Egenskaper

Bra for deg

Revolut Plus er ikke et kredittkort, men en betalingskonto i den digitale banken Revolut. Denne betalingskontoen gir deg utvalgte fordeler som kan minne om fordelene som kommer med gode kredittkort. Revolut plus gir deg blant annet rimelig valutaveksling, kjøpsbeskyttelse, billettbeskyttelse og cashback på overnatting via Revolut Stays. 

Fordeler

 • Rimelig valutaveksling
 • Inkludert kjøpsbeskyttelse
 • Billettbeskyttelse
 • Chat i appen
 • Støtter 36 valutaer

Ulemper

 • Årsavgift
 • Er ikke et kredittkort
 • Ingen muligheter for lån eller kreditt
 • Begrensede muligheter for cashback

Krav

 • Minst 18 år

Spesikasjoner

Korttype Debetkort
Betalingsnettverk Visa
Årsgebyr 360 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering Revolut Plus

Revolut er en digital bank som ble etablert i 2015. Banken har hovedkontor i London, men selv om banken er britisk, kan internasjonale kunder åpne en konto i banken. Banken har på kort tid nådd mer enn 10 millioner brukere. 

Revolut Plus er ikke et kredittkort, men en kontotype med et tilknyttet betalingskort. I Norge tilbyr Revolut flere ulike kontotyper og Revolut Plus er en av dem. 

Slik fungerer det

Det er relativt enkelt å bli Revolut Plus-kunde. Du må være 18 år eller eldre, men det blir ikke tatt noen kredittvurdering ved opprettelse av konto, da banken verken tilbyr lån eller kredittkort. Alle nye kunder må likevel dokumentere sin identitet ved opprettelse av konto. Det kan være lurt å ha bilde av pass eller førerkort klart før du starter registreringen.

 • Du oppretter en Revolut Plus-konto ved å gå til deres nettsider og klikke på et av alternativene for bli ny kunde. 
 • Deretter kan du enten scanne en QR-kode eller fylle inn ditt telefonnummer manuelt. 
 • Du vil deretter motta en tekstmelding som inneholder en lenke til appen som du må laste ned. Registreringen i appen tar kun noen minutter. 

Etter at du har registrert deg, kan du velge blant følgende kontotyper: 

 • Revolut Standard gir deg tilgang til en internasjonal bankkonto (EU og UK). I tillegg til både virtuelt og fysisk betalingskort tilknyttet din konto får du blant annet gratis valutaveksling og muligheten til å investere i aksjer og kryptovaluta. 
 • Revolut Plus gir deg standard fordeler, og i tillegg får du gebyrfri valutaveksling, billettbeskyttelse, kjøpsbeskyttelse og cashback på overnatting via Revolut Stays.
 • Revolut Premium: I tillegg til standard fordeler får du også inkludert forsikringer for reiser, billetter og varer. Du får også gratis adgang til utvalgte lounger ved flyforsinkelser, samt opp til 5% cashback på utvalgte kjøp. 
 • Revolut Metal gir deg alle fordelene som er nevnt over. I tillegg får du flere forsikringer inkludert og opp til 10% cashback på utvalgte kjøp. 
 • Revolut Ultra gir alle fordelene til de andre kortene, men med ubegrenset tilgang til flyplasslounger. I tillegg får du høyere cashback.

Velger du en Plus-konto, må du betale 44.99 kr i måneden. 

Etter at du har opprettet en Plus-konto får du både et virtuelt og fysisk betalingskort tilknyttet din konto. Det fysiske kortet får du tilsendt i posten etter noen dager. Kortene fungerer som et debetkort, det vil si at du kun kan betale så lenge du har tilstrekkelig saldo på din konto. 

Du kan overføre penger mellom kontoer. Siden Revolut fungerer med både Google Pay og Apple Pay kan du overføre penger til og fra Google- eller Apple-lommeboken.

Revolut-appen

I Revolut-appen får du oversikt over transaksjoner. En stor fordel er at du kan kategorisere dine kjøp, noe som gjør det lettere å sette opp et budsjett. Det er enkelt å sette opp autotrekk. Du kan også fordele regninger mellom familie eller venner. I tillegg gir appen deg muligheten til å handle kryptovalutaer, råvarer og aksjer. 

Fordeler

Det som er unikt med Plus-kontoen er at du får fordeler tilsvarende kredittkortfordeler. Her forklarer vi noen av av dem: 

Internasjonal konto og rimelig valutaveksling

Med en Revolut-konto får du i utgangspunktet en bankkonto for euro og britiske pund. Appen støtter også hele 36 ulike valutaer. Dette kan være spesielt nyttig dersom du for eksempel har familie i utlandet eller eier bolig i et annet land. Med gebyrfri valutaveksling slipper du å betale ekstra for å veksle til og fra norske kroner. Overføringene skjer i sanntid og vekslingskursene er også blant de beste i markedet. Hver måned kan du ta ut inntil 2000 kroner gebyrfritt fra både norske og utenlandske minibanker

Hjelp til å spare

I Revolut-appen kan du spare penger ved hjelp av såkalte “vaults”, eller hvelv på norsk. Du kan sette opp flere hvelv som du navngir selv. For eksempel kan du opprette et hvelv hvor du sparer til ferie og et annet hvelv hvor du sparer til nytt kjøkken. Pengene som du overfører til hvelvene dine er atskilt fra hovedsaldoen din. Du kan overføre penger mellom hvelvene dine og hovedkontoen når som helst.  Du kan opprette et hvelv ved å trykke på "Vaults"-ikonet under "Hub"-delen i appen. 

Cashback gjennom Revolut Stays

Du kan få cashback når du booker overnatting og opplevelser gjennom blant andre overnattingsstedene Expedia og VRBO og betaler med ditt Revolut-kort. 

Ulemper

Det koster 44.99 kr per måned å være Revolut Plus-kunde. Det er begrenset hvor mye penger du får i retur gjennom cashback og du får verken kreditt eller lån av banken. 

Vilkår

Revolut tilbyr verken kreditt eller lån, derfor kan du bli kunde uten kredittsjekk. Det er heller ikke noe krav om fast inntekt for å åpne en konto. Aldersgrensen for å åpne konto er så lav som 18 år. 

Oppsummering

Å opprette en tilleggskonto hos Revolut kan være fordelaktig dersom du ofte har behov for å veksle valuta, for eksempel i forbindelse med reise eller om du har slektninger i utlandet. Appen er oversiktlig og gjør det enklere å spare og investere i ulike aktiva. Lav aldersgrense (18 år) og ingen kredittsjekk kan være attraktivt for noen.

Utover dette har ikke Plus-nivået hos Revolut så mye spennende å tilby. Kontonivået koster penger, og cashback-programmet er begrenset. Forsikringene knyttet til kjøp kan være greie å ha i noen tilfeller, men det finnes kredittkort på markedet som tilbyr langt bedre forsikringsordninger. 

For å nyte godt av fordeler på linje med hva mange kredittkort tilbyr, bør du gå for et høyere kundenivå, men disse koster også mer penger.

Koster det noe å ha en Revolut Plus konto?
Hvilke fordeler har Revolut Plus?
Er Revolut en norsk bank?
Hvilke typer kontoer tilbyr Revolut?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale