Egenskaper

Bra for deg

Coop Mastercard er både et Coop medlemskort og et kredittkort. Handler du mye i Coop-butikker vil du spare mer med dette kortet enn hva du gjør med et ordinært medlemskort, minst 2,5 % i bonus og kjøpeutbytte. Kortet gir deg også bonus på all annen bruk, så lenge du ikke handler hos konkurrerende butikker. I tillegg får du bonus på drivstoff for inntil 55 øre, samt gratis reise- og avbestillingsforsikring.

Fordeler

 • Gratis reiseforsikring/avbestillingsforsikring.
 • 1,5 % bonus + 1 % i kjøpeutbytte.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Gebyr for kontantuttak.
 • Ingen bonus hos konkurrenter.

Krav

 • Minst 18 år
 • Må tjene minst 100 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 22,60 %
Effektiv rente 26,17 %
Rentefrie dager 45 dagar.
Maks kreditt 150 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 3,00 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttaksgebyr 1,00 % + 15 kr

Vurdering Coop Mastercard

Coop samarbeider med EnterCard (som eies av Barclays og Swedbank) om å tilby Coop Mastercard. Kortet er tilgjengelig for alle Coop-medlemmer. Det hjelper brukerne med å spare enda mer på å handle i Coops butikker. Kortet inkluderer så mange fordeler at det kjemper helt i toppen om tittelen beste kredittkort.

Bonusprogram

Alle medlemmer i Coop får minst 1 % i kjøpeutbytte hver gang de handler i en av kjedens butikker. Med Coop Mastercard får man i tillegg 1,5 % i bonus på alt man handler. På det meste er det mulig å oppnå en bonus tilsvarende 2.500 kroner i løpet av en 12-månedersperiode.

Bonusopptjeningen stopper ikke idet du forlater Coop-forretningene. Du får også 0,5 % i bonus på all annen bruk av kortet så lenge du ikke handler hos Coops konkurrenter. Regelen om 0,5 % i bonus gjelder også i utlandet.

Drivstoffbonus hos Circle K og YX

Bonusfesten med Coop Mastercard fortsetter hos bensinstasjonene YX og Circle K. Hver gang du fyller diesel eller bensin på stasjoner i disse kjedene får du også bonus:

 • Circle K: 45 øre literen i bonus.
 • YX: 55 øre per liter i bonus.

Drivstoffbonusene kommer i tillegg til 0,5 % i bonus som du er sikret gjennom Coops regel om handel med kredittkortet utenfor Coop-kjeden. Dette gjør Coop-kortet til et av landets mest verdifulle bensinkort.

Coop forsikringer

Coop Mastercard inkluderer også gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring fra forsikringsselskapet AIG. Begge begynner å virke automatisk så snart du har betalt mer enn halvparten av det reisen koster med kortet. Forsikringen dekker, for eksempel, dine økonomiske tap hvis du må kansellere en reise eller hvis det skjer en ulykke i løpet av reisen. Den gjelder for deg og flere av dem du reiser sammen med.

Bare husk at vilkårene for slike forsikringer kan variere. Du bør sjekke hva Coop Mastercards forsikringer dekker. Deretter bør du sammenligne dem med dekningen du får med en betalt reiseforsikring slik at du ikke er underforsikret på reisen.

Søknadskrav

Coop Mastercard tilbyr inntil 150.000 kroner i kreditt. Det inkluderer inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Du slipper også å betale årsavgift for å eie kortet. Alle søkere må oppfylle disse kravene:

 • Søkere skal være 18 år eller eldre.
 • De må tjene 100.000 kroner eller mer i året, før skatt.
 • De kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Ulemper

Det er vanskelig å peke på opplagte svakheter ved Coop Mastercard. Noen vil reagere på at man må være medlem i Coop for å få kortet, men med tanke på at medlemskapet hjelper med å spare penger, vil vi ikke kategorisere dette som en stor ulempe. Utover dette skal det sies at det ikke er gratis å ta ut penger i minibank med kortet. I tillegg er det maksimale bonusbeløpet på 2.500 kroner i løpet av 12 måneder i snaueste laget.

Oppsummering

Coop Mastercard er et av Norges mest komplette kredittkort, med bonus i tillegg til kjøpeutbytte i Coop-butikkene.

Den største ulempen er, etter vår mening, at du ikke skal bruke kortet veldig mye før du treffer bonustaket.

De få ulempene veies allikevel opp av at du også får bonus på drivstoff hos YX og Circle K i tillegg til at du får med gratis reise- og avbestillingsforsikringer. Med pandemien friskt i minne er det også verdt å nevne at kortet fungerer med tæpping, altså kontaktløs betaling.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Frode

  Super

  2021-10-28

Din omtale