Norges beste reisekort

Det er mange gode reisekredittkort på markedet, og vi er her for å hjelpe deg med å finne det kortet som passer deg best. Nedenfor finner du vår liste over de beste kredittkortene å ha med på reisen.

Bank Norwegian Bestill Annonselenke

Bank Norwegian

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 20,49 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Du får CashPoints (1 %) på all handel med kortet. CashPoints kan benyttes til å kjøpe flybilletter hos flyselskapet Norwegian.
 • Bruk kortet til å ta ut penger i minibank uten gebyrer, både i Norge og i utlandet.
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 23,1%, 15 000 kr. o/12 mnd, kostnad 1 764 kr. Totalt: 16.764 kr.
American Express Gold Bestill Annonselenke

American Express Gold

Sammenlign
 • Maks kreditt Ingen
 • Årsavgift 1 125 kr 1 500 kr
 • Rente 8,50 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Tilgang til mer enn 1.300 flyplasslounger.
 • Ekstra reiseforsikring.
 • Bonus på alle kjøp. Bonuspoeng kan veksles inn i flybilletter og hotellovernattinger.
Bestill Annonselenke
Du må tilbakebetale det fulle beløpet du skylder hver måned. Forfallsdato og beløp vil fremgå av fakturaen. Det påløper forsinkelsesrente etter den til enhver tid gjeldende lov om forsinkelsesrente (p.t. 8,5 % p.a.).

Reisekort – beste kredittkort å reise med

Som du sikkert allerede vet, har kredittkort forskjellige fordeler for kundene sine. Noen kredittkort fokuserer på å gi deg en ekte VIP opplevelse ved at du slipper køen på nattklubber,  loungetilgang på flyplasser og flybonus på dine kjøp. Andre kredittkort fokuserer på økonomiske fordeler for forbrukere som heller vil betale med bonuskort, tjene opp bonuspoeng og få penger tilbake på drivstoff og benytte gratis reiseforsikring på sitt reisekort.

De beste kredittkort til reisen er først og fremst et kredittkort som er ment å forenkle dine reiseturer. Man kan forenkle eller gjøre reisen behagelig på mange forskjellige måter. Følgelig, for å vurdere hvorvidt et kredittkort er et skikkelig bra reisekort, bør vi undersøke følgende:

 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
 • Gebyrfri kontantuttak i utlandet
 • Lavt valutapåslag
 • Concierge Service – hjelp til nesten hva som helst under reisen
 • Komfort og bekvemmelighet på flyplasser
 • Tilgang til nødkontanter i utlandet

Kredittkort reiseforsikring

Noe som virkelig gjør turen tryggere er en god reiseforsikring, men en kredittkort reiseforsikring skal være gratis. Det siste man trenger på turen er å blir utsatt for et uhell eller noe uforventet som kan sabotere hele eller deler av ferien. Ulike kredittkort har forskjellige forsikringsvilkår og erstatningssummer, men de fleste forutsetter at minst 50% av reisekostnadene betales med kredittkortet.

En god kredittkort reiseforsikring skal dekke:

 • Flyforsinkelse
 • Erstatning for tapt eller forsinket bagasje og reisegods
 • Ulykke på reisen
 • Avbestillingsforsikring
 • Juridisk bistand
 • Reisesyke

Det er svært viktig at du er godt inneforstått med kredittkortet reiseforsikring sine priser og vilkår helst før du drar på ferie. Det er bedre å kjenne til sine rettigheter på forhånd. Vær oppmerksom på at du ofte kan ha en europeisk reiseforsikring kort sagt gjennom andre forsikringer, eksempelvis boligforsikring. For at kredittkort reiseforsikring skal gjelde må du i de aller fleste tilfeller bestille og betale minst 50% av transportkostnadene med kortet.

Kredittkortet over er bare et av mange kort som tilbyr reise- og avbestillingsforsikring uten ekstra kostnad. Hovedhensikten er å tilrettelegge for en bekymringsfri trygghet på reisen.

Gebyrfritt kontantuttak i utlandet

Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales et kreditt- eller faktureringskort, fremfor et debetkort, under ferien. Sikkerheten for deg som kredittkort-bruker er godt ivaretatt av den norske finansavtaleloven § 54b. Dessverre er kortbetaling ikke alltid like utbredt i alle ferieland som her hjemme i Norge. Det er ikke til å unngå at man behøver kontanter under ferien når man er ute på byen eller småhandler i basarene.

De beste kredittkortselskapene tilbyr gebyrfrie kontantuttak i og utenfor landets grenser.

