Egenskaper

Bra for deg

Resurs Gold Mastercard er et av de beste bonuskortene i Norge. Kortetgir deg ett bonuspoeng for hver krone du bruker. Er du glad i å handle, kan dette være kortet for deg. Det er også et bra kredittkort på reise fordi det inkluderer gratis reise- avbestillingsforsikring. I tillegg gir det deg forsikring mot ID-tyveri og egenandelen på leieskader eller tyveri.

Fordeler

 • Godt bonusprogram
 • Gode gratisforsikringer
 • 6 måneders rentefrihet

Ulemper

 • Ingen rabatter
 • Dyre kontantuttak

Krav

 • Minst 20 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 20
Rente 15,90 - 19,80 %
Effektiv rente 21,27 - 25,80 %
Rentefrie dager 60 dager
Maks kreditt 75 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 1,95 %
Uttaksgebyr 1,95 % (min 35 kr)

Beregn kostander med Resurs Gold

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År
15,90 %
15,90 % 19,80 %

Resultat

 • Rente 15,90 %
 • Totale kostnader 3 479 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 23 479 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 978 kr
Vis mer

Vurdering Resurs Gold Mastercard

Det er svenske Resurs Bank AB som tilbyr kredittkortet Resurs Gold Mastercard. Banken ble startet i 2002 og har i dag mer enn 6 millioner kunder. I Norge har banken spesialisert seg på forbrukslån, refinansiering av gjeld og kredittkort.

Fordeler

Resurs Gold-kortet skiller seg positivt fra konkurrentene ved at det tilbyr ubegrenset opptjening av bonuspoeng. Med andre kort er det som regel en grense for hvor mange poeng du kan tjene. Med Supreme-kortet slipper du å tenke på dette.

Bonus på alle kjøp – Supreme-kortets styrke ligger i muligheten til å tjene poeng hver gang du bruker det. Du tjener ett poeng for hver krone du bruker med kortet. Det er ingen grense for hvor mange poeng du kan tjene.

Du kan handle med poengene i Resurs poengbutikk. Her finner du en lang rekke forskjellige varer, blant annet mange gaveartikler. Her er noen eksempler på hva du kan kjøpe:

 • En kinobillett: 10.000 poeng.
 • Diverse språkkurs: 11.000 poeng.
 • Brødpose fra Stelton: 30.000 poeng.
 • Bodum presskanne: 49.000 poeng.
 • Ray-Ban solbriller: 135.000 poeng.
 • Philips Støvsuger: 400.000 poeng.

Ønsker du deg støvsugeren må du handle for 400.000 kroner med kortet. Når du passerer denne grensen i kortbruk, får du en støvsuger verdt 2.000 kroner helt gratis.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Bruker du Supreme-kortet til å betale mer enn halvparten av det reisene dine koster, får du en gratis reise- og avbestillingsforsikring. Denne inkluderer også en forsikring mot ID-tyveri og en egenandelsforsikring for leiebil. For å få egenandelsforsikringen, må du betale for leiebilen med kredittkortet.

Inntil 6 måneders rentefrihet – Resurs Bank tilbyr deg å betale tilbake det du skylder over en 6 måneder lang periode, uten at det legges renter på beløpet du skylder. Dette er ikke helt gratis. Når dette skrives må du betale 197 kroner i et etableringsgebyr. Det viktige er allikevel at du slipper å betale dyre kredittkortrenter på det utestående.

Ulemper

Det er dyrt å ta ut kontanter med Supreme-kortet, sammenlignet med hva en rekke av konkurrentene krever. Med dette kortet må du ut med 35 kroner pluss 1,95 % av beløpet du tar ut i gebyr. I tillegg er kortets fordelsprogram en smule snevert sett i forhold til hva de aller beste kredittkortene i Norge tilbyr.

Vilkår

På det meste, kan du få 75.000 kroner i kreditt som innehaver av Resurs Gold Mastercard. Kortet har en av landets lengste, ordinære rentefrie perioder på hele 60 dager. I tillegg kan du også kjøpe ytterligere rentefrihet for snaut 200 kroner. Her er kravene Resurs Bank vil at du skal oppfylle før de sender deg et kort:

Oppsummering

Resurs Gold Mastercard er et godt bonuskort. Det er sjelden å se et kredittkort med så kundevennlige bonusbetingelser som dette Ressurs Bank-kortet tilbyr. Det gleder oss stort at kortet i tillegg inkluderer mange gratisforsikringer, slik som reiseforsikringer, forsikringer mot ID-tyveri og egenandelsforsikring for leiebil.

Nå anbefaler vi ingen å skaffe seg langvarig kredittkortgjeld. Må du allikevel dele opp betalingen av det du skylder over flere måneder, er det sannelig kjekt at du kan slippe rentene i inntil 6 måneder slik du kan med dette kortet.

Fordelsprogrammet havner på minussiden. Bonusene er bra, selv om du må handle mye med kortet for å få de gjeveste tilbudene. Det vi savner er et sett med faste rabatter. Bestemmer Resurs Bank seg for å inkludere dette også, snakker vi fort om et av Norges desidert beste kredittkort.

Kan jeg benytte poengene andre steder enn i poengbutikken?
Støtter kortet kontaktløs betaling?
Hva koster det å spre tilbakebetalingen av det jeg skylder over 6 måneder?

Kundeomtaler

4,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Henning Flatås

  2020-07-27

  Eg like at kortet ger 6 mån betalingsutsettelse, men ska undersøke litt mer. Takk for info.

Din omtale