Egenskaper

Bra for deg

American Express Platinum-kortet er laget med tanke på mennesker som tilbringer mye tid på flyplasser verden over. Reiser du ekstremt mye, kan det være verdt å se nærmere på fordelene som følger med kortet, slik som en omfattende reiseforsikring, Fast Track på flyplasser i Norden, fri adgang til mer enn 1.200 flyplasslounger, oppgraderinger på fly og hotell samt eksklusive fordeler i løpet av reisen.

Fordeler

 • Flyplasslounger og Fast Track.
 • Bonuspoeng på all handel.
 • Omfattende reise- og avbestillingsforsikring.

Ulemper

 • Høy årsavgift.
 • Ikke tradisjonelt kredittkort.

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Amex
Årsgebyr 7 800 kr
Aldersgrense 18
Rente 19,80 %
Effektiv rente 34,93 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 1 000 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 8,50 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,50 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 25 kr)

Beregn kostander med American Express Platinum

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,80 %
 • Totale kostnader 4 383 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 383 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 016 kr
Vis mer

Vurdering av American Express Platinum Card

American Express Platinum er det beste kortet fra American Express. Alle som reiser mye, bør ta en grundig titt på fordelene som følger med. For dette kortet er laget med stor omtanke for dem som bruker mye tid på hotell, på flyplasser og om bord i fly.

Som eier av kortet får du automatisk adgang til mer enn 1.200 flyplasslounger over hele verden, blant annet OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge på Sola. Du kan også benytte Fast Track-tilbudet på en rekke nordiske flyplasser. Kortet hjelper deg også med gratis oppgraderinger under selve reisen og på hotellet du skal bo på. Mulighetene for oppgraderinger gjelder i tillegg for både leiebil og cruise.

Oppå alt dette kommer en rekke VIP-fordeler på restauranter, nattklubber og i butikker.

Omfattende Reiseforsikring

American Express Platinum inkluderer den mest omfattende reiseforsikringen som American Express tilbyr. Den sikrer deg, blant annet, mot økonomiske tap som følge av skader på leiebil, tyveri av bagasje og eiendeler eller forsinkelser. Forsikringen gjelder for deg og familien din så lenge minst 75 % av reiseutgiftene er betalt med kortet.

Det hører med til historien at de fleste av konkurrentenes forsikringer trer i kraft når minst 50 % av kostnadene for reisen er betalt med det respektive kortet.

Bonuspoeng

Bonuspoeng på all handel med kortet er en annen av American Express Platinum-kortets styrker. Når dette skrives, får du ett poeng for hver krone du benytter av kortets kreditt. Poengene kan brukes i American Express sin egen nettbutikk. Du kan også veksle dem inn i bonuspoeng hos British Airways, SAS, eller Hilton-kjeden.

Bare husk at du ikke får poeng når du tar ut penger i minibank med kortet, eller kjøper reisesjekker eller valuta.

Et annerledes kort

American Express Platinum er annerledes. Det skiller seg ut fra mange av de andre kortene vi skriver om. Den viktigste forskjellen er at AmEx-kortet ikke er et kredittkort i tradisjonell forstand. Du kan nemlig ikke nedbetale gjelden du har til American Express over tid. Du må betale tilbake alt på første forfall. Så lenge du gjør det, slipper du også renter på gjelden.

En annen forskjell er American Express sitt eget betalingsnettverk. Mens andre kort ofte benytter nettverkene eid av Visa eller Mastercard, benytter American Express Platinum morselskapets nettverk. Dette er ikke like omfattende som konkurrentenes. For de fleste er dette allikevel ikke et problem ettersom kortet også funger med Apple Pay.

Årsgebyret er en tredje, og svært viktig forskjell. Det er gratis å eie de fleste kredittkort i Norge. Det gjelder så absolutt ikke American Express Platinum. For å kunne bruke dette kortet må du ut med 6.600 kroner i året.

Oppsummering

American Express Platinum er et eksklusivt kort. Det inkluderer nok reisefordeler til at det bør kunne vekke interessen hos kresne globetrottere. Samtidig føles kortet litt som et gufs fra en tid hvor kredittkort var forbeholdt en liten og rik del av befolkningen. Med et årsgebyr på nesten 7.000 kroner forsøker ikke American Express engang å gjøre kortet mer tilgjengelig for folk flest.

Det finnes neppe mange kort som tilbyr like mange eksklusive fordeler. Men det finnes nok av kort som tilbyr like mange fordeler på reise, om ikke flere. Like gode forsikringer tilbyr de også. Derfor vil valget koke ned til om man synes det er verdt å betale 6.600 kroner i året for adgang til flyplasslounger og Fast Track. Husk at du kan sammenligne American Express Platinum-kortet med andre kort på denne siden.

Kan man få American Express Platinum i metall?
Hvem bør velge dette kortet?
Hvorfor er årsavgiften så høy?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Gunnar Iversen

  2022-11-16

  Veldig godt fornøyd med kortet. Mange fordeler, både under reiser,samt gode tilbud inkludert i kortet. Skal nå til USA og da er det AMEX Platinum som blir brukt. Alt i alt: MEGET FORNØYD😃

 • Tor Neumann

  2020-01-22

  Takk for en informativ vurdering. Interessant å lese om den nye tjenesten som tillater betaling av Amex fakturaer med opptjente poeng!

Din omtale