Beste kredittkort med betalingsanmerkning

Når du har gjort opp for deg og betalingsanmerkningen er fjernet er du velkommen til å sammenligne og velge kredittkort her hos oss. Nedenfor finner du noen av de mest populære kredittkort i Norge.

Credits Gold Bestill Annonselenke

Credits Gold

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 19,90 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Beste kredittkort i november 2020.
 • Credits Gold inkluderer gratis avbestillingsforsikring og gratis reiseforsikring.
 • Du får også gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring med på kjøpet
 • Credits Gold er med i Dealpass, som gir deg hundrevis av rabatter (inntil 30 %) på shopping, opplevelser, reise, overnatting, velvære, restauranter og netthandel.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 21,85 %, 10 000 kr. o/12 mnd, Kostnad 1 112 kr. Totalt 11 112 kr.
Bank Norwegian Bestill Annonselenke

Bank Norwegian

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 20,49 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Du får CashPoints (1 %) på all handel med kortet. CashPoints kan benyttes til å kjøpe flybilletter hos flyselskapet Norwegian.
 • Bruk kortet til å ta ut penger i minibank uten gebyrer, både i Norge og i utlandet.
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 23,1%, 15 000 kr. o/12 mnd, kostnad 1 764 kr. Totalt: 16.764 kr.
Komplett Bank Bestill Annonselenke

Komplett Bank Mastercard

Sammenlign
 • Maks kreditt 100 000 kr
 • Årsavgift 0 kr
 • Rente 21,40 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • 4 % bonus på alt du handler hos Komplett.no og Blush.no (1 bonuspoeng = 1 krone). 2 % i bonus på all annen netthandel samt 1 % i bonus på øvrige varekjøp.
 • Rentefri betalingsutsettelse i inntil 9 måneder (mot gebyr).
 • Kortet inkluderer gratis reise-, kjøps- og ID-tyveriforsikringer i tillegg til gratis kontantuttak. Reiseforsikringen dekker også egenandelen for leiebil.
Bestill Annonselenke
Eksempel ved utsatt betaling: Eff 24,2%, 12 000 kr. o/12 mnd, Kostnad: 1 468 kr. Totalt: 13 468 kr.

Er det mulig å bestille eller søke om kredittkort med betalingsanmerkning?

Mye takket være digitalisering har det blitt mer og mer vanlig skaffe seg kreditt i dagens samfunn, og dette fungerer svært godt for mange ettersom de klarer å forholde seg til den økonomien de faktisk har. På den andre siden er det andre som dessverre havner i en gjeldspiral. Det er uten unntak et krav fra alle kortutstedere i Norge at man ikke kan søke om et kredittkort hvis man har en betalingsanmerkning. Med andre ord er det vanskelig, eller rettere sagt umulig, å bli innvilget et av de beste kredittkort dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger fra før.

Når en kredittkortutgiver eller en bank vurderer en søknad om kredittkort, så tas beslutningen blant annet grunnlag av søkernes betalingsevne. Søkerens gjeldshistorie, betalingshistorikk og nåværende inntekt er blant de viktigste faktorene. Følgelig, om man har en registrert betalingsanmerkning, kommer dette vanligvis til å medføre avslag hos kortutstederen.

Hva er betalingsanmerkninger?

En betalingsanmerkning er en registrering i et kredittopplysningsregister til mulige kredittgivere om at en person eller et firma har en eller flere ubetalte fordringer mot seg, ifølge https://no.wikipedia.org. En betalingsanmerkning er kort sagt det man får når man ikke klarer å betale regninger i tide eller lar være å betale dem i det hele tatt.

Før det kommer så langt som at en betalingsanmerkning blir registrert, får man inkassovarsler. Inkassoloven regulerer rettigheter og plikter rundt inkassokrav, og hele prosessen er detaljert beskrevet i statens lovverk. Hvis man ikke reagerer på inkassovarselet, og fortsatt ikke har betalt gjeldende regning innen oppgitte frist, vil det resultere i at en betalingsanmerkning registreres.

Hvorfor får man en betalingsanmerkning?

Når man unnlater å betale fakturaen ved forfall og ikke reagerer på fakturapåminnelser, får man som regel først et varsel fra selskapet man er kunde hos. Dette vil som oftest også inneholde en prosessbeskrivelse av selskapets håndtering av ubetalte fakturaer. Samme brev kan også inneholde en advarsel om at saken sendes til inkasso hvis man ikke betaler innen ny betalingsfrist. Hvis denne nye fristen heller ikke overholdes, sendes saken som oftest videre til et inkassobyrå.

Inkassobyrået har rett til å legge til innkrevningskostnader og forsinkelsesrenter på det opprinnelige kravet med retten på sin side. Rentene og innkrevningskostnadene er nemlig regulert av staten. Hvis man fortsetter å unnlate å betale det nye kravet, kan det føre til registrering av en betalingsanmerkning.

Hvordan kvitte seg med en betalingsanmerkning?

Å anskaffe et kredittkort med betalingsanmerkning er vanskelig, nettopp fordi en betalingsanmerkning viser at du tidligere har hatt problemer med tilbakebetaling av din gjeld. Heldigvis er ikke en betalingsanmerkning for evig og alltid. I Norge slettes betalingsanmerkninger umiddelbart etter at du har gjort opp for deg.

Her er noen tips til å stegvis kvitte seg med kredittkortgjeld og betalingsanmerkning:

 1. Begynn med å ta kontakt med inkassobyrået og snakk med dem om hvordan du kan få gjort opp for deg.
 2. En anmerkning skal uansett ikke brukes lenger enn i fire år. Hvis du lurer på om du er registrert med betalingsanmerkning, kan du ta kontakt med et kredittopplysningsbyrå for å få opplysninger om dette. Kredittopplysningsbyrået er nemlig forpliktet til å gi deg opplysningene om deg selv.
 3. I stedet for å lete etter et sted som innvilger kredittkort med betalingsanmerkning, er det lurere å dra ned på forbruket en periode og heller jobbe for å bli kvitt betalingsanmerkningen.
 4. Hvis du låner mer penger kommer det mest sannsynlig til å føre deg lengre ned i gjeldspiralen. Men hvis du kvitter deg med betalingsanmerkningen, sørger du for at du i fremtiden kan søke om kredittkort helt problemfritt.
 5. Skaff deg oversikt dine dine utgifter
 6. Betal den dyreste gjelden først; dvs. den innkassosaken som har ført til betalingsanmerkningen.
 7. Gå gjennom alle dine faste kostnader og prøv å finne billigere alternativ.

Hvis du er på jakt etter et nytt kredittkort fordi du har gjeld og betalingsanmerkninger, anbefaler vi på Kredittkort360 at du først prøver å få orden på gjelden først.