Oppdatert 8 Oktober, 2019

Forskjellen på Visa og MasterCard

Forfatter mastercard og visa kort
Flest forbrukere bruker Visa og MasterCard. Et mindre antall bruker American Express og Diners. Det kan være vanskelig å vite hva som er forskjellen på de forskjellige korttypene. Vi skal utrede forskjellen og komme med anbefalinger!

MasterCard

Mastercard Inc. er et amerikansk selskap grunnlagt i 1966. De eier varemerkene MasterCard og Maestro. Det er to typer MasterCard og en type Maestro. Mastercard utsteder ikke selv kort til forbrukerne. Det er overlatt til autoriserte korutstedere.

Mastercard logga

Debet MasterCard

Et debet MasterCard er et kredittkort. Kortet er koblet til bankkontoen. Når du gjør et kjøp med kortet, trekkes pengene direkte fra bankkontoen. Dermed mottar du aldri en faktura for dine varekjøp.

MasterCard

Deretter har vi MasterCard kredittkort. Alle dine kjøp sammenstilles i en månedlig kredittkort regning. Det er fullt mulig å delbetale kredittkort regninger.

Maestro

Maestro er et bankkort akkurat som MasterCard debetkort. Kortet er et såkalt online-kort, som betyr at kortet i utgangspunktet er umulig å overtrekke. Kortterminalen må være online med banken. Du kan av den grunn ikke betale med Maestro på fly, fjellet og andre steder med dårlig dekning eller helt uten nettverkstilgang.

Re:member

Re:member

 • Maks kreditt: 150 000kr
 • Årsgebyr: 0kr
 • Nom. rente: 21,62 %
 • Rentefrie dager: 45 Dager
 • Opptil 150000 kr. kreditt
 • Inntil 20% cashback på netthandel
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Visa

Visa-merket tilhører det amerikasnke selskapet Visa Inc, som ble stiftet i 1970. Visa utsteder ikke kortene sine direkte til forbrukerne. Banker og kortinstitusjoner utsteder Visa-kort.

Visa logo

Visa Electron

Visa Electron er et kredittkort som må være koblet til banken. “Offline” varekjøp med Visa Electron er ikke mulig.

Visa

Visa er et kredittkort der alle kjøp blir samlet på en faktura en gang i måneden.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Maks kreditt: 100 000kr
 • Årsgebyr: 0kr
 • Nom. rente: 20,49 %
 • Rentefrie dager: 45 Dager
 • Tjen CashPoints ved all bruk
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Betal flyreiser med CashPoints hos Norwegian

Hva er forskjellen på Visa og MasterCard?

Det er visse forskjeller mellom MasterCard og Visa. For eksempel forbyr Visa alle forhandlere å kreve gebyr eller minimumskjøp fra kunder som bruker Visa. MasterCard har litt større internasjonal dekning og aksepteres på flere brukersteder. Bare i mindre utviklede land kan du få problemer med Visa.

MasterCard har dertil noe bedre valutakurs enn Visa, men det handler om en inkremental forskjell. Det er viktigere å følge med på valutapåslaget til din kortutsteder som kan skille fra 1,75-2,5%.

Hvem er best mellom Visa og MasterCard?

Vi gikk nettopp gjennom Visa og MasterCard. Men hva er den egentlige forskjellen for deg som forbruker? Svaret er ganske enkelt at det egentlig ikke er en merkbar forskjell. For de fleste spiller det ingen rolle om man har et MasterCard eller Visa. Hvis du går inn og studerer kortene på detaljnivå, er kanskje MasterCard hakket bedre.

Når det skiller så lite mellom MasterCard og Visa, er det dessto viktigere å sammenligne vilkårene til kortutstederene. Sammenlign forskjellige kredittkort, og ikke bry deg så mye om korttypen.

Mastercard vs Visa

 

 

Jan har en unik kombinasjon av ferdigheter og bakgrunn fra markedsføring, kommunikasjon og salg i finansbransjen både fra Norge og Sverige. Han er en kreativ, men strukturert lagspiller og leverer vellykkede markedsføringsaktiviteter. 3 lidenskaper: innovasjon, digitalisering og endring!