Kredittkort alle kan få

Disse er de enkleste kredittkortene å få i i Norge:

 • Trumf Visa Søk nå Annonselenke

  Trumf Visa

  Sammenlign
  • Maks kreditt 150 000 kr
  • Årsgebyr 0 kr
  • Effektiv rente 27,19 %
  • Rentefrie dager 45 dager
  • Fordeler
  • Spesifikasjoner
  • Krav
  • Vurdering
  • Trumf-bonus på nesten alt du handler
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring fra AXA.
  • Eksklusive tilbud med ViaTrumf
  Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
 • Morrow Bank Mastercard Søk nå Annonselenke

  Morrow Bank Mastercard

  Sammenlign
  • Maks kreditt 100 000 kr
  • Årsgebyr 0 kr
  • Effektiv rente 28,77 %
  • Rentefrie dager 50 dager
  • Fordeler
  • Spesifikasjoner
  • Krav
  • Vurdering
  • 1-4 % bonus.
  • Rentefri betalingsutsettelse i inntil 9 måneder (mot gebyr).
  • Gratis reise-, kjøps- og ID-tyveriforsikringer
  • Gratis kontantuttak.
  Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.
Hvorfor bør du stole på oss?

Siden 2019 har kredittkort360.com vært engasjert i å veilede besøkende til å ta informerte valg når det gjelder kredittkort. Vårt team av eksperter innen finans og reiser jobber hardt for å gi deg den veiledningen du trenger for å ta de smarteste beslutningene.

Våre eksperter, med lang erfaring, tester kortene selv. Vi sikter på å gi deg klare og ærlige sammenligninger av alle norske kredittkort. Hos kredittkort360.com er vårt mål å tilby all nødvendig informasjon slik at du kan ta kloke valg som passer din økonomi.

Hvem kan få kredittkort?

Aldersgrenser

Ulike kredittkort kommer med ulike aldersgrenser og det er opp til hvert enkelt kredittkortselskap hvilken aldersgrense de vil sette. Den nedre absolutte aldersgrensen for å få kredittkort i Norge er imidlertid 18 år. Finansforetakene har ikke lov å tilby kredittkort til personer under 18 år. Dette er bestemt av myndighetene. Enkelte kredittkort har høyere aldersgrenser, for eksempel 23 eller 25 år. 

Betalingsevne

For å få innvilget en søknad om kredittkort kreves det at du har betalingsevne. Det legges derfor stor vekt på din kredittscore. I din kredittscore inngår en rekke faktorer, som for eksempel din alder, ditt flyttemønster, om du har næringsinteresser og om du har betalingsanmerkninger. En god kredittscore er et uttrykk for god betalingsevne og vil gjøre det lettere å få innvilget søknader om kredittkort og lån. De forskjellige tilbyderne av kredittkort kan ha ulik oppfatning av hva en god betalingsevne er. Det er grunnen til at du kan få tilslag på søknaden hos en kredittkortleverandør og nei hos en annen. Det kan derfor lønne seg å søke om flere typer kredittkort

Inntektskrav

For å få kredittkort kreves det at du har en fast ansettelse eller en fast inntekt, enten i form av lønn, pensjon, næringsinntekt eller trygd. Hvor høy denne inntekten må være varierer mellom de ulike kredittkortselskapene. Det er også generelt slik at jo høyere inntekt du har, jo høyere kredittramme vil du få. Noen ganger når du søker om kredittkort kan det hende at du må dokumentere inntekten din. Slik dokumentasjon kan være lønnslipper fra de siste månedene eller næringsoppgaven dersom du er næringsdrivende eller frilanser. 

Gjeldskrav

Når du søker om kredittkort vil kredittkortselskapene undersøke hvor mye gjeld du har fra før. Alle typer gjeld teller med. Dette inkluderer studiegjeld, boliglån, billån, forbruksgjeld og alle andre typer lån. Merk også at kredittrammene på kredittkort du har teller som gjeld, selv om du ikke brukt av kredittrammen. Dersom du allerede har høy gjeld, vil det være vanskeligere å få innvilget kredittkortsøknaden. Norske myndigheter har også bestemt at du ikke får låne mer enn 5 ganger brutto årsinntekt, så om din gjeld overstiger dette, vil du ikke få innvilget mer lån. 

Grunner til at man får avslag på kredittkort

Selv om mange befinner seg i en posisjon hvor de vil kunne få godkjent sin kredittkort-søknad, gjelder det absolutt ikke alle. Det er nemlig visse krav man er nødt til å innfri for å i hele tatt være kvalifisert for å eie et kredittkort. 

Først og fremst er du nødt til å være myndig, altså minimum 18 år gammel. Bankene har ulike alderskrav, og noen krever at du er eldre. I tillegg må du også ha norsk statsborgerskap.

Andre krav er ofte relatert til din økonomi. Har du betalingsanmerkning, lav kredittscore eller høy gjeld vil du som regel få avslag på din søknad. I så fall burde du fokusere på å forbedre din privatøkonomi før du søker om et nytt kredittkort. 

