankuttak opp til NOK 6 000 per måned
 • Internasjonale overføringer opptil NOK 50 000 uten gebyrer og valutapåslag

Ulemper

 • Årsavgift
 • Uten kredittbeløp

Krav

 • 18 år
 • Søk med betalingsanmerkning

Spesikasjoner

 • Korttype: Debetkort
 • Betalingsnettverk: Mastercard
 • Årsavgift: 1 680 kr
 • Aldersgrense: 18
 • Rente: 0,00 %
 • Maks kreditt: 0 kr
 • Rentefrie dager: 0
 • Valutapåslag: 0,00 %

Vurdering av Revolut Metal

Revolut Metal er ikke et kredittkort, men et bankkort som gir de fleste fordelene du kan forvente av et VIP kredittkort. Det er derfor ikke mulig å handle på kreditt med et Revolut Metal. I stedet overføres penger til kortet via banken din. Fordi det ikke er et kredittkort, blir det ikke utført en kredittsjekk eller kredittvurdering når du søker om kortet.

Revolut Metal er et kontaktløst kort i helmetall og veier 18 gram. Dette gir Revolut Metal et eksklusivt preg og et veldig unikt og luksuriøst utseende.

Om Revolut

I 2018 lanserte Revolut sin virksomhet i Norge. Revolut har sin opprinnelse i Storbritannia og er en tjeneste som lar deg lar deg åpne en appbasert konto på et par minutter. Etter at kontoen er opprettet får du tilgang til forskjellige tjenester som tillater pengeoverføringer, veksling og betaling via et kontaktløst bankkort. Et Revolut kort fungerer akkurat som et lokalt bankkort uansett hvilket land du befinner deg i. Revolut lar deg bruke sine kort over 130 valutaer helt uten å betale noen avgifter.

Når det gjelder Revolut generelt er det et nyttig verktøy for forbrukere som reiser ofte. Tjenestene er høyest relevante for dem som har familie i et annet land som de overfører penger til. Sammenlign Metal Revolut med andre kredittkort, så vil du fort oppdage at tilsvarende tjenester har relativt høye kostnader for minibakuttak på utlandsreiser og internasjonale pengeoverføringer. Revolut Metal, Revolut Premium og Revolut Standard er alle tilsluttet det globale betalingsnettverket Mastercard.

Revolut tjensten henger sammen med innføringen av det europeiske betalingstjenestedirektivet (PSD2) i begynnelsen av 2018. PSD2 gjør det mulig for andre aktører enn banker å tilby betalingstjenester direkte til forbrukere. I kjølevannet av PSD2 har mange aktører dukket opp og spiller en utfordrende rolle innen banknæringen. Eksempler på disse er N26Lunar og Transferwise.

Søknadsprosessen trinn for trinn

Fordi Revolut Metal er et bankkort, ikke et kredittkort, ser søknadsprosessen annerledes ut, blant annet er betalingsanmerkning ingen hindring for deg å søke om kortet. Anledningen er som vi nevnte over, at kredittsjekk ikke inngår i søknadsprosessen til Revolut Metal, slik det er med øvrige kredittkort. Det er nær sagt umulig å bli innvilget et kredittkort uten kredittsjekk hvis formål er å angi din kredittverdighet i form av en såkalt kredittscore.

Du som har søkt om kredittkort med betalingsanmerkning og fått avslag på grunn av lav kredittscore, kan skaffe deg Revolut Metal bankkort.

- Kredittkort360

Last ned appen

Søknadsprosessen starter med at du oppgir ditt mobilnummer og mottar en SMS med lenke til Revolut-appen. Start med å laste ned appen, enten for Android eller iOS, avhengig av hvilken telefon du har.

Registrer deg

Når appen er lastet ned, må du registrere deg. For å gjøre dette trenger du bare å fylle ut registreringsskjemaet som er unnagjort på 2-3 minutter.

Velg kort

Når Revolut-appen er installert og registreringen fullført, er det på tide å velge hvilket kort du vil ha. Trykk på “kort” fanen i appen. Her velger du kortet du vil bestille. Revolut Metal sendes via en global ekpress leveringstjeneste, og du kan enkelt spore forsendelsen din nye app.

Cashback

Alle utførte kjøp både i og utenfor EU gir cashback, penger tilbake, til kontoen din. I EU er en cashback på 0,1% inkludert. Utenfor EU gis en cashback på opptil 1% på alle kjøp. Som kortinnehaver får du derfor ikke bonuser som er knyttet til spesifikke produkter eller merker, og du kan også velge hvilken valuta du vil at cashback skal være i, inkludert Bitcoin, Litecoin og Ether.

