Jan Henriksson er en erfaren økonomirådgiver, nå hovedrådgiver for Kredittkort360.com. Han er utdannet i Stockholm og har bred erfaring fra bank- og kredittsektoren. Han sørger for at alle våre data er korrekte og at våre skribenter har en kilde for kunnskap å henvende seg til.

Jan Henriksson er en erfaren økonomirådgiver, som nå virker som hovedrådgiver for Kredittkort360.com. Her har han ansvaret for å kontrollere at alt vi presenterer holder et høyt, faglig nivå og at våre data er korrekte.

Jan ble født og oppvokst i Bergen. I ung alder flyttet han til Oslo, hvor han også studerte seg til en mastergrad i Økonomi. Etter å ha fullført studiene, begynte Jan sin karriere som kunderådgiver i en av de største bankene i Norge. Suksessen her sendte ham videre til en stilling som rådgiver i et stort kredittselskap, hvor han fikk dyptgående kunnskap om kredittindustrien.

Jan ble senere rekruttert som vår rådgiver. Hos oss bruker han sin omfattende erfaring for å gi klare og konsise råd til våre produsenter. Hans kunnskaper har bidratt til å hjelpe utallige mennesker med å forstå og forbedre sin økonomiske situasjon.

På fritiden er Jan en ivrig seiler, og han tilbringer ofte helgene i den vest-svenske skjærgården. Han er også en lidenskapelig amatørastronom, og han kan ofte bli funnet med øynene festet på teleskopet på klare netter.

Granskade artiklar

Nedgang i forbruksgjeld blant nordmenn

Siden gjeldsregisteret åpnet for 3 år siden har den usikrede gjelden blant nordmenn sunket med mer enn 25 milliarder kroner. Dette betyr at flere og flere nordmenn har prioritert å betale ned på forbruksgjelden og kredittkortgjelden sin. Gjeldsregisteret har også bidratt til at færre får innvilget mer kreditt enn de kan håndtere.

Publicerad 9/27/2022
Credits Gold heter nå TF Bank Mastercard

Credits Gold har lenge vært et av de beste kredittkortene i Norge. Nylig endret kortet navn. Kortet heter nå TF Bank Mastercard. Den gode nyheten er at de ettertraktede fordelene ikke endres. Det betyr, blant annet, at eiere av TF Bank-kortet får en av landets mest omfattende reiseforsikringer helt gratis.

Publicerad 3/2/2022
Ferien på kreditt – unngå betalingstrøbbel!

Ifølge Forbrukertilsynets nyhetsbrev (juli 2020) er det fortsatt "180 000 nordmenn som ennå ikke har nedbetalt fjorårets ferie".

Publicerad 10/21/2020
Skattemelding 2020: Skattefradrag på kredittkort og lån

Dette kommer kanskje ikke som en nyhet for deg som har kredittkort eller andre lån, men i skattemeldingen kan du kreve opptil 23% fradrag på inntekten for dine samlede betalte gjeldsutgifter under inntektsåret. Det innebærer at du betaler mindre skatt, og dermed sparer penger.

Publicerad 10/21/2020
Forventningsbarometeret Q1 2020: Tid for større innkjøp, mindre sparing og nedbetaling av lån

Den 11. februar 2020 så Forventningsbarometeret 1. kvartal 2020 tiårets første lys. Hva består Forventningsbarometeret av og hva kan vi lære oss om nordmenns holdninger til økonomiske fremtidsutsikter under de kommende 10 årene? LEs videre for å få svar på disse og andre spørmål.

Publicerad 10/20/2020