Egenskaper

Bra for deg

NAF Xtra er både et medlemskort i NAF og et kredittkort. Det tilbyr en rekke bilrelaterte fordeler til alle som eier det, slik som 15 % i rabatt på lading av elbil, gratis reiseforsikring som inkluderer egenandelen på leiebil samt minst 15 % billigere leiebil hos Hertz. Kortet er også et av Norges beste bensinkort med inntil 65 øre billigere bensin eller diesel hos Circle K og Best.

Fordeler

 • Høy drivstoffrabatt og laderabatt.
 • Gode reiseforsikringer, leiebilforsikring.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Betinger NAF-medlemskap.
 • Gebyr for kontantuttak.

Krav

 • Minst 18 år
 • Må tjene minst 220 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 21,96 %
Effektiv rente 25,11 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 50 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 3,50 % (min 250 kr)
Fakturagebyr 40 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,95 %
Uttaksgebyr 1,00 % + 39 kr

Beregn kostander med NAF Xtra

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 21,96 %
 • Totale kostnader 4 892 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 892 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 037 kr
Vis mer

Vurdering NAF Xtra Mastercard

Det er NAF (Norges Automobil Forbund) i samarbeid med Eika som tilbyr alle NAF-medlemmer kredittkortet NAF Xtra. Kortet er både et kredittkort og medlemskort. Det følger egne kundesider med kortet slik at du kan se hva du har brukt kortet til å betale med, når du brukte det og hvor. Alle medlemmer av NAF kan søke om å få kortet så lenge de innfrir kravene NAF og Eika stiller til korteiere.

Eika er en sammenslutning av norske lokalbanker. NAF er en av Norges største interesseorganisasjoner for motorinteresserte. Når dette skrives, har NAF nesten en halv million medlemmer som, blant annet, nyter godt av gratis veihjelp og andre fordeler.

Fordeler

Fordelene man får med NAF Xtra kommer i tillegg til de andre medlemsfordelene man har som medlem i organisasjonen. Sagt på en annen måte, trenger du ikke NAF-kredittkortet for å få gratis veihjelp. Ønsker du flere fordeler utover dem medlemskapet gir, bør du vurdere å søke om NAF Xtra. For kredittkortfordelene er gode:

Billigere bensin eller diesel – Som eier av NAF Xtra blir bensin eller diesel 60 øre billigere per liter når du fyller opp tanken hos Circle K og Best. Melder du deg i tillegg inn i Circle K Extra, får du ytterligere 5 øre i rabatt.

Billigere lading av elbil – Også elbileiere har fordeler med NAF Xtra, i form av 15 % i rabatt på hurtiglading av bilen hos Circle K, Fortum, Grønn Kontakt, Lyse, Kople, BKK samt Tesla Superchargere.

Leiebilrabatt – Bruker du NAF Xtra-kortet til å betale leiebil hos Hertz, får du minst 15 % i avslag på prisen du må betale.

Rabattkampanjer – NAF tilbyr også periodevise rabatter til alle som eier kredittkortet. Når dette skrives, får alle NAF-medlemmer 15 % billigere dekk hos Dekkmann. NAF Xtra-eiere får ytterligere 5 % i rabatt hvis dekk og felg betales med kredittkortet, til sammen 20 % i avslag.

Gratis forsikringer

NAF Xtra inkluderer både gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring. Begge forsikringene begynner å virke så snart du betaler mer enn halvparten av det reisen koster med kredittkortet. Forsikringene gir deg økonomisk ryggdekning når bagasjen forsvinner, hvis du blir syk og må på sykehus eller transporteres hjem eller du må kansellere turen, for eksempel.

Reiseforsikringen inkluderer også en egenandelsforsikring for leiebil. Benytter du Xtra-kortet til å betale for leiebilen, er egenandelen dekket for inntil 20.000 kroner per kontingentår.

Vilkår

Får du lov til å putte NAF Xtra i lommeboka, kan du få inntil 50.000 kroner i kreditt. Du får også opptil 45 dager på deg til å betale tilbake det du har utestående på kortet uten at det legges renter på beløpet. Her er kravene du må innfri for å få kortet:

 • NAF-medlemskap er nødvendig.
 • Du må minst være 18 år.
 • Årsinntekten din må være 220.000,- eller mer.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Ulemper

Makskreditten på 50.000 kroner er lavt sammenlignet med de beste kredittkortene du kan søke om i Norge. Du må også betale et gebyr hver gang du bruker NAF Xtra-kortet til å ta ut kontanter i Norge (39 øre + 1 % av beløpet du tar ut).

For noen er det også en ulempe at man må være et betalende medlem i NAF for å få kortet.

Oppsummering

NAF Xtra er blant Norges beste bensinkort med opptil 65 øre billigere bensin eller diesel per liter. Det tilbyr flere, gode gratisforsikringer i tillegg til at det også tilgodeser elbileiere med lavere pris på hurtiglading av elbilen.

Kortet kan bidra til besparelser på mye som har med bil å gjøre, slik som billigere bildekk og billigere leiebil. At du også får med en egenandelsforsikring for leiebil på kjøpet, er et stort pluss.

NAF Xtra ville ha vært et enda bedre kort, hadde det inkludert adgang til Eika Fordel, som gir bonus på all bruk med kortet. Eika og NAF hadde også kunnet spare seg for det unødvendige gebyret du må betale på norske kontantuttak.

Alt i alt, er det allikevel et godt kredittkort du får i hendene med Xtra-kortet. På rabattert drivstoff, finnes det knapt et bedre alternativ.

Kan jeg få NAF Xtra selv om jeg ikke er medlem i NAF?
Må jeg ha NAF Xtra for å få gratis veihjelp og de andre medlemsfordelene?
Fungerer kortet med tæpping?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale