Beste premiumkort

Premium-, platinum- eller VIP-kort. Uansett hva du kaller det, er det en type kredittkort, som vi har gitt fellesbetegnelsen premiumkort. Disse kort fokuserer på å gi deg det lille ekstra, som kan handle om loungetilgang på flyplasser, muligheten til å forhåndsbestille billetter eller en eksklusiv concierge service.

SAS EuroBonus AmEx Elite Bestill Annonselenke

Sas Eurobonus Amex elite

Sammenlign
 • Maks kreditt Ingen
 • Årsavgift 2 995 kr 4 000 kr
 • Rente 8,50 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • 20 000 statusgrunnpoeng hvert år
 • Ekstrapoeng for hvert kjøp
 • Inkluderer omfattende forsikringer
Bestill Annonselenke
Utestående beløp på månedlig faktura må betales i sin helhet ved forfall. Det påløper forsinkelsesrente etter den til enhver tid gjeldende lov om forsinkelsesrente (p.t. 8,5 % p.a.).
American Express Platinum Bestill Annonselenke

American Express Platinum

Sammenlign
 • Maks kreditt Ingen
 • Årsavgift 6 600 kr
 • Rente 8,50 %
Fordeler
Spesikasjoner
Krav
Recension
 • Omfattende reiseforsikring.
 • Bonuspoeng på alt du kjøper med kortet. Poengene kan, blant annet, konverteres til Eurobonuspoeng.
 • Gratis adgang til 1.200 flyplasslounger, blant annet OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge på Sola, i tillegg til Fast Track på utvalgte flyplasser i Norden.
Bestill Annonselenke
AmEx Platinum Card er et betalingskort, ikke et vanlig kredittkort. Du må tilbakebetale det fulle beløpet du skylder hver måned. Forfallsdato og beløp vil fremgå av fakturaen. Det påløper forsinkelsesrente etter den til enhver tid gjeldende lov om forsinkelsesrente (p.t. 8,5 % p.a.).

VIP kredittkort og premium kort

VIP kredittkort eller premium kort, er gullkort i kredittkortsammenheng full av eksklusive fordeler, service og goder som ikke er på vanlige kredittkort. VIP kredittkort gir deg eksklusive fordeler og status på forskjellige måter. Det kan dreie seg om kredittkort med tilgang til lounge, concierge tjenester, gratis reiseforsikringer og mye mer! Det høres veldig lukrativ ut men ulempen med denne type kredittkort er relativt høye årsavgifter og øvrige kostnader for å eie og bruke kortet. VIP kredittkort kalles også platinum- eller premium kort, og uttrykkene brukes om hverandre.

Generelt sett er alle gullkort og VIP kredittkort vanlige kredittkort med omfattende fordeler og goder, forsikringer, eksklusive bonuspoeng tilbud og kredittkort med tilgang til lounge.

VIP kredittkort åpner døren til eksklusive fordeler

 • En bekvemmelig Concierge service på reiser
 • Tilgang til flyplasslounger og Priority Pass
 • Store bonusprogram med betydelige rabatter

Kredittkort med god concierge service

Vi skrev om kredittkort for utenlandsreiser i siden for reisekort, at er det flere kredittkort som har concierge service knyttet til kortet. Slike gullkort har høye kvalifikasjonskrav fra kundekretsen. Denne eksklusive tjenesten skal klare å imøtekomme vanskelig forespørsler fra VIP kredittkort kundene på reisefot. Ønsker de et bord hos en luksuriøs restaurant i New York? Trenger de fotballbilletter til El Clasicó i Barcelona? Eller kanskje hjelp til å finne en hipp nattklubb i Tokyo? En concierge service som er inkludert i ditt premium kort, bør kunne håndtere slike forespørsler. Det er først og fremst American Express Norge sin VIP kredittkort som er best kjent for sine consierge tjenester. .

Få tilgang til flyplasslounger

En annen fordel med mange premium gullkort, er at de er kredittkort med tilgang til lounge over hele verden. Vilkårene for lounge tilgang kredittkort kan se litt annerledes ut. Det finnes kredittkort hvor du må betale et mindre beløp for å komme inn i enkelte lounger, og det finnes andre kort som gir deg helt gratis entre til lounger.

Priority Pass info

Priority pass

Enkelte kredittkort inkluderer et såkalt Priority Pass. Dette er et eget kort som fungerer som en nøkkel til rundt 1000 flyplasslounger i over 120 land. Kredittkort som inkluderer Priority Pass er ofte blant de mer eksklusive. De er med andre ord ikke like lette å få tak i på grunn av høye søknadskrav, bl. a. till inntekt. Dessuten har flere VIP kredittkort ganske så høye årsgebyrer. Her i Norge er Gardermoens OSL Lounge åpen for alle passasjerer. På Oslo Lufthavn Gardermoen finnes det tre forskjellige lounger. To av disse eies av SAS: Scandinavian Lounge og Scandinavian Business Lounge, mens OSL Lounge brukes av flere flyselskaper. Ønsker du innpass på flyplassloungen ved neste flyreise kan du kjøpe inngangsbilletten til OSL Lounge rabatt pris, som koster 300 kroner per person.

VIP kredittkort som firmakort

Mange bedrifter lar ansatte bruke et VIP kredittkort som et utleggskort for firmareiser, hotellopphold og representasjoner. Bedrifter som lar ansatte bruke VIP kredittkort oppnår en kostnadseffektiv utleggshåndtering og bedre kontroll og sikkerhet. Med alle fordelene som følger et premium kort, for eksempel høy kredittgrense, loungetilgang og god reiseforsikring, forenkler det reiselivet til ansatte som reiser mye i jobben og må føre mange jobbrelaterte utlegg.