Se gjennom kredittkortets prisliste før du reiser. Vær oppmerksom på at visse aktører krever rente fra uttaksdato dersom du tar ut penger med kortene. Mange reisende går til flyplassenes minibanker eller innvekslingsfilialer for å veksle valuta før avreise, som dessverre kan bli et fordyrende mellomledd. Det er bedre og du får mer valuta for pengene hvis du tar ut cash dit du skal reise. - Kredittkort360

Velg lokal valuta når du handler i utlandet

Når du handler i utlandet med ditt norske kredittkort, gir terminalen deg valget om transaksjonen skal skje i norske kroner eller i den lokale valutaen (f.eks. euro, dollar, thai baht, etc.). Velger du norske kroner fremfor den lokale valutaen, er det butikken, eller minibankeieren, som bestemmer valutakursen. Velg alltid den lokale valutaen, og si nei takk til valutakonvertering. Det er i 99 av 100 tilfeller mye billigere å velge og gjøre transaksjonen i lokal valuta, og overlate håndtering av valutakonverteringen til Visa, Mastercard, Amex eller øvrige  kredittkortselskap.

Valutapåslag og gebyrer

Noe som er svært viktig når du reiser i utlandet, er å holde et øye på størrelsen av valutapåslaget og øvrige avgifter for kortbruk i utlandet. Størrelsen på påslaget varier blant kortilbyderne, men ligger oftest mellom 1,75 og 2 prosent av beløpet. Alle debetkort og kredittkort har et slikt påslag, og i tillegg til å dekke utgiftene ved valutaomregning. Tar du eksempelvis ut penger tilsvarende tusen norske kroner, betaler du mellom 17,5 og 20 kroner ekstra. Dette påslaget er uunngåelig. Alle debet- og kredittkort foretak opererer med dette påslaget for å dekke utgiftene og sikre en fortjeneste.

Husk å sjekke høye uttaksgebyrer

For at det skal være verdt å bruke et kredittkort med lavest mulig valutapåslag, bør det dessuten være gratis å skaffe seg – helt gebyrfri. Ved mye bruk på en og samme ferietur kan det skille så mye som 2500 kroner mellom det billigste og dyreste kortet. Blant de største besparende faktorer er valutomvekslingsgebyr, gebyrer for uttak i minibank og årsgebyr. Hvis du samtidig kan få andre fordeler som forsikring, bonuspoeng og øvrige goder på kredittkortet, kan det selvfølgelig veie opp mot fordyrende gebyrer og fremdeles gjøre kredittkortet ditt lønnsomt.

En sammenligning av hva som finnes på markedet kan avsløre prisnivået på ulike kredittkort!

Visse minibanker kan ha lokale gebyrer for kontantuttak. I land som USA og Spania er det ofte minibanker som tar opptil 3% ekstra ved uttak. Av den grunn er ekstra viktig å bruke minibanker uten ekstra lokale avgifter. Les meldingene i minibanken når du er i ferd med å ta ut penger.

Du kan avbryte kontantuttaket hvis du oppdager at automaten krever gebyr, og oppsøke en annen minibank i nærheten som er kostnadsfri!

Concierge Service – hjelp til nesten hva som helst under reisen

Noen VIP- eller premiumkort har en såkalt Concierge service knyttet til kredittkortet. Høres eksklusivt ut, ikke sant!? Concierge service er type tjeneste som tilbys av litt mer eksklusive hoteller.  Forøvrig har ordet “concierge” har sin opprinnelse ifra hotellbransjen, og står for ekstra hjelp og assistanse til litt av hvert utover de vanlige tjenestene. Det kan for eksempel dreie seg om billettbestilling, gode restaurant-tips, bordreservasjoner, og hvor man kan finne et renseri, osv.

Kort sagt kan man si at en concierge-tjenesten er en personlig assistent service som kan hjelpe deg med nesten hva som helst 24 timer i døgnet. Tjenesten er perfekt når du reiser til et sted for første gang.

Komfort og bekvemmelighet på flyplasser

Noen kredittkort tilbyr forskjellige typer av komfort og bekvemmeligheter på flyplassene. Det handler vanligvis om tilgang til flyplassloungene hvor du kan legge støy og folkemengder bak deg, så fort du har passert sikkerhetskontrollen. Mange flyselskaper (f.eks. SAS) har kredittkort knyttet til sitt Eurobonus lojalitetsprogram hvor loungetilgang er inkludert. Visse flyselskaper utsteder sine egne kredittkort, og gir deg bonuspoeng som kan brukes for å kjøpe flybilletter.

Bank Norwegian Visa er et godt eksempel på et slikt kort. Betaler du med dette kredittkortet, tjener du opp CashPoints på alle transaksjoner som kan bruke for å kjøpe flybilletter av Norwegian.

Gratis nødkontanter i utlandet

Skulle du være så uheldig og bli frastjålet kort og penger i utlandet, kan visse kredittkortselskaper hjelpe deg med tjenestene nødkort og nødkontanter – to meget nyttige tjenester. Imidlertid er det ikke alle som gjør det gratis. Heldigvis er det svært få av oss som havner i situasjoner som krever nødkort eller nødkontanter. Ta kontakt med kredittkortselskapet ditt og spør om de tilbyr disse tjenestene når du planlegger ferien. Mens det er få som mister kortet sitt er det alt vanlig med nødpenger.

De fleste kredittkort selskaper svarer raskt på forespørsler og ordner nødkontanter på dagen.