I likhet med Visa, utsteder ikke MasterCard kredittkort. Mastercards rolle er utelukkende å lisensierer sin teknologi og nettverk til ulike banker og finansforetak. I sin tur usteder banker og finansforetak sine kredittkort under forskjellige navn. MasterCard kredittkort aksepteres globalt både av forhandlere, brukersteder og minibanker.

MasterCard tilbyr følgende kort:

  • Kredittkort
  • Kontaktløse kort
  • Forhåndsbetalte kort
  • Bedriftskort
  • Debetkort

Historie

MasterCard har siden starten gått fra et lite banksamarbeid, til å bli et gigantisk selskap på globalt nivå. Sammen med Visa dominerer MasterCard det verdensomspennende kredittkort markedet. På reisen fram til idag, har MasterCard gjort mange oppkjøp av kjente varemerker som Eurocard, Access og mange flere.

I 2006 da MasterCard ble notert på børsen, var det en av USAs største børsnoteringer opp gjennom historien. MasterCard har sitt hovedkvarter i New York, ca. 12 000 ansatte og en omsetning på 10 776 milliarder dollar. Det er idag 14 banker i MasterCard Norge sin portfølje som utsteder gratis MasterCard kredittkort.

Med MasterCard Enterprise Partnerships, har MasterCard Norge satset stort innen bedriftssegmentet og samarbeider med markedsledende bedrifter innen bytrafikk, mobiltelefoni, underholdning, B2B-handel, reiseliv m. fl.

Betal kontaktløst med MasterCard

Det er bare å holde et kontaktløst aktivert MasterCard kredittkort, over en kortleser med det universelle symbolet for kontaktløs betaling. I MasterCard Norge har man satset mye på å forenkle betalinger for forbrukerne, for at man skal slippe å «styre» med kontanter. Krypteringen er unik for hvert kontaktløst kjøp. Kredittkortett forlater aldri hånden din, noe som reduserer risikoen for at det forsvinner eller blir kopiert.

Utover kontaktløse betalingsløsninger tilbyr MasterCard Norge Apple Pay. MasterCard med Apple Pay gjør det mulig for deg å betale med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac i Safari.

Hvis du vil vite nøyaktig hvor du kan betale kontaktløst, kan du laste ned MasterCard Nearby app. Med denne appen har du blant annet en grei oversikt over alle brukersteder og betalingstjenester.

Fordelen av å betale regninger med kredittkortet?

MasterCard kredittkort gir kortinnehaveren muligheten for å betale regninger med kredittkort. Å betale regninger med disponibel kreditt på et kredittkort er en av 3 tjenster som bidrar til å skape større fleksibilitet for kortinnehaveren:

  1. Betale regninger
  2. Overføre penger til andre konti
  3. Utsette betaling i to måneder uten rente
  4. Penger tilbake ved å betale regninger med kredittkort

Masterpass – Online shopping forenklet

MasterCard Norge har stått i spissen for forenklingen av Online betaling. Masterpass er en digital, online lommebok som trygt og sikkert tar vare på dine kortopplysninger og leveringsadresse. Det er veldig smidig med Masterpass når du handler på nettet. Du slipper å skrive kortopplysningene dine hver gang du handler.

For å starte tjenesten Masterpass klikker du på den oppgitte Masterpass-knappen idet du skal betale for varen, i steden for å skrive inn kort- og leveringsinformasjon. Deretter fullfører du kjøpet med BankID. Denne tjenesten passer utmerket for personer som ofte handler på nettet.

Det er viktig for deg som forbruker å lese om forskjellige kort står overfor valget mellom Visa eller Mastercard.

Priceless Cities – Erfaringer for deg med MasterCard-kort

Priceless Cities er et program utelukkende for kunder som bruker MasterCard kredittkort. Fordelsprogrammet Priceless Cities åpner opp for forskjellige opplevelser og underholdning, enter der du bor eller dit du skal reise. Priceless opplevelsene inkluderer så å si alt mellom å stå på skøyter med tidligere olympiamestere, til dagsturer til Australias mest kjente naturreservat.

Disse opplevelsene koster vanligvis mye penger, men tilbys MasterCard kortholdere som en bonus for deres lojalitet. Kundene setter veldig stor pris på de unike opplevelsene som Priceless har å by på.