Oppdatert 3 August, 2020

Forskjellen på Visa og MasterCard

Forfatter mastercard og visa kort
Flest forbrukere bruker Visa og MasterCard. Et mindre antall bruker American Express og Diners. Hvilke kort er de beste kredittkort? Det kan være vanskelig å vite hva som er forskjellen på de forskjellige korttypene. Vi forklarer og tipser om de beste kredittkort i Norge!

Hva er MasterCard?

Mastercard Inc. er et amerikansk selskap grunnlagt i 1966. De eier varemerkene MasterCard og Maestro. Det er to typer MasterCard og en type Maestro. Mastercard utsteder ikke kredittkort eller andre betalingskort direkte til konsumenter. Den jobben er overlatt til forskjellige autoriserte korutstedere.

mastercard logo

Debet MasterCard

Et debet MasterCard er et betalingskort som er tilkoblet bankkontoen din. Når du gjør et kjøp med kortet, trekkes pengene direkte fra brukskontoen. Følgelig mottar du aldri en faktura for dine varekjøp.

MasterCard

Deretter har vi MasterCard kredittkort. Alle dine kjøp sammenstilles i en månedlig kredittkort regning. Hvis du har havnet i en økonomisk tøff periode, som du anser for å være forbipasserende, kan du vurdere å delbetale regningen. En annen populær kredittkort fordel er muligheten til å betale regning med ditt MasterCard kredittkort. Denne tjenester gebyrfri og rentefri forutsatt at fakturabetaling skjer ved forfall.

Maestro

Maestro er et bankkort på lik linje med MasterCard debetkort. Dette betalingskortet kalles for et online kort, som betyr at kortet bare kan brukes i kortterminaler som er koblet til banken. Maestro er således umulig å overtrekke. Du kan dessverre ikke handle hos brukersteder med offline betalingsterminaler. Følgelig er Maestro ubrukelig på fly, på fjellet og andre steder uten eller dårlig dekning og nettverkstilgang.

re:member Black

re:member Black

 • Kredittgrense: 150 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 21,62 %
 • Rentefritak: 45 dager
 • Inntil 20% cashback på netthandel
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkl.
 • re:member app

Visa kort

Visa Norge tilhører det amerikanske selskapet Visa Inc, som ble stiftet i 1970. Visa utsteder ikke kortene sine direkte til forbrukerne. Banker og kortinstitusjoner utsteder Visa kort.

visa logo

Visa Electron

Visa Electron er et kredittkort som må være koblet til banken. “Offