Oppdatert 29 Oktober, 2019

Hvordan sperre kort

Forfatter sperre kredittkort I denne guiden finner du en veiledning om sperring av kredittkort.
Skulle du være så uheldig å miste eller bli frastjålet kredittkortet ditt, er det viktig å vite hvordan du kan gå frem for å sperre kort.

Hvis du ikke sperrer et mistet kort er risikoen stor for at en uautorisert person bruker kortet. Derfor skal vi dedikere denne guiden til en veiledning om hvordan man sperrer kredittkortet.

Slik går du frem for å sperre kort

Generelt sett spiller det ingen rolle om kortet ditt er utstedt av en bank eller et kredittkortselskap. Det er nesten identiske fremgangsmåter å sperre kort, bortsett fra at de store bankene vanligvis tilbyr flere alternativer for kortsperring.

Kredittkort utstedt av banken

Hvis du har et kredittkort utstedt av en av de store bankene, for eksempel et DNB Mastercard:

  • Sperre kort innlogget i mobilbank. Et nytt kort med samme PIN-kode blir deretter sendt til adressen din innen 1-2 virkedager.
  • Hvis du ikke bruker mobilbank kan du sperre mistet bank- eller kredittkortet via telefonen.

Nesten alle større banker tilbyr muligheten å sperre mistet kort via app, nettbank og telefon. Det raskeste er å sperre mistet kort i appen da det blir unnagjort på mindre enn et minutt, og man slipper å vente i telefonkøen.

Sperre kort utstedt av øvrige kortutstedere

De fleste kredittkortutstedere gir deg muligheten til å logge deg inn på MinSide. På MinSide vil du få muligheten til både å sperre mistet kredittkort og bestille et nytt kort. Dersom du ikke har mulighet til å logge inn på MinSide. Det er mange som ikke har mulighet til å logge inn på MinSide. Kredittkortutstederne tilbyr sine kunder å ringe sin sperretjeneste. Denne tjenesten er åpen hele døgnet.

Vi har derfor laget telefonnummer liste til de største kredittkortutstedere for at du raskest mulig kan ta kontakt hvis du ønsker å sperre kort via telefon:

Bank Norwegian – 23 36 16 99

re:member – 73 89 77 55

Santander – 21 08 35 00

365Direkte MasterCard – 98 70 03 65

Credits – 56 99 92 00

Populære kredittkort som passer deg

365Direkte MasterCard

365Direkte MasterCard

  • Maks kreditt: 50 000kr
  • Årsgebyr: 0kr
  • Nom. rente: 21,40 %
  • Rentefrie dager: 45 Dager
  • Opptil 50000 kr. kreditt
  • 34 øre/l. fast rabatt fra Esso + 3,65 % i cashback
  • 2 % cashback p​å alle andre bensinstasjoner i verden
  • Rabatt på reiseforsikring, leiebil og strømavtale

Sluttord

Vi håper denne guiden har vært til hjelp hvis du behøver å sperre kort. Som nevnt handler det ganske enkelt om å raskest mulig komme i kontakt med den banken eller kredittkortselskapet som har utstedt kredittkortet.

Jan har en unik kombinasjon av ferdigheter og bakgrunn fra markedsføring, kommunikasjon og salg i finansbransjen både fra Norge og Sverige. Han er en kreativ, men strukturert lagspiller og leverer vellykkede markedsføringsaktiviteter. 3 lidenskaper: innovasjon, digitalisering og endring!