Fordeler med kredittkort

Det er mange grunner til at flere ønsker å eie et kredittkort. Dette inkluderer blant annet:

I tillegg til dette har du også muligheten til å låne penger når du vil. Dersom du har god koll på økonomien, vil dette kunne bidra til å gi deg en økonomisk fleksibilitet.

Ulemper med kredittkort

Dessverre havner noen kredittkorteiere i økonomisk uføre på grunn av hyppig og uansvarlig kortbruk. De betaler ikke mer enn de må på gjelden og dermed tar de høye rentene tak og gjør at situasjonen utvikler seg til å bli kritisk.

I teorien er det enkelt: Ikke bruk kortet for mer enn hva du kan tilbakebetale når den neste kredittkortregningen dukker opp. Klarer du å betale tilbake alt du skylder i én omgang unngår du både gjeldsrentene og økonomiske problemer.

Kredittkort passer ikke for alle

Før du vurderer å skaffe et kredittkort, bør du også spørre deg selv om et slikt kort passer deg. I tråd med teksten ovenfor, bør du ikke gå i gang med å søke om kredittkort om du allerede har en dårlig økonomi. For om du ikke klarer å betale tilbake pengene du låner fra kortet, vil du kunne ende opp med å svekke din økonomi ytterligere. 

I vurderingen om et kredittkort passer deg, bør du vurdere følgende:

 • Vil du ta i bruk fordelene et kredittkort byr på?
 • Klarer du å betale kreditten du låner innen tidsfristen?

Er svaret ja på følgende spørsmål, vil et kredittkort kunne gi deg mye glede!

Unngå å skaffe kredittkort for å låne penger

Kredittkort kan være løsningen hvis du har behov for penger du ikke har tilgjengelig. Likevel bør det ikke bli brukt for dette formålet. For om du ikke klarer å tilbakebetale innen den rentefrie perioden, vil lånet påløpe med høye renter. 

Derfor er det frarådet å skaffe et kredittkort for å låne penger. I visse tilfeller kan det gi økonomisk fleksibilitet og være en smart løsning, men det burde ikke bli en vanesak. Da vil du plutselig kunne ende opp med å sitte med høy gjeld som du ikke klarer å betjene. 

Når du bruker kredittkortet, bør du ha en god plan på hvordan og når du vil kunne tilbakebetale de lånte midlene. 

Bruk kredittkortet fornuftig

På den positive siden kan et kredittkort gi deg avslag på handler, forsikringer og en ekstra beskyttelse, mens på den negative siden vil du kunne havne i økonomiske problemer dersom du bruker kortet på feil måte. Det er derfor viktig at du bruker kredittkortet på en fornuftig måte. Vær klar over alle fordelene og ulempene et kredittkort medfølger på forhånd!

Finn et kredittkort som passer deg

Det finnes svært mange kredittkort på markedet og alle kommer med ulike betingelser. Noen kredittkort har gode forsikringer, andre fokuserer på å gi rabatter på spesifikke varer og visse konkurrerer om å ha lavest rente. 

Det er viktig at du finner det kredittkortet som passer deg. For å gjøre det, bør du vurderer følgende:

 • Hva vil jeg bruke kortet til? Planlegger du eksempelvis å reise mye til utlandet, vil det være lurt å ha et kredittkort til reisen med forsikringer og lavt valutapåslag. Hvis du derimot er en person som kjører mye bil, kan kanskje et kredittkort med drivstoffrabatt være mer lønnsomt. 
 • Planlegger jeg å låne penger? I så fall vil rentesats og rentefri periode være viktige faktorer. Dersom du vet at du vil betale tilbake innen fristen, vil fordelene kortet tilbyr være viktigere.
 • Les kredittkortets krav. Vær sikker på at du innfrir kredittkortets krav før du søker. Du burde heller ikke søke om en kredittgrense som overgår din betalingsevne. 

Gå i gang å sammenlign alle de beste kredittkortene på markedet her.

Enkleste kredittkort å få

Her er noen kredittkort det er relativt enkelt å få:

Hvor er det lettest å få kredittkort?

På generelt grunnlag er det lettest å få kredittkortene som har lavere krav til inntekt. De ulike bankene legger også ulik vekt på kredittscore. Det er grunnen til at du kan få innvilget søknad i en bank og få avslag i en annen. Noen kredittkortselskaper har spesielle kortprodukter som er rettet mot personer med lavere kredittverdighet eller begrenset kreditthistorikk. Disse kortene kan ha høyere renter og lavere kredittgrenser, men de kan være lettere å få. Dersom du er ung, vil det være lettere å få et kredittkort med lav aldersgrense (18 år). Hvis du allerede har et etablert forhold med en bank der du har en bankkonto eller annen type konto, kan det være enklere å få et kredittkort gjennom dem, da de kjenner din økonomiske bakgrunn.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan man bruke et kredittkort ansvarlig?
Kan hvem som helst få kredittkort?
Hvem kan ikke få kredittkort?
Hvilket kredittkort er enklest å få?
Kan man få kredittkort uten fast inntekt?

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert May 3, 2024