Kredittkort med store sparemuligheter

En viktig fordel med kredittkort er at du kan spare penger med dem. Det er ikke umulig å spare mange tusen kroner i året med de beste kortene, som vi presenterer her. Ikke minst kan du sørge for at årets sommerferie blir billigere.

Dette er bare noe av det du kan spare penger på hvis du bruker kredittkort:

 • Hotell
 • Leiebil
 • Flybilletter
 • Dagligvarer
 • Valutaveksling
 • Reiseforsikring
 • Restaurantbesøk

Billigere reiser og overnatting

Mange kredittkort hjelper deg med å spare penger på overnatting og reiser når sommerferien 2024 er her.

Ta et kort som Santander Gebyrfri Visa fra Santander, for eksempel. Med dette kortet får du cashback. Pengene du tjener går til å redusere kredittkortregningene du får fra Santander.

Her er noen eksempler på hva du kan få:

 • Hotellrom via Hotels.com: 10 % tilbake
 • Expedia for flybilletter: 4 % tilbake
 • Sembo ferieboliger: 8 % tilbake
 • Leiebil: 6 % tilbake

La oss si at du kjøper hotellovernattinger for 30.000 kroner, flybilletter for 20.000 kroner og leier bil for 7.000 kroner. Du kan få cashback på mer enn 4.000 kroner på en slik ferie.

TF Bank Mastercard er et annet kort som kan hjelpe deg med å kutte på reisekostnadene.

Her er noen av tilbudene:

 • 10 % i rabatt på Hurtigruten
 • 8 % i rabatt på Thon Hotels
 • 6 % i rabatt på Booking.com

Kortet gir deg også rabatt på et stort antall enkelthoteller i Norge slik som Hotel Union Geiranger, Refsnes Gods og Hotell Utsikten i Geiranger.

Kredittkort for billigere drivstoff

Du må ikke fly for å spare penger på ferien med kredittkort. Blir det bilferie i år, kan kredittkort bidra til at du sparer penger på drivstoff.

 • 365Direkte – Kan gi deg mer enn 1 krone i rabatt per liter bensin eller diesel
 • NAF Xtra – Inntil 80 øre i rabatt på fossilt drivstoff

Les mer om billigere drivstoff med kredittkort: Beste bensinkort.

Billigere mat og drikke i ferien også

Du får spise billigere på restauranter med flere kredittkort. TF Bank Mastercard for eksempel, gir deg inntil 20 % i rabatt på en rekke spisesteder over hele Norge. Og skal du benytte mest mulig selvhushold i ferien, kan du få god hjelp av Ikano Visa. Med dette kortet får du 2 % i rabatt på dagligvarer i både Norge og resten av Europa.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring

En helårs reiseforsikring kan fort koste et par tusen kroner. Flere av de beste kredittkortene inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring for korteierne. Forsikringene omfatter ikke bare den som eier kortet, men også vedkommendes nærmeste familie. Vær oppmerksom på at det er forskjeller på hvor store erstatninger du kan få med de ulike kortforsikringene. Vi har gransket forsikringsvilkårene for de mest populære kredittkortene i landet. Dette viste oss at dette er kortene med de høyeste erstatningene:

Uansett hvilket kredittkort du velger, bør du sette deg godt inn i vilkårene. Du bør også sammenligne dem med vilkårene for helårs reiseforsikringer du betaler for.

Husk dette hvis du bruker kredittkortforsikringer

Du må betale minst halvparten av reisekostnadene med det aktuelle kredittkortet for at forsikringen skal virke. Denne regelen gjelder for alle kort som har gratis reiseforsikring.

Noen kort inkluderer egenandel for leiebil også

De tre kortene over (Himla, Morrow Bank og TF Bank) har flere ting til felles. De inkluderer, blant annet, en egenandelsforsikring for leiebil. Skjer det noe med en bil du leier, dekker forsikringen egenandelen du må betale for inntil 20.000 kroner. Den eneste forutsetningen er at du betaler leieforholdet i sin helhet med kredittkortet som gir deg forsikringen.

Billigere veksling til annen valuta

Når du betaler varer eller tjenester i utlandet, blir du belastet med et vekslingsgebyr. Dette gjelder også kontantuttak i minibank eller over disk. Det er ikke mulig å unngå gebyret. Det dukker opp uansett om du bruker bank- eller kredittkort. Men det er mulig å betale minst muligminst mulig med de beste kortene. Vekslingsgebyr varierer i størrelse. Det laveste gebyret er 1,75 % av beløpet, det høyeste kan være på 2,25 % eller mer. Dette virker kanskje smått, men bruker du kort for 20.000 kroner i utlandet i ferien, utgjør forskjellen 100 kroner. Det er penger, det også.

Se topplisten over kredittkortene med lavest valutapåslag her.

Spar penger på uttak av kontanter

Forskjellen på kontantuttak kan være enda større. Noen kredittkort har ikke gebyr på kontantuttak. Uttak med andre kort kan koste deg 4 % av beløpet du tar ut. Et samlet kontantuttak på 10.000 kroner i ferien kan koste deg fra 0,- til 400 kroner avhengig av hvilket kort du benytter. Både Gebyrfri Visa og TF Bank Mastercard har kuttet ut gebyr på uttak av penger i Norge og i utlandet.

Mange valgmuligheter

Blant de mer enn 300 forskjellige kredittkortene du kan velge mellom, er det store forskjeller på hvilke fordeler som følger med. Det komplette sommerferiekortet finnes ikke. Med det mener vi at det finnes ikke ett kort som gir deg maksimalt med fordeler på alle områder. Dette er grunnen til at mange går til anskaffelse av flere kort. Skal du allikevel bare velge ett kort for å spare penger på årets sommerferie, anbefaler vi at du starter med å titte på fordelene som følger med Gebyrfri Visa og TF Bank Mastercard.

Begge kortene haker av for mange av sparemulighetene vi nevner i denne guiden.

 • Gebyrfri Visa er et godt kort for deg som skal feriere utenlands i sommer
 • TF Bank Mastercard er et bra valg for deg som velger Norgesferie

Jan Henriksson er en erfaren økonomirådgiver, nå hovedrådgiver for Kredittkort360.com. Han er utdannet i Stockholm og har bred erfaring fra bank- og kredittsektoren. Han sørger for at alle våre data er korrekte og at våre skribenter har en kilde for kunnskap å henvende seg til.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert May 22, 2024