Mye kredittkortgjeld?

Om man er en av dem som sliter med å ha mye kredittkortgjeld, så kan det være vanskelig å komme ovenpå igjen. Kanskje man bruker et kredittkort til å finansiere det andre og så videre, og slik har man havnet i en endeløs loop hvor man bare betaler frem og tilbake på de ulike kortene. Eller man bare betaler minimumsbeløpet på regningene.

Kanskje har man fått innvilget kreditt flere steder og til flere forskjellige ting som reise, shopping og lignende, og dermed har mistet kontroll. Kanskje du har søkt om forbrukslån, men fått avslag fordi at du allerede har for mye kredittkortgjeld. Eller kanskje man har hatt råd til å finansiere kredittkortene tidligere, men har nå mindre inntekt og dermed ikke klarer det lengre.

Bli kvitt dyr kredittkortgjeld

Kjenner deg igjen i en eller flere av disse situasjonene? Du er ikke alene. Det er mange andre som sliter økonomisk pga. dyr kredittkortgjeld. I denne guiden skal vi prøve å hjelpe deg til å få orden på økonomien. Les videre om en type refinansiering kredittkort med lavere rente kan tilby, hvorved du igjen kan bli kvitt dyr kredittkortgjeld og komme ut med lavere månedskostnad – og det handler ikke bare om å refinansiere et kredittkort med et annet.

Gebyrfrie kredittkort

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du aller først kritisk kartlegge dine nåværende kortavgifter. Avgifter og øvrige gebyrer fremgår på de månedlige fakturaene. For eksempel sjekk årsavgiften og fakturagebyret. Vær kritisk og spør deg selv: er det viktig å ha et kredittkort med maks uttak minibank, hvis du normalt ikke behøver å ta ut penger så ofte. Da er det ikke verdt å betale årsavgiften på et slikt kredittkort. Kvitt deg med kredittkort med årsavgift. Flere og flere kredittkort i Norge har ikke årsavgift. Noen av forbrukernes viktigste forventninger til de beste kredittkort i 2020 er gebyrfri bruk, maks bonuspoeng og ingen årsavgift!

Finn et kredittkort med maks bonuspoeng på alle varekjøp

Det er flere måter å holde gjeldskostnader på et minimum. Eksempelvis kan man refinansiere kredittkortgjeld ved å finne et nytt kredittkort som både har den laveste renten i Norge og som gir muligheten til å opptjene bonuspoeng på alle kjøp. Bonusen, i form av en prosentvis rabatt, blir satt inn på din konto som du kan bruke til å handle med og/eller poengene blir trukket fra kommende fakturaer. Dette er en veldig etterspurt fordel på såkalte bensinkort, hvor din økonomi blir hjulpet av cashback ordninger, som egentlig betyr at du får penger tilbake. Totalt sett letter dette på den daglige økonomien, forutsatt at du betaler fakturaene ved forfall.

Kvitt deg med gebyrutgiftene – få ned avgiftene!

Vi skrev over sjekk årsavgiften. Det kan være viktig å sjekke øvrige avgifter på tjenester som man bruker mye. For eksempel minibank uttak. Er du en som helst vil ta ut kontanter og betale cash er det spesielt viktig at du har et kredittkort med uttak minibank ikke koster noe. Ellers finnes det fortsatt mange kredittkort som tar ut høye gebyrer for uttak i minibank. Noen aktører tar en prosentvis cut av uttaksbeløpet. Andre aktører tar ut både en prosentvis avgift pluss et fast gebyr.

Du kan klare deg bedre uten disse ekstra utgiftene ved å finne kredittkort

Lav kredittkort rente

Lav kredittkort rente er en viktig forutsetning for en vellykket refinansiering. Forbeholdet her er at du må ha en riktig god kredittvurdering for at du skal få et tilbud om et kredittkort med lav rente; med andre ord at du får en bedre pris av banken som anser at du har en god nok økonomi for å betjene kreditten. For deg er det viktig å lese vilkårene og forstå hvilke kredittkort avgiftene på et kredittkort som du er interessert i! Viktig at du setter deg inn i og forstår ord og uttrykk om kredittkort, for å unngå at du tolker vilkårene feil.

Innfri gjeld

Når du blir innvilget et kort med lav kredittkort rente, logger du deg inn på Min Side. I nettbanken kan du innfri din dyre kredittkortgjeld ved å betale inn et beløp som tilsvare den utestående gjelden. Har du utestående gjeld på flere kredittkort, sørger du for å betale ned disse på samme måte.

Planlegg refinansieringen med et budsjett

Som med alle forandringer er planlegging veldig viktig når du skal refinansiere kredittkortgjeld med et kort som har lav kredittkort rente. Har man fra før kredittkortgjeld på ulike kort, kan du bli utsatt for “snøballeffekt”. Du samler på deg fler og fler kreditt lån. Etterhvert blir det for mye for deg å holde orden på. Viktig i denne sammenheng er at du lager et månedsbudsjett over dine inntekter, kostnader, utgifter og sparing.

Personlig strategi

Tanken med en slik strategi er å oppnå fordeler av refinansiering kredittkort med lav rente medfører. Men da er det viktig at du bruker det nye kredittkortet til å innfri din gamle kredittkortgjeld.

Credits Gold er et populært kort mange skaffer seg for å kvitte seg med annen dyr kredittkortgjeld. Kortet har en relativ lav rente på 19,90 % (nom.) og 43 dager rentefri kredittid.

Følg planen

Når man blir innvilget et nytt kredittkort, som egentlig skal brukes til refinansiering av gammel gjeld, faller noen for fristelsen å bruke pengene på annet. Mange velger å fortsette å betale minimumsbeløpet på kredittkort regningene. Det er hva vi beskrev over som snøballeffekten. Konsekvensen av det er dessverre at man utsetter seg for enda mer stress.

Oppnå økonomisk kontroll

Vi må understreke viktigheten av å dra nytte av muligheten for refinansiering kredittkort med lav rente har skapt for deg. Refinansiering kommer til å gi deg større økonomisk kontroll og bedre økonomi. Hvis du derimot ikke iverksetter planen din og betaler tilbake det utestående beløpet, havner du bare i mer gjeld. Den beste strategien er å innfri din gamle dyre kredittkortgjeld.

Med hjelp av litt vilje og målbevissthet unngår du snøballeffekten – du klarer det!