Egenskaper

Bra for deg

Revolut Metal er et bankkort og en bankkonto (ikke et kredittkort) som passer godt for deg som reiser mye i utlandet. Det inkluderer gratis reiseforsikringer, adgang til mer enn 1.000 flyplasslounger og 1 % Cashback på alt du handler utenfor Europa. Kortet støtter bruk av kryptovalutaer i tillegg til at du kan veksle penger og ta ut kontanter kostnadsfritt, uansett hvor i verden du befinner deg.

Fordeler

 • Inkluderer gratis reiseforsikring.
 • Gratis kontantuttak og valutaveksling.
 • Loungeadgang.
 • Støtter kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Årsavgift.
 • Er ikke et kredittkort.

Krav

 • Minst 18 år

Spesikasjoner

Korttype Debetkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 1 300 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering Revolut Metal

Revolut ble lansert i England i 2015 som en ren internettbank. På kort tid har banken blitt en av verdens største av sitt slag med godt over 10 millioner brukere. Revolut Metal er en av tjenestene banken tilbyr. Det er ikke et kredittkort, men et kontonivå. Kortet, som er laget av metall, er en av fordelene du får når du oppretter en Metal-konto i banken.

I Norge tilbyr Revolut 5 forskjellige kontotyper:

Standard-kontoen er gratis mens du må betale et månedsgebyr for kontoene på Plus- Premium-, Metal- og Ultra-nivået.

Slik fungerer det

Revolut Metal er en kontotype i Revoluts internettbank. Mastercard metallkortet som følger med, fungerer bare så lenge du har penger på kontoen din. Alle bankfunksjoner er tilgjengelig i en egen Revolut-app. Du kan, blant annet, bruke den til å overføre penger fra en av dine andre kontoer. Ettersom Revolut fungerer med både Apple Pay og Google Pay, kan du også overføre penger fra Apple- eller Google-lommeboken.

For å komme i gang med Revolut, trenger du bare å laste ned appen:

 1. Klikk på den grønne bestillingsknappen.
 2. Legg inn telefonnummeret ditt for å få tilsendt appen.
 3. Installer appen og følg instruksjonene.

Når du har opprettet kontoen din får du Metal-kortet i posten etter noen dager.

Revolut-appen

Det er i appen det skjer. Du kan kontrollere alt som berører Revolut-kontoen din i appen som følger med. Her har du, så klart, full oversikt over forbruket ditt. Du kan kategorisere kjøpene dine, noe som gjør det enklere å sette opp et budsjett. Du kan også sette opp autotrekk og fordele regninger og fakturaer på familie eller venner.

I tillegg kan du investere i appen:

 • Du kan kjøpe aksjer.
 • Eller handle i kryptovalutaer og råvarer.

Fordeler

Det spesielle med Metal-kontoen er at det er en bankkonto med kredittkortfordeler. Her er noen av dem:

Gratis forsikringer på reise – Metal-kontoen inkluderer en forsikring som dekker medisinsk behandling og tannlegebesøk ved nødstilfelle over hele verden. Den kompenserer deg også hvis flyreisen eller bagasjen din er forsinket.

Adgang til flyplasslounger – Revolut Metal gir deg adgang til mer enn 1.000 flyplasslounger over hele verden. Alle loungene er tilknyttet LoungeKey-programmet.

Gratis valutaveksling – Det følger et forholdsvis høyt vekslingsgebyr med de fleste bankkontoer og kredittkort. Dette er ikke tilfellet med Revolut. Du kan veksle så mye valuta du orker til billigst mulig pris.

Gratis kontantuttak i utlandet – Du kan ta ut inntil 8.000 kroner gebyrfritt hver måned når du befinner deg i utlandet.

Inntil 1 % i Cashback på alt du kjøper – Revolut gir deg inntil 1 % av kjøpesummen i Cashback på alt du handler utenfor Europas grenser. I Europa er satsen 0,1 %.

Revolut Rewards – Revolut Rewards gir Metal-kunder inntil 30 % i rabatt på en rekke varer og tjenester. Rewards-programmet er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Ulemper

Det koster 170 kroner i måneden å være Revolut Metal-kunde. Hvor mange penger du får i retur hver måned i Cashbackprogrammet er begrenset. I tillegg kan du hverken låne penger eller få kreditt av banken.

Vilkår

Ettersom Revolut ikke tilbyr kredittkort, slipper du å gå igjennom en kredittsjekk. Du trenger heller ikke fast inntekt for å åpne en konto i banken. Det eneste kravet du må innfri er at du er 18 år eller eldre.

Oppsummering

Revolut Metal kan være et bra tilskudd til eksisterende bankkontoer og kredittkort, ikke minst for alle som reiser mye. Reisefordelene, slik som billig valutaveksling, gratis kontantuttak og loungeadgang, er imponerende. Reiseforsikringen som følger med er god, men du må allikevel sjekke vilkårene og finne ut om dekningen er god nok for ditt behov.

Det er mindre bra at man ikke kan låne penger av banken og at man må ut med nesten 2.000 kroner i året for å være Metal-kunde. Det er allikevel sjelden å se en bankkonto med så mange fordeler som Revolut Metal. Vi blir ikke forbauset om flere norske banker følger etter og gir tradisjonelle kredittkortfordeler med vanlige bankkontoer.

Hvem kan opprette en Revolut-konto?
Kan jeg låne penger av Revolut på lik linje med tradisjonelle banker?
Fungerer Metal-kortet med kontaktløs betaling?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Kjersti Christiansen

  2020-03-26

  Jeg kan ikke få kredittkort, på grunn av en gammel betalingsanmerkning. Leste om Revolut på siden deres, og skaffet meg Revolut. Veldig bra kort ?, anbefalt for alle som blir avvist på søknad om kredittkort og lån på grunn av dårlig credit-rating. Jeg får til og med bonuspoeng når jeg handler med kortet. Appen er fantastisk bra til å holde oversikt over hvor pengene går!

 • Akhtar Ahmed

  2020-02-09

  er ikke så stor fan av kredittkort. Det gleder meg at det endelig er et ordentlig bra bankkort i Norge som har skikkelig bra fordeler. jeg har lenge vært på utkikk etter et debetkort som inkluderer reiseforsikring og cashback. ikke minst revolut appen som er topp!

Din omtale