Egenskaper

Bra for deg

SAS Eurobonus Amex Premium er først og fremst et kredittkort med flybonus som passer for alle som reiser mye med SAS. Det gir en bonusboost ettersom du tjener Eurobonus på alt du handler med kortet. Det inkluderer også en gratis reiseforsikring som komplementerer andre forsikringer. Bruker du kortet mye, kan du også få to bonusreiser til halvparten av hva alle andre må betale, uansett hvor du vil reise i verden.

Fordeler

 • Raskere bonusopptjening.
 • Gratis reiseforsikring.
 • Rabatt på flyplasslounger.

Ulemper

 • Årsavgift 1.020,-
 • Ikke et kredittkort.

Krav

 • Ingen spesifisert aldersgrense
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Amex
Årsgebyr 1 620 kr
Aldersgrense 0
Rente 19,80 %
Effektiv rente 24,84 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 1 000 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 8,50 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,50 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 25 kr)

Beregn kostander med SAS Eurobonus Amex Premium

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,80 %
 • Totale kostnader 4 383 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 383 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 016 kr
Vis mer

Vurdering SAS Eurobonus American Express Premium

De fleste kjenner godt til SAS. Alle som har reist en del, har også god kjennskap til American Express. SAS er et av Europas største flyselskap mens American Express er et av verdens største kortselskap, blant annet ansvarlig for å introdusere nordmenn for kredittkort på begynnelsen av 1970-tallet.

Sammen tilbyr selskapene flere kort som har reisende som den primære målgruppen. SAS Eurobonus Amex Premium, for eksempel, kan være et bra reise kredittkort for alle som bruker mye tid om bord i SAS sine fly.

Fordeler

Ekstra opptjening av Eurobonuspoeng – Det er trolig medlemmer av SAS Eurobonus som vil se med størst interesse på SAS Eurobonus Amex Premium. Kortet gir medlemmer mulighet til å tjene 15 ekstra bonuspoeng på hver hundrelapp man handler for med kortet. Det bidrar med andre ord til raskere bonusopptjening.

Her er et forenklet eksempel: La oss tenke oss at en tur til USA for hele familien koster 100.000 kroner. Betaler man alle utgiftene med kortet, tjener man 15.000 Eurobonuspoeng.

Ekstra reiseforsikring – Det følger en gratis reiseforsikring med Premium-kortet. Du bør se på denne som et tillegg til andre reiseforsikringer du allerede har, for den er ikke like omfattende som dem du betaler for. Den gir deg dekning ved kanselleringer av reisen, samt tyveri og ulykke i løpet av turen, men ikke ved akutt sykdom, for eksempel.

Companion Ticket – Med Premium-kortet kan du få en såkalt Companion Ticket. Dette innebærer at du kun behøver å betale halvparten av bonuskostnadene på en bonusreise. Der andre Eurobonusmedlemmer må ut med 100.000 poeng for en reise, slipper du unna med 50.000. Opptil to personer kan reise over hele verden på denne måten. Forutsetningen er at du har handlet for mer enn 150.000 kroner med kortet i løpet av 12 måneder.

Rabatt på flyplasslounger – Eier du et SAS Eurobonus Amex Premium-kort får du rabatt på adgangen til flere flyplasslounger i Norden.

Faktureringskort, ikke kredittkort

SAS Eurobonus Amex Premium er ikke et kredittkort. Etter at American Express tok over administrasjonen av egne kort i Norge fra DNB i 2019, ble alle selskapets kort konvertert fra kredittkort til faktureringskort. Dette innebærer at det ikke legges renter på beløpet du skylder med kortet, men det er ikke den eneste endringen. Du kan ikke lenger betale ned gjelden over flere måneder. Du må betale tilbake alt du skylder med en gang du mottar fakturaen fra American Express. Hvis ikke, legges det forsinkelsesrenter på beløpet.

Ulemper

Vi mener det er en ulempe at du må betale en årsavgift for å eie SAS Eurobonus Amex Premium-kortet. For de fleste er en drøy tusenlapp i året ikke voldsomt mye. Kortet skiller seg allikevel fra de fleste kortene vi skriver om på Kredittkort360.com med denne avgiften.

For noen vil det også være en ulempe at du må bruke kortet for mer enn 150.000 kroner i året før du får poengrabatten på bonusbilletten.

Vilkår

Hvilken beløpsgrense du får med kortet vurderes individuelt. Her er kravene American Express stiller til alle som ønsker å eie det.

Oppsummering

Det kan være verdt å søke om SAS Eurobonus Amex Premium-kortet hvis du allerede reiser en del med SAS. Kortet gjør at du tjener bonuspoeng raskere. Den ekstra reiseforsikringen gir deg og familien et ekstra lag med beskyttelse på reisene du elle dere gjennomfører. I tillegg er det en fin gulrot at du kan få bonusrabatt på en bonusreise for inntil to personer, selv om kravet om at du må bruke kortet for 150.000 kroner er temmelig høyt.

At du må betale en drøy tusenlapp i året for å eie kortet trekker definitivt ned helhetsinntrykket.

Hvor kan jeg bruke Eurobonuspoengene jeg tjener?
Kan jeg bruke poengene i American Express Rewards?
Hvordan bestiller jeg Companion Ticket på Star Alliance flyvninger?
Hva menes med komplementerende reiseforsikring?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Babak Jizdeni

  2020-03-02

  Takker SAS Eurobonus for oppgraderingen fra Classic kortet – hyggelig overraskelser er alltid velkomne!

Din omtale