• TF Bank Mastercard Bestill Annonselenke

  TF Bank Mastercard

  Sammenlign
  • Maks kreditt 150 000 kr
  • Årsavgift 0 kr
  • Effektiv rente 25,76 %
  • Fordeler
  • Spesifikasjoner
  • Krav
  • Vurdering
  • Kåret til beste kredittkort 2023.
  • TF Bank Mastercard inkluderer gratis avbestillings- og reiseforsikring.
  • Du får også gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring med på kjøpet.
  • TF Bank Mastercard er med i Dealpass, som gir deg hundrevis av rabatter (inntil 30 %) på shopping, opplevelser, reise, overnatting, velvære, restauranter og netthandel.
  Bestill Annonselenke
  Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 21,15 %, eff. rente 23,33%, kost. 2 955 totalt kr. 27 955.

Tryggere på reise

«Alle» vet at ferieturen eller forretningsreisen blir tryggere hvis man er forsikret. Ulykker kan skje. Skjer de i utlandet, kan kostnadene bli astronomiske fordi helsevesenet kanskje fungerer annerledes enn hva det gjør her hjemme.

Det behøver heller ikke å skje en ulykke for at en reiseforsikring skal være nyttig. Mange har fått ferien spolert fordi bagasjen har forsvunnet på turen, for eksempel. Med en god forsikring, som gjør det mulig å kjøpe det man savner uten å tape penger, er bagasje på avveie ikke et problem.

Ettersom mange bruker kredittkort på ferie- og arbeidsreiser, har flere korttilbydere innsett at gratis reiseforsikringer er et bra lokkemiddel for å få flere til å bruke kortene deres. De aller fleste av kredittkortene som regnes som Norges beste, tilbyr i dag en eller annen form for gratisforsikringer for reisende.

Bra dekning

Når du bestiller et kredittkort, følger det ofte med gratis reise- og avbestillingsforsikring. Forsikringsvilkårene varierer mellom de ulike kortene. De beste kredittkortforsikringene spiller i samme divisjon som reiseforsikringene du må betale for.

Her er noen eksempler på hva som dekkes med en brukbart god kredittkort-reiseforsikring:

 • Økonomiske tap ved flyforsinkelser.
 • Tapt, stjålet, forsinket eller skadet bagasje.
 • Kanselleringer av flyturer som følge av akutt sykdom.
 • Sykehusopphold eller hjemtransport på grunn av sykdom.
 • Ulykker eller dødsfall i løpet av reisen.
 • Økonomisk ansvar for skader påført andre eller andres eiendeler.

Egenandelsforsikring for leiebil

De aller beste forsikringstilbudene som følger med kredittkortene, inkluderer også en egenandelsforsikring for leiebil, en såkalt Super CDW (Collision Damage Waiver). Når du leier en bil, for eksempel i Europa eller USA, er kaskoforsikring inkludert i leieprisen. Du må allikevel betale en egenandel hvis det skulle skje noe med leiebilen, for eksempel, at den får en bulk mens du bruker den. Denne egenandelen kan fort koste 10.000 til 20.000 kroner.

Egenandelsforsikringen gjør at du slipper den økonomiske belastningen hvis du må betale egenandelen. Mange bilutleiere forsøker å selge deg sine egne forsikringer til en høy pris. Har du et kredittkort som dekker egenandelen for deg, kan du avvise utleierens forsøk på å selge deg sin variant.

Hvorfor gratis?

- Ikke no’ i livet er gratis, sa en klok kvinne. At reise- og avbestillingsforsikringene som følger med kredittkortene ofte er gratis får mange til å bli mistroiske. Hvorfor gi bort noe som man ellers må betale en drøy tusenlapp for i året?

Mye av årsaken ligger i at banker og kredittkortselskap ønsker å gjøre kredittkortene sine så attraktive som mulig. Ved å utruste kortene med fordeler, slik som gratisforsikringer, håper de at flere vil velge nettopp deres kort.

Det hører også med til historien at kortselskapene tjener penger hver gang du benytter forsikringsmuligheten som følger kortene. Du må nemlig betale deler av reisen din med kortet for at forsikringen skal fungere. Når du betaler flybilletter og hotell med kredittkortet, må flyselskapene og hotellene betale en avgift til den som har gitt deg kortet.

Må betale 50 % av reisen

Alle som tilbyr reiseforsikringer med kredittkortene sine, stiller det samme kravet: Minst halvparten av reisekostnadene skal betales med kredittkortet. Det spiller ingen rolle om du betaler flybilletter, leiebil eller bensin. Så lenge du belaster kortet med mer enn halvparten av det turen koster, får du reiseforsikringen med på kjøpet.

Gode forsikringer

Mange av reise- og avbestillingsforsikringene som følger med kredittkort, kan fint konkurrere med forsikringer du betaler for. Dette gjelder spesielt på kortere turer, slik som en chartertur til Syden, som varer i 14 dager.

Vi må allikevel understreke at det er til dels store forskjeller mellom de ulike korttilbudene. Noen gjelder for all reisevirksomhet utenfor hjemmet, andre gjelder bare på turer til utlandet, for eksempel.

Her er andre ting som kan variere fra én forsikring til en annen:

Reisens varighet – Du kan oppleve at enkelte kredittkortforsikringer gjelder i 45 dager og at andre gir deg dekning på reiser som varer i inntil 90 dager.

Alder – Hvor gammel du er, kan også spille en rolle. Norwegian-kortets reiseforsikring, for eksempel, dekker ikke ulykke, avbestilling eller hjemtransport for personer over 70 år, for eksempel.

Hvem som dekkes – Også dette varierer. Det vanlige er at gratisforsikringene dekker deg som eier kortet, ektefellen eller samboeren og barn under en viss alder. Alternativt deg selv og et visst antall av dem du reiser sammen med.

Hvor mye du får utbetalt – Det er også store forskjeller på hvor mye du får i erstatning med de forskjellige kortene. Mister du bagasjen, får du, for eksempel, inntil 15.000 kroner med re:member Black og opptil 20.000 kroner med Gebyrfri Visa.

Sammenlign Vilkårene

Det er viktig at du ikke er underforsikret når du reiser.

Du bør sammenligne vilkårene for reiseforsikringene som følger med kredittkortene, både med hverandre og med betalte helårs-reiseforsikringer.

Du finner vilkårene på nettsidene til de forskjellige tilbyderne.

Ettertraktet fordel

Mange bestiller kredittkort kun for å få gratisforsikringene som følger med. Det er god grunn til å ta forsikringene på alvor. De færreste er kvasiforsikringer – de fleste er i stand til å konkurrere med betalte forsikringer på en rekke områder.

Vi vil allikevel oppfordre deg til å gjøre et grundig stykke arbeid med å studere vilkårene. I verste fall er en kredittkort-forsikring ikke god nok for reisen du skal legge ut på.

Et profftips helt på tampen: Det følger et nødnummer med alle forsikringene du får med kredittkort. Lagre dette på telefonen din før reisen starter. Det siste du trenger er å lete etter noen å ringe hvis uhellet er ute på den andre siden av jordkloden.

Bengt Bergh Bengt Bergh
bengt@kredittkort360.com

Det er Bengt Bergh som er ansvarlig for innholdet på Kredittkort360.com. Han er utdannet innen finans og har en stor interesse for personlig økonomi. Du kan kontakte ham via epost.

Sist oppdatert Jan 31, 2023