Gode kredittkort for studenter

Nedenfor har vi funnet noen gode kredittkort for studenter. Disse kortene har søknadskrav som matcher studenprofiler og innebærer gode fordeler som kan forenkle studentenes hverdagsøkonomi.

Credits Gold Bestill Annonselenke

Credits Gold

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 19,90 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Beste kredittkort i november 2020.
 • Credits Gold inkluderer gratis avbestillingsforsikring og gratis reiseforsikring.
 • Du får også gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring med på kjøpet
 • Credits Gold er med i Dealpass, som gir deg hundrevis av rabatter (inntil 30 %) på shopping, opplevelser, reise, overnatting, velvære, restauranter og netthandel.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 21,85 %, 10 000 kr. o/12 mnd, Kostnad 1 112 kr. Totalt 11 112 kr.
re:member black Bestill Annonselenke

Remember Black

Sammenlign
 • Maks kreditt 150 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 21,62 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Inntil 20% cashback på netthandel. re:member flere gode tilbud og fordeler. Du får cashback i rundt 230 kjente nettbutikker
 • Du får en gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet for deg og opptil 3 andre medreisende.
 • re:member app der du blant annet se saldoen din, betale regninger, overføre penger til bankkontoen og endre PIN-kode
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 25,4 %, 15 000 kr. o/ 12 mnd, Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
Ikano Visa Bestill Annonselenke

Ikano Visa

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 20,28 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Hundrevis, for ikke å si tusenvis, av rabatter. Kortet har en egen rabattkalender og er i tillegg tilknyttet Dealpass-programmet.
 • Du får også 2 % i rabatt på drivstoff hos Shell og 1 % i rabatt på alt du kjøper av dagligvarer.
 • Kortet inkluderer gratis reiseforsikring, avbestillingsforsikring, feiltankingsforsikring og betalingsutsettelse i 2, 4, 6 eller 9 måneder.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 21,76%, 15 000 kr. o/12 mnd, Kostnad 2 435 kr. Totalt 22 435 kr.
365Direkte Mastercard Bestill Annonselenke

365Privat MasterCard

Sammenlign
 • Maks kreditt 50 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 21,40 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • 34 øre per liter i fast rabatt hos Esso + 3,65% cashback.
 • 2% Cashback hos alle andre stasjoner, uansett hvor i verden du befinner deg.
 • Inkluderer rabatter på leiebil og strøm, samt Dealpass som sikrer deg inntil 25 % i rabatt hos kjente butikker, nettbutikker og restauranter.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: 25,53%, kr. 15 000 o/12 mnd, Kostnad 1 929 kr. Totalt 16 929 kr.

Alle disse kortene har enten ingen eller lave inntektskrav. Dessuten er disse kortene helt uten årsgebyr helt i tråd med de fleste studenters fokus på å holde kostnadene nede på et minimum.

Når man ser litt nærmere på de forskjellige kredittkortfordelene, stikker blant annet re:member MasterCard og Bank Norwegian ut med gode cashback ordninger. Alle kort har sine egne fordelsprogram. Hvis du vil vite mer om et spesifikt kort, kan du finne mer informasjon i vurderingen,  som forøvrig finnes tilgjengelig hvert enkelt kort.

Se etter kredittkort hvor du oppfyller kravene

For mange studenter er økonomien et konstant press. De fleste tar studielån for å finansiere studiene og/eller har en ekstrajobber ekstra ved siden av. Studenter har vanligvis ikke muligheten til å jobbe heltid og har derfor ikke de samme økonomiske forutsetninger som mange andre som søker om kredittkort.

Med dette i bakhodet, bør man som student sjekke ut slike kredittkort hvor man oppfyller søknadskravene. Flere kortutstedere har ikke spesifisert krav om fast ansettelse eller en høy  årsinntekt.

Selvsagt kan du prøve å søke om et kredittkort som stiller høye krav, men vær forberedt på at du kan få avslag på grunn av at du er uten fast ansettelse, har for lav inntekt, osv.

Fordeler med å ha et kredittkort som student

Å skaffe seg et kredittkort som student kan virke litt uansvarlig, men vet man at man har økonmien til det og klarer å kontrollere kortbruket, kan kredittkortet være fordelaktig i mangt og meget.

Eksempelvis kan muligheten til å få varekjøp på en faktura, istendenfor å betale fortløpende, være til stor hjelp i perioder hvor man har uvanlig lite penger. Du gjør ganske enkelt kjøpene dine som vanlig, men siden disse legges på den månedlige fakturaen, trenger du ikke å betale kjøpene før slutten av måneden når studielån og eventuell lønn betales. For mange studenter er dette en fordel som veier veldig tungt og som kan bidra til å gjøre en økonomisk vanskelig måned betraktelig enklere.

Cashback

En annen fordel som følger visse kredittkort og som studenter verdsetter høyt er cashback. Cashback betyr ganske enkelt å få tilbake penger hver gang du handler med kredittkortet. Med cashback på mellom 2-4% på visse kort får du rett og slett mye mer ut av dine varekjøp. Mange bekker små gjør en stor å!

Bonuspoeng

Visse andre kort har i tillegg nyttige bonuspakker. Bonuspakkene gjør det mulig for deg å tjene opp poeng når du handler med kortet. Opptjente poeng kan senere brukes til å betale utvalgte produkter og tjenester. Selv om de mest populære bonuskortene handler om tilbud innenfor reiserelaterte tjenester og produkter, finnes det visse andre kredittkort på markedet hvis poeng kan brukes til et bredere utvalg av produkter og tjenester.

Under studietiden går mye penger av pengene til bøker og mange unge mennesker liker å handle online. Hvis du vurderer å skaffe deg et bonuskort, bør du først planlegge hvordan du skal bruke bonuspoengene slik at du får mest mulig ut av dine opptjente poeng.

For eksempel er det en stor fordel for en student hvis bonuspoengene kan brukes til mat og studentlitteratur eller andre skolerelaterte rabatter.

Ansvarlig bruk

Som nevnt har kredittkort generelt sett mange fordeler og spesifikke fordeler for økonomisk bevisste studenter. Imidlertid skal man ikke skyve under teppet at kredittkortet skal brukes på en ansvarlig måte og regninger måte betales ved forfall. Hvis ikke, kan fordelene fort snu seg og bli økonomiske ulemper.

Ikke søk om kredittkort hvis du vet at du ikke har råd til å betale eventuelle renteutgifter – bruk sunt kortvett!

Les alltid nøye gjennom kortets vilkår. På denne måten unngår du uventede kostnader!

Sørg for å betale fakturaene ved forfall. På den måten unngår du å betale renter og eventuelle påminnelsesgebyrer!

Avsluttende ord

Vi på Kredittkort360 håper denne guiden har kastet litt lys over temaet kredittkort for studenter, fordeler og ulemper. Hvis du har ytterligere spørsmål eller bekymringer, kan du poste dem nedenfor i kommentarfeltet, og vi vil svare så snart som mulig.