Kredittkort gir den beste sikkerheten mot svindelforsøk

Den kanskje mest kjente grunnen til at mange bruker kredittkort på ferie utenlands, er sikkerheten du får mot å bli svindlet. Skulle du være så uheldig og bli utsatt for svindel gir kredittkortet deg en forsikring mot at din private bankkonto blir tømt. Ved svindel skal kredittkortutstederen i utgangspunktet dekke tapet innen fire uker, så frem til at det ikke er snakk om grov uaktsomhet. 

I tillegg, dersom du skulle for eksempel miste ett av kortene, har du alltid et i backup dersom du tar med både kredittkort og vanlig debetkort på reisen. Det er lurt å oppbevare kredittkort og debetkort to forskjellige steder. Vær bare oppmerksom på at dersom du mister et av kortene eller blir utsatt for tyveri, må du huske å ringe banken for å få sperret kortet. Du vil da motta et nytt kort i postkassen og det gamle vil ikke være mulig å bruke lengre. 

Tilgang på reiseforsikring og andre forsikringer

Mange kredittkort kommer med reiseforsikring dersom man betaler en viss prosent, som regel 50 prosent, av reisen med kredittkortet, både for deg og familien eller reisefølge. Reiseforsikringen kan for eksempel dekke tapt bagasje, avbestillingsforsikring og sørge for at du får pengene tilbake dersom flyet skulle bli kansellert. Det er mye uforutsette hendelser en reiseforsikring kan dekke. Mange leverandører av kredittkort tilbyr også gode rabatter på andre type forsikringer også, som de samarbeider med. 

Vær riktignok oppmerksom på at kredittkortenes reiseforsikring ofte dekker de grunnleggende behovene. I noen tilfeller vil ikke dette være tilstrekkelig sikkerhet, så vær ekstra klar over detaljene på forsikringen kortet tilbyr og hva som er inkludert. Det er for eksempel gjerne en grense på hvor mange dager man kan være bortreist sammenhengende. Skal man på lengre reiser eller reiser utenom det vanlige, vil det være nyttig med en utvidet reiseforsikring ved siden av.

Lettere penger tilbake ved reklamasjon

Bruk av kredittkort gir deg bedre oversikt over hva du har brukt penger på og gjør det lettere å motta penger tilbake ved reklamasjon, da varene er kjøpt på kreditt. Dersom det er noen feil eller mangler på varene du kjøper, og selgeren ikke retter opp, kan du få hjelp av kredittkortutstederen til å rydde opp. 

Det er likevel noen krav som må oppfylles for at dette skal kunne refunderes gjennom kredittkortselskapet:

  • Du må ha handlet varen med kredittkortet. 
  • Det må være en feil eller mangel på varen eller tjenesten du har kjøpt.
  • Man må ha prøvd å løse saken med selgeren først, og da ikke lykkes med dette.

Det er Finansavtaleloven som regulerer rettighetene dine til å kreve penger tilbake fra kredittkortselskapet. Det er derimot viktig å være klar over at noen banker opererer med korte reklamasjonsfrister. Derfor kan det være lurt å ta tak i saken så raskt som mulig. Kommer man ikke til enighet med banken er det Finansklagenemda som er neste steg. 

Få gebyrfrie varekjøp og en bedre valutakurs

Bruker du kort på butikker og restauranter i utlandet får du som regel bedre kurs enn hvis du tar ut penger og betaler med kontanter. Husk at du alltid skal betale med lokal valuta og ikke konvertere beløpene til norsk krone. Det er også høyst sannsynlig at du kommer til å møte på valutapåslag i løpet av reisen. Heldigvis finnes det en rekke tilbydere med lavere valutapåslag. Du vil alltid ende opp med å betale mer enn den offisielle kursen som du eksempelvis finner på Norges Bank sine nettsider, når du befinner deg i utlandet.

Avhengig av hvilket kredittkort/bankkort du har kan du også få gebyrfrie uttak. Men det er greit å sette seg inn i de ulike satsene kortene dine har. I noen tilfeller kan det faktisk lønne seg å ta ut penger med vanlig bankkort, dersom du har et uvanlig høyt gebyr på uttak på kredittkortet.

Se gjerne nærmere på vår oversikt over de ulike reisekortene og for å enklere kunne sammenlikne deres valutapåslag og gebyrer.

Enklere og mer praktisk betaling gjennom mobilen

Det å benytte seg av kredittkort digitalt blir bare enklere og mer praktisk med tiden. Registrerer du ditt kredittkort i mobilen så kan du gjøre kontaktløse betalinger, uten å engang måtte ta med kortet på handleturen. Denne tjenesten støttes gjennom Apple Pay, Samsung Pay og Google Pay

Dette gir en rekke fordeler som:

  • Du kan legge kredittkortet og lommeboken igjen hjemme eller trygt på hotellet. Alt du trenger finner du på mobilen eller på smartklokken.
  • Man kan legge til flere kort på samme enhet. 
  • Bonuser og rabatter opptjenes som normalt.
  • Mister du det fysiske kortet kan du hos enkelte bestille nytt digitalt kort som er tilgjengelig så tidlig som allerede neste virkedag. Dermed kan du betale med mobilen resten av turen.

Oppnå bonus og ekstra rabatter gjennom kredittkortet

Gjennom å betale med kredittkortet kan du oppnå svært god medlemsbonus og få rabatt på både fly, hotell og leiebil på reisen. Her har vi en rekke gode kredittkort som for eksempel det velkjente og populære Bank Norwegian-kortet, som gjør at du kan spare opp bonuspoeng til flyreiser. 

Det er lurt å bestille alt av flyreiser, hotell og leiebil med kredittkort. Som tidligere nevnt er det jo både potensielle rabatter å dra nytte av, men du slipper også å ha reserverte beløp på brukskontoen din. Det er nemlig slik at disse reiseselskapene ofte foretar reservasjoner av bestillingen, før selve betalingen går gjennom. 

Rentefri betalingsutsettelse gir deg mer frihet

Det er viktig å nevne her at bruk av kredittkort på reise kun er rentefritt hvis det brukes forsvarlig og du klarer å betale tilbake innen rimelig tid. Klarer man dette, får man en rentefri betalingsutsettelse som kan være på alt mellom 30 og 50 dager, i enkelte tilfeller lengre. Betaler man derimot ikke det fulle beløpet innenfor fristen, vil rentene gi deg ekstra kostnader.

Ofte stilte spørsmål rundt kredittkort i utlandet

Bør man bruke kredittkort i utlandet?
Koster det mindre å bruke kredittkort i utlandet?
Er det valutapåslag på kredittkort?
Lønner det seg å bruke kredittkort eller bankkort på reisen?
Hvorfor bruke kredittkort i utlandet?

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert Feb 7, 2024