Norges beste reisekort

Er du ofte på reise? Turen kan bli tryggere, billigere og mer komfortabel med et godt kredittkort. Her er kortene vi mener er de beste reisekortene i Norge akkurat nå.

Bank Norwegian Bestill Annonselenke

Bank Norwegian

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 20,49 %
Fordeler
Spesifikasjoner
Krav
Vurdering
 • Du får CashPoints (1 %) på all handel med kortet. CashPoints kan benyttes til å kjøpe flybilletter hos flyselskapet Norwegian.
 • Bruk kortet til å ta ut penger i minibank uten gebyrer, både i Norge og i utlandet.
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 23,1%, 15 000 kr. o/12 mnd, kostnad 1 764 kr. Totalt: 16.764 kr.
American Express Gold Bestill Annonselenke

American Express Gold

Sammenlign
 • Maks kreditt 1 000 000 kr
 • Årsavgift 2 100 kr
 • Rente 19,80 %
Fordeler
Spesifikasjoner
Krav
Vurdering
 • Tilgang til mer enn 1.300 flyplasslounger.
 • Ekstra reiseforsikring.
 • Bonus på alle kjøp. Bonuspoeng kan veksles inn i flybilletter og hotellovernattinger.
Bestill Annonselenke
Du må tilbakebetale det fulle beløpet du skylder hver måned. Forfallsdato og beløp vil fremgå av fakturaen. Det påløper forsinkelsesrente etter den til enhver tid gjeldende lov om forsinkelsesrente (p.t. 8,5 % p.a.).

Reisekort – gode kredittkort på reisen

Norske kredittkort har ulike fordeler. Noen kort passer først og fremst for deg som ønsker å spare penger på shopping. Bensinkort gir deg billigere diesel og bensin. Så finnes det en gruppe kort som har fordeler som er gode å ha når du er på reisefot. Det er slike kredittkort, med flotte reisefordeler, som vi ofte omtaler som reisekort.

Fordelene som er inkludert med disse kortene kan gjøre reisen din billigere, tryggere og mer behagelig. På disse områdene er det noen kort som er bedre utrustet enn andre. De inkluderer, blant annet, disse godene:

 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring.
 • Egenandelsforsikring for leiebil.
 • Rabatter på hotell, flybilletter og leiebil.
 • Nødkontanter i utlandet.

De virkelige gode reisekredittkortene gir deg også disse fordelene:

 • Tilgang til en concierge-service som står parat til å hjelpe deg 24 timer i døgnet.
 • Adgang til flyplasslounger over hele verden.
 • Hole-in-on-forsikring når du spiller på golfbaner utenfor Norge.

Reiseforsikring med kredittkort

Nordmenn elsker å reise. Dette har bankene og kredittkortselskapene bitt seg merke i. Derfor har mange av dem inkludert gratis reiseforsikringer med kredittkortene sine. Den eneste forutsetningen for at forsikringene skal virke er at du betaler minst halvparten av reisens kostnader med kredittkortet. Hva forsikringene dekker varierer noe mellom de forskjellige kortene. Her er noen gjengangere:

 • Dekning ved flyforsinkelser eller kansellerte avganger.
 • Refusjon av utgifter hvis du må avbestille reisen.
 • Erstatning for tapt eller forsinket bagasje.
 • Sykdom, ulykke eller dødsfall i løpet av reisen.
 • Ansvar ved ulykke.

Vær klar over at dekningsgraden er forskjellig fra det ene kortet til det andre. Det er også forskjeller på hva du får i erstatning. Derfor må du lese forsikringsvilkårene nøye før du bestiller et kort. (De fleste kortselskapene har lagt ut vilkårene på nettsidene sine).

Du bør også sammenligne kredittkortenes forsikringsvilkår med reiseforsikringer du betaler for, slik som Europeiske Reiseforsikring. Gratisforsikringene du får med de fleste kredittkortene er gode. Du bør allikevel forsikre deg om at du ikke er underforsikret når du legger ut på tur. Husk at det er mulig å være dobbeltforsikret på reise.

Egenandelsforsikring for leiebil

Mange nordmenn på reise i utlandet leier bil. Uhell kan skje. Bilen kan også bli stjålet. Når dette skjer må du som leier bilen ofte betale en egenandel. Noen kredittkort inkluderer en forsikring som gir deg refusjon på denne utgiften. Egenandelsforsikring for leiebil er ikke veldig utbredt blant norske kredittkort, men stadig flere korttilbydere velger å legge forsikringen inn i kortenes fordelspakke.

Gebyrfrie kontantuttak

Du behøver ikke å reise veldig langt før du innser at Norge er et av verdens mest kontantløse land. I mange land er det fortsatt vanlig å betale med fysiske penger i stedet for kort. Derfor er det lurt å velge et kredittkort som ikke påfører deg et gebyr hver gang du tar ut penger i en minibank eller over disk.

En rekke kredittkort har dette gebyret. Det kan koste inntil 40 kroner pluss 4 % av beløpet du tar ut hver gang du bruker kortet i en minibank. Tar du ut 1.000 euro i Hellas, for eksempel, må du ut med om lag 440 kroner i gebyr med slike kredittkort. Heldigvis finnes det kort som har sløyfet dette gebyret, enten på alle kontantuttak eller uttak i utlandet.

Husk at kredittkortenes rentefrihet ikke gjelder kontantuttak. I de fleste tilfellene legges det renter på pengene du tar ut idet de åpenbarer seg i sprekken i veggen.

Husk at kredittkortenes rentefrihet ikke gjelder kontantuttak. I de fleste tilfellene legges det renter på pengene du tar ut idet de åpenbarer seg i sprekken i veggen. - Kredittkort360

Billigere reiser

Et godt kredittkort kan gjøre reisen billigere. Mange av kortene som tilbys i Norge gir deg rabatter, bonuser eller cashback (penger tilbake) hver gang du bruker dem. Dette gjelder også for varer og tjenester som har med reiser å gjøre. Et godt reisekort skal kunne gi deg lavere priser på en rekke varer og tjenester:

 • Flybilletter.
 • Leiebil.
 • Hotellovernattinger.
 • Feriehus.
 • Restaurantbesøk.

Det varierer hvor mye du kan spare. At du kan redusere prisen med 5 % til 10 % er ikke uvanlig. Flybilletter for hele familien til Thailand, som normalt koster 100.000 kroner, kan dermed bli 10.000 kroner billigere.

VIP-fordeler på reise

Det finnes en type kort som gir deg svært gode fordeler på reisen. Slike kort omtales ofte som VIP-kort eller Premium-kort. De inkluderer mange av fordelene over i tillegg til mer eksklusive goder.

Egen concierge-service – En concierge er en «fikser» som hjelper deg med nesten hva det skal være. Tjenesten kan fikse bord for deg og reisefølget på fullbookede restauranter eller ordne billetter til utsolgte show på Broadway. Trenger du hjelp med å få strøket skjorten din klokka 4 om morgenen? Eller hjelp til å detaljplanlegge en reise? Conciergen er parat til å hjelpe deg døgnet rundt.

Adgang til flyplasslounger – Flere av VIP-kortene gir deg adgang til flyplasslounger over hele verden. Med noen kort får du billigere inngang, mens andre spanderer oppholdet på deg helt og holdent.

Hole-in-one-forsikring – Slår du drømmetreffet er det tradisjon for at du må spandere en fest på dine medspillere. De aller beste reisekortene har en hole-in-one-forsikring som dekker utgiftene dine for festen, uansett hvor i verden du spiller.

De beste kredittkortene for reisende inkluderer svært gode fordeler. Dessverre er flere av kortene ikke tilgjengelige for alle. Det kreves ofte at du skal tjene svært godt for å få slike kort. I tillegg må du som regel betale en årlig avgift for å eie dem.

Kredittkort er trygt på reisen

Det er tryggere å bruke et kredittkort på reise. Den viktigste årsaken er at kortet ikke er koblet direkte til en konto. Skulle kjeltringer knabbe kortet ditt er det ingen fare for at de klarer å tømme bankkontoen din.

Kan du bevise at du ikke har opptrådt uansvarlig med kortet, vil i tillegg kredittkortselskapet sørge for at du ikke taper penger hvis du mister kortet. Utgifter som følge av et tapt eller stjålet kort blir tatt hånd om av selskapet eller banken som ga deg kortet.

I tillegg inkluderer noen korttilbydere nødkontanter hvis du skulle miste kortet. Enkelte tar betalt for denne tjenesten, andre er villige til å hjelpe deg uten ekstra kostnader.

Oppsummering

Kredittkort med gode reisefordeler omtales som reisekort. Et godt reisekort kan gjøre reisen billigere, tryggere og mer komfortabel. Bruk vår sammenligningstjeneste for å finne det perfekte kredittkort for dine reiser.

Bengt Bergh
Bengt Bergh

Det er Bengt Bergh som er ansvarlig for innholdet på Kredittkort360.com. Han er utdannet innen finans og har en stor interesse for personlig økonomi. Du kan kontakte ham via epost.

Sist oppdatert Feb 2, 2021