Et av Norges beste bensinkort

365Direkte har i en årrekke vært et av Norges mest attraktive bensinkort, altså kredittkort som gir rabatt på bensin og diesel. Med en høy nok drivstoffpris, hjelper kortet eierne med å spare over 1 krone per liter på Essos bensinstasjoner.

Det er Danske Bank som er ansvarlig utgiver av 365Direkte. Nå frykter vi at kredittkortet kan være på vei ut av det norske markedet.

Slutt for 365Direkte i Norge?

Det har lenge vært kjent av Danske Bank legger ned sitt banktilbud til privatpersoner i Norge.

Eksisterende kunder overføres til storbanken Nordea. Overføringen starter for alvor mot slutten av 2024.

Nordea forteller på sine nettsider at kundene i Danske Bank kan bruke sine Danske Bank-kort som vanlig inntil videre, men at de etter hvert skal erstattes med Nordea-kort.

Mange 365Direkte-brukere håper nok at beskjeden gjelder deres kort også. Men nå er det ting som tyder på at fremtiden for kortet er langt mer uviss.

Nylig fikk markedsføringspartnere beskjed om å avslutte markedsføringen av 365Direkte. Årsaken som ble oppgitt var at Danske Bank trekker seg ut av det norske personmarkedet og at kortet ikke lenger vil eksistere.

Hverken Danske Bank eller Nordea har så langt villet bekrefte nedleggelsen av kortet.

Kredittkort360.com er en av Danske Banks reklamepartnere i Norge.

Flere drivstoff-kredittkort forsvinner

365Direkte er ikke det eneste drivstoffkortet som ser ut til å være på vei ut av det norske markedet.

Ikano Bank har lukket søknadsskjemaet for Shell Mastercard, som banken tilbyr i samarbeid med Shell. Banken opplyser at eksisterende kort vil slutte å fungere etter hvert.

Det er heller ikke lenger mulig å søke om YX Visa, som Resurs Bank tilbyr sammen med YX.

Det er uvisst om Shell og YX vil finne nye partnere og etablere nye kredittkort for kundene sine.

Det finnes alternativer

Selv om 365Direkte kan være på vei ut av markedet, behøver du ikke å stå tomhendt ved drivstoffpumpene. Det finnes fortsatt flere kredittkort som gir deg billigere drivstoff.

Her er noen av dem:

Flexi Visa

Flexi Visa fra Santander kan gi deg 4 % i bonus på drivstoff, uansett hvilken bensinstasjon du besøker. Med en drivstoffpris på 25 kroner, tilsvarer dette en rabatt på 1 krone per liter. Kortet inkluderer også cashback hos over 200 nettbutikker i Skandinavia og gode rabatter hos om lag 200 ulike forhandlere i Norge.

Ikano Visa

Ikano Visa fra Ikano Bank inkluderer en fast drivstoffrabatt på 2 %. Rabatten gjelder på Shells bensinstasjoner i Norge. Kortet inkluderer også en fast rabatt på 2 % på alle dagligvarer du kjøper. Her spiller det ingen rolle hvilken dagligvarekjede du handler hos.

Esso Mastercard

Ønsker du primært å fylle opp tanken hos Esso, bør du vurdere Esso Mastercard. Dette er det offisielle Esso-kredittkortet. Det gir deg 40 øre i rabatt per liter på både bensin og diesel hos Esso. I tillegg får du 20 % billigere bilvask på de samme stasjonene. Kortet inkluderer også 15 % billigere hotellrom på Strawberry-hoteller og inntil 25 % i rabatt på leiebil fra Europcar.

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

publisert Jun 27, 2024