Egenskaper

Bra for deg

Befinner du deg ofte i luften om bord i en SAS-maskin? Da kan dette kortet være aktuelt for deg. Det gir ekstra fart til opptjeningen av SAS Eurobonuspoeng. Det sikrer deg Eurobonus Sølv-status uansett hvor lite du reiser. Du får inntil to reiser over hele verden til halv poengpris per år. I tillegg gir det deg og familien en omfattende reiseforsikring for alle reisene du og dere gjennomfører.

Fordeler

 • Ekstra bonuspoeng på kortbruk.
 • Garantert Sølv-nivå.
 • Omfattende, gratis reiseforsikring.

Ulemper

 • Høyt årsgebyr.
 • Ikke kredittkort.

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Amex
Årsgebyr 6 000 kr
Aldersgrense 18
Rente 19,80 %
Effektiv rente 27,62 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 1 000 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 8,50 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,50 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 25 kr)

Beregn kostander med SAS Eurobonus Amex Elite

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,80 %
 • Totale kostnader 4 383 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 383 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 016 kr
Vis mer

Vurdering SAS Eurobonus American Express Elite

SAS samarbeider med flere banker om å tilby kredittkort med gode fordeler for reisende. SAS Eurobonus Amex Elite er trolig det kortet som gir deg flest fordeler, men det er også det dyreste å eie, noe vi skal komme tilbake til.

Både SAS og American Express burde være godt kjent for de fleste, spesielt for dere som bruker i overkant mye tid på flyplasser over hele verden. SAS er et av verdens beste flyselskap, mens American Express (ofte forkortet til Amex) var med på å introdusere nordmenn for kredittkort på 1970-tallet. Sammen har de to selskapene laget flere korttilbud som gagner alle som reiser mye.

Fordeler

Det er flere merkbare fordeler med SAS Eurobonus Amex Elite for alle som eier kortet. Du kan, for eksempel, tjene Eurobonuspoeng på alle kjøp du gjør med det.

20 Eurobonuspoeng per 100 kroner – Med SAS Eurobonus Amex Elite-kortet får du 20 Eurobonuspoeng for hver hundrelapp du betaler med kortet. Dermed er veien til neste bonusreise mange steg kortere hvis du bruker kortet aktivt.

Alltid Sølv-nivå (minst) – En annen fordel med Elite-kortet er at det gir deg Sølv-status i Eurobonus uansett hvor lite eller mye du reiser.

To rabatterte bonusreiser per år – Kortet gir deg inntil to bonusreiser over hele verden for to personer, hvor antallet bonuspoeng du må betale er halvert. Når Eurobonusmedlemmer uten kortet må ut med 100.000 poeng for en reise, slipper du unna med 50.000 poeng. Merk deg at du må handle med kortet for 150.000 kroner før du kan innkassere én reise.

Omfattende reiseforsikring – Det følger en god reiseforsikring med dette SAS Amex-kortet. Den kan gi deg inntil 2 millioner kroner i akutt medisinsk hjelp eller kompensasjon for inntil 50.000 kroner for kostnader som følge av at du må kansellere en reise, for å nevne noe. En egenandelsforsikring for leiebil inngår også i forsikringspakken.

Ikke et kredittkort

Det er noe du bør vite om SAS Eurobonus American Express Elite. Det er ikke et kredittkort. Det er et faktureringskort. Det gode med dette er at det ikke legges ordinære kredittkortrenter på beløpet du skylder Amex. Det ikke fullt så gode er at du må betale tilbake alt du skylder Amex senest 14 dager etter at du har mottatt regningen fra selskapet.

Amex gir ikke brukerne av kortet betalingsutsettelse. Det sender ut fakturaene sine én gang i måneden. Derfor er det viktig at du kan tilbakebetale alt du har utestående i én omgang. Gjør du ikke opp for deg, legges det forsinkelsesrenter på beløpet du skylder.

Ulemper

Du får altså ikke kreditt med SAS Eurobonus American Express Elite. Dette kan være en ulempe for noen. Prisen for å eie dette Amex-kortet er utvilsomt en ulempe for ganske mange. Du må betale om lag 4.000 kroner i året for å ha kortet i lommeboken.

For enkelte vil det også være en nedtur at man ikke kan veksle Eurobonuspoengene man tjener med kortet inn i varer og tjenester i Amex Rewards-programmet.

Vilkår

Hvor mye du kan bruke kortet for vurderes individuelt. Har du en svært god økonomi kan du forvente at bruksgrensen for dette kortet er temmelig høy. Her er noen av kravene du må innfri før du kan få kortet:

 • Du må være norsk statsborger og 18 år, eller eldre.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • I tillegg må du ha fast inntekt.

Oppsummering

Er du en hyppig gjest om bord i en av SAS sine flymaskiner, kan SAS Eurobonus Amex Elite være et kort å vurdere. Både gratis reiseforsikring og ekstra bonusopptjening er gode argumenter som taler til kortets fordel.

At man også får inntil to bonusreiser med SAS, eller andre selskap i Star Alliance, for halv poengpris kan se bra ut, på papiret. For du må bruke kortet for mer enn 300.000 kroner i løpet av 12 måneder for å innkassere gevinsten.

At du må betale 4.000 kroner i året for å eie kortet gjør at du må reise en hel del, eller bruke kortet mye, for at du skal tjene så mange bonuspoeng at det forsvarer årsavgiften.

Hvor kan jeg bruke Eurobonuspoengene jeg tjener?
Kan jeg benytte poengene hos Amex Rewards?
Får jeg adgang til flyplasslounger med dette kortet?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Gabriel F

  2022-08-31

  great tool for travellers

 • Tor-Are Arntzen

  2019-09-30

  Overlag veldig fornøyd med kortet mitt, bortsett fra at man må betale hele utestående beløpet. Ønsker meg delbetaling på Amex kortet som andre “vanlige” kredittkort

 • Trond Are Alvestad

  2019-09-23

  Halveis på vei til å være kvalifisert til drømmeturen med dama til New York.

Din omtale