Oppdatert 27 Januar, 2020

Kom igang med Apple Pay

Forfatter apple pay symbol I denne guiden forklarer vi hva Apple Pay er, hvilke kredittkort den kan brukes med og hvordan kommer i gang med Apple Pay.
Stadig flere aktiverer kontaktløs betaling med mobilen, og et økende antall butikker godtar denne betalingsmetoden. For å kunne benytte seg av kontaktløs betaling må man legge til betalingskortet sitt i mobilen. Det kan være problematisk å koble betalingskort eller kredittkort ditt til Apple Pay for noen av oss. Vi har derfor denne guiden som inneholder nødvendig informasjonen om å komme i gang med Apple Pay.

Apple Pay er den mobile betalingsmetoden for betalingskort utviklet av teknologigiganten Apple Inc., som ble lansert i USA i 2014. Denne mobilbetalingsløsningen kan bare brukes med Apple-produkter som Iphone, Ipad, Apple Watch og Mac. Apple Pay er koblet til Passbook-appen og Touch ID for optimal sikkerhet. Betalingsmetoden ble lansert her i Norge i 2018.

Siden Apple Pay innebærer at du må lagre kredittkort ditt i telefonen, kan det være mange som stiller seg ispørresettende til sikkerheten. Men Apple sitt system er bygget på en måte at selve kortinformasjonen ikke blir lagret i telefonen. I stedet opprettes et unikt transaksjonsnummer og enhetsnummer som både er unike for betalingskort og telefonen. Alle sensitive opplysninger er kryptert og følgelig godt beskyttet. Sånn sett er sikkerheten i Apple Pay godt ivaretatt.

Mange banker og kortutstedere støtter Apple Pay og stadig flere ser ut til å være på vei inn. Både Mastercard og Visa støtter Apple Pay hvis du har betalingskort utstedt av en håndfull med norske banker, deriblant Nordea, Monobanken, Sbanken, Santander, Monobank og Storebrand m.fl.

Konfigurere betalingskort i Apple Pay

Å konfigurere betalingskort i Apple Pay er relativt enkelt, forutsatt att følge forutsetninger er på plass:

  • Du må ha en kompatibel enhet; dvs. iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac
  • Et debet-, betalingskort eller kredittkort fra en kortutgiver som deltar i Apple Pay
  • Den nyeste versjonen av iOS, watchOS eller macOS
  • En Apple-ID som er logget på iCloud

Med disse forutsetningen oppfylt, kan du begynne å sette opp din Apple Pay. Det er totalt 4 steg i prosessen, og vi skal liste dem nedenfor, slik at du raskt og enkelt kan komme i gang og bruke Apple Pay .

  1. Gå til Wallet-appen og trykk på  Legg til-knappen oppe i høyre hjørne.
  2. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til et nytt kort. Du kan også se en demonstrasjon på telefonen som viser hvordan det fungerer.
  3. Når du har lagt til betalingskortet, trykk “Neste”. Banken- eller kortutstederen din vil bekrefte informasjonen du la inn.
  4. Når kortet du har valgt å legge til i Wallet, er bekreftet av betalingskort utgiveren eller banken, trykker du på “Neste”.

Betalingskortet ditt er nå klart til å brukes med Apple Pay!

Hvordan Apple Pay brukes online og i butikk?

Med Apple Pay kan man betale i butikk med iPhone eller Watch, og man kan gjøre kjøp i apper med kompatible Apple enheter. Hvis du har til hensikt å betale med Apple Pay i butikk, skal du se etter Apple Pay-symbolet Apple Pay-ikon, som viser at butikken godtar denne betalingsmetoden. I butikken, kan du velge enten å bekrefte med Face ID eller Touch ID for å godkjenne betalingen.

Hvis du for eksempel velger Touch ID som identifikasjonsmetode, holder du fingeren på Touch ID, og ​​deretter beveger den øvre delen av iPhonen noen få centimeter fra kortleseren til du ser  “Ferdig” og et hakemerke på skjermen. Dette betyr at betalingen er fullført og alt gikk bra.

mobiltelefon over betalingsterminal

Bildet over viser et eksempel på hvordan Touch ID blir brukt for å verifisere en Apple Pay betaling. 

Apple Pay fungerer like bra til online shopping eller kjøp i apper med støtte for Apple Pay. Også her må du bekrefte betalingen din med Touch- eller Face ID.

Vi håper denne guiden hjelper deg å komme i gang med og bruke Apple Pay. Hvis du vil lese flere nyttige guider om kredittkort, kan du gå til hovedsiden for guide ved å klikke her.

Som innholdsansvarlig for Kredittkort360.com, bidrar Jan med en unik kombinasjon av ferdigheter og erfaringer innen markedsføring, kommunikasjon og salg fra finansbransjen både i Norge og Sverige.