Revolut Perks

Revolut Perks er et bonussystem som gjelder alle som eier et av Revoluts tre forskjellige kort. Bonussystemet er under lansering, men er for tiden i beta. Bonusordningen fungerer på den måten att du får opptil 30% rabatt på alt fra kaffe og pizza til hotellrom og drosjeturer.

For å holde oversikt over de innsamlede fordelene deres, er det en funksjon som heter “Perk-O-Meter”. Her får du full kontroll over hvor mange kjøp du har igjen til neste ekstra fordel. Selv om bonusordningen er i en tidlig fase, vet vi allerede at det vil inkludere rabatter på shopping, reise, underholdning og mye mer.

Maks uttak i minibank

Med Revolut Metal har du tilsammen 3 maks uttak i minibank overalt i verden. Du kan maks ta ut opp til NOK 6000 per måned. Går du over maks uttak minibank grensen, kommer Revolut til å kreve et lite gebyr for etterfølgende minibankuttak. Gebyret er for øyeblikket 2% av overstigende minibankuttak.

Reisegoder

Revolut Metal har en mengde fordeler for deg som vil bruke kortet som reisekort. I Revolut-appen finnes veksling i 30 godkjente betalingsmidler, helt uten en øvre månedsgrense. Kortkjøp er mulig i 150 forskjellige valutaer uten valutagebyr, valutatillegg eller transaksjonsgebyrer.

LoungeKey Pass

Tilgang til flyplasslounge er i de fleste tilfeller en selvfølge når du har et VIP kort og Revolut Metal ikke et unntak. Som Revolut Metal korteier får du et kostnadsfritt LoungeKey Pass, som består av et nettverk av flyplasslounger over hele verden. Rabatterte, eller til og med gratis, besøk i lounger er inkludert. LoungeKey Pass er en gebyrfri tjeneste på kortet uten ekstra kostnad.

Concierge service

Kortet gir deg tilgang til en eksklusiv concierge service via Revolut mobilapp. Revoluts egne concierge service kundestøtte kan hjelpe deg med alt fra restaurantbestillinger til tips om nattklubber og mye mer.

Reiseforsikring

Revolut Metal inkluderer ikke bare den vanlige kostnadsfrie reise- og avbestillingsforsikring, men også en helseforsikring for utlandsreiser. Dette gir ekstra dekning ved uhell og ulykker. Revolut tilbyr forsikringen i samarbeid med White Horse Insurance Ireland Ltd. White Horse eies av turoperatøren Thomas Cook, som har spesialisert seg på reiseforsikring.

Revolut Metal kortinnehavere dekkes automatisk av følgende:

 • Akutt legehjelp, hjemreise og evakuering
 • Tannlegebehandling i utlandet
 • Tilgang til et globalt nettverk av helsestasjoner
 • Forsikring mot reiseforsinkelse
 • Forsikring mot forsinket bagasje
 • Reise- og overnattingskostnader når medisinsk behandling forsinker returreisen

Refusjonsgrensen for medisinsk behandling er £ 15 millioner, £ 300 for akutt tannlegebehandling, £ 320 for forsinket bagasje og flyforsinkelser. Det er imidlertid viktig å merke seg at forsikringen maksimalt dekker reiselengder opptil 40 dager.

Ulemper

En nevnverdig ulempe med Revolut Metal er årsavgiften. Kortet koster NOK 1 679,88 årlig. Sammenlignet med andre bankkort, kan dette virke noe høyt, men som vi påpekte i begynnelsen av denne vurderingen er Revolut Metal et VIP kort, og således mye mer enn bare et bankkort.  Sammenligner du dette VIP kortet med andre tilsvarende kredittkort i Norge, vil du oppdage at årsavgiften er lavere enn øvrige VIP kort.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Kjersti Christiansen

  2020-03-26

  Jeg kan ikke få kredittkort, på grunn av en gammel betalingsanmerkning. Leste om Revolut på siden deres, og skaffet meg Revolut. Veldig bra kort 👌, anbefalt for alle som blir avvist på søknad om kredittkort og lån på grunn av dårlig credit-rating. Jeg får til og med bonuspoeng når jeg handler med kortet. Appen er fantastisk bra til å holde oversikt over hvor pengene går!

 • Akhtar Ahmed

  2020-02-09

  er ikke så stor fan av kredittkort. Det gleder meg at det endelig er et ordentlig bra bankkort i Norge som har skikkelig bra fordeler. jeg har lenge vært på utkikk etter et debetkort som inkluderer reiseforsikring og cashback. ikke minst revolut appen som er topp!

Din omtale