Apple Pay er en mobil betalingsmetode utviklet av teknologigiganten Apple. Løsningen ble lansert i USA i 2014. Den kom til Norge i 2018. Apple Pay kan bare brukes med Apple-produkter som Iphone, Ipad, Apple Watch og Mac. Apple Pay er koblet til Passbook-appen og Touch ID for sikkerhetens skyld.

Mange banker og kortutstedere støtter allerede Apple Pay. Kort som benytter betalingsnettverkene fra Mastercard og Visa fungerer med Apple Pay så lenge kortutstederen har åpnet for betalingsløsningen. Nordea, Sbanken, Santander, BRABank og Storebrand er blant de norske bankene som lar deg bruke mobilbetaling fra Apple.

Ettersom Apple Pay innebærer at du må lagre digitale versjoner av betalings- eller kredittkort  i telefonen, kan det være mange som stiller seg spørrende til sikkerheten. Apples system lagrer ikke selve kortinformasjonen i telefonen. I stedet opprettes et unikt transaksjonsnummer og enhetsnummer for betalingskortet og telefonen. Alle sensitive opplysninger er kryptert og godt beskyttet.

Konfigurere betalingskort i Apple Pay

Å konfigurere betalingskort i Apple Pay er relativt enkelt så lenge du har følgende på plass:

  • En kompatibel enhet; iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.
  • Et debet-, betalings- eller kredittkort fra en kortutgiver som deltar i Apple Pay.
  • Den nyeste versjonen av iOS, watchOS eller macOS.
  • En Apple-ID.

Slik kobler du kortet ditt til Apple Pay:

  1. Åpne Wallet-appen og trykk på «Legg til kort».
  2. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til et nytt kort. Du kan også se en demonstrasjon på telefonen som viser hvordan det fungerer.
  3. Når du har lagt til betalingskortet, trykk “Neste”. Banken- eller kortutstederen bekrefter informasjonen du la inn.
  4. Når kortet er bekreftet, trykker du på “Neste”.

Betalingskortet ditt er nå klart til å brukes med Apple Pay.

Kredittkort på dagen

Mange kredittkorttilbydere tilbyr digitale kopier av kortene sine. Du får tilgang til disse så snart tilbyderen har godkjent kredittkortbestillingen din.

Du kan legge inn detaljene fra disse digitale kortene i Apple Pay og dermed ta i bruk kredittkort på dagen.

Hvordan Apple Pay brukes online og i butikk

Med Apple Pay kan du betale kontaktløst med telefonen eller klokken din, for eksempel. Du kan også kjøpe apper og handle i dem. Se etter Apple Pay-symbolet hvis du ønsker å betale på denne måten. I butikken kan du bekrefte betalingen med Face ID eller Touch ID.

Hvis du for eksempel velger Touch ID som identifikasjonsmetode, holder du fingeren på Touch ID mens du holder iPhonen noen få centimeter fra kortleseren. Du vil snart få en bekreftelse på at betalingen er godkjent.

Apple Pay fungerer også med online shopping og kjøp i apper som støtter løsningen. Også her må du bekrefte betalingen din med Touch- eller Face ID.

Vil du lese flere, nyttige guider om kredittkort, kan du klikke her.

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert Nov 17, 2023