Jan Henriksson er en erfaren økonomirådgiver, nå hovedrådgiver for Kredittkort360.com. Han er utdannet i Stockholm og har bred erfaring fra bank- og kredittsektoren. Han sørger for at alle våre data er korrekte og at våre skribenter har en kilde for kunnskap å henvende seg til.

Jan Henriksson er en erfaren økonomirådgiver, som nå virker som hovedrådgiver for Kredittkort360.com. Her har han ansvaret for å kontrollere at alt vi presenterer holder et høyt, faglig nivå og at våre data er korrekte.

Jan ble født og oppvokst i Bergen. I ung alder flyttet han til Oslo, hvor han også studerte seg til en mastergrad i Økonomi. Etter å ha fullført studiene, begynte Jan sin karriere som kunderådgiver i en av de største bankene i Norge. Suksessen her sendte ham videre til en stilling som rådgiver i et stort kredittselskap, hvor han fikk dyptgående kunnskap om kredittindustrien.

Jan ble senere rekruttert som vår rådgiver. Hos oss bruker han sin omfattende erfaring for å gi klare og konsise råd til våre produsenter. Hans kunnskaper har bidratt til å hjelpe utallige mennesker med å forstå og forbedre sin økonomiske situasjon.

På fritiden er Jan en ivrig seiler, og han tilbringer ofte helgene i den vest-svenske skjærgården. Han er også en lidenskapelig amatørastronom, og han kan ofte bli funnet med øynene festet på teleskopet på klare netter.

Granskade artiklar

Lunar Bank må betale over en halv milliard kroner til Instabank

Oslos tingrett besluttet mandag 20. februar at Lunar Bank må betale 626 millioner svenske kroner til Instabanks 116 aksjeeiere. Dette kom etter et mislykket oppkjøpsforbud. Dette kan skape økonomiske problemer for den digitale banken. 

Publicerad 2/27/2024
Vil kredittkortrenten reduseres i 2024?

Det er ingen hemmelighet at rentene på kredittkort er høye. Men selv kredittkortrenten blir påvirket av styringsrenten som blir satt av Norges Bank. Kan vi forvente en redusert kredittkortrente i 2024?

Publicerad 2/26/2024
Høye kostnader i 2024 påvirker nordmenns matvaner

Økte priser påvirker våre matvaner. En fersk undersøkelse viser at over halvparten av nordmenn synes Helsedirektoratets kostråd er for dyrt å følge. Å ha et kredittkort med rabatter på dagligvarer kan bidra til at man får råd til et sunnere kosthold. 

Publicerad 2/22/2024
Sikkerheten er viktigere i valg av betalingsmetode: – Skyldes økt økonomisk usikkerhet

De to siste årene har nordiske forbrukere blitt påvirket av prisøkninger, økte renter og redusert kjøpekraft. Disse faktorene har ført til en endring i valg av betalingsmetode, der sikkerheten er desto viktigere.

Publicerad 2/6/2024
Nedgang i forbruksgjeld blant nordmenn

Siden gjeldsregisteret åpnet for 3 år siden har den usikrede gjelden blant nordmenn sunket med mer enn 25 milliarder kroner. Dette betyr at flere og flere nordmenn har prioritert å betale ned på forbruksgjelden og kredittkortgjelden sin. Gjeldsregisteret har også bidratt til at færre får innvilget mer kreditt enn de kan håndtere.

Publicerad 9/27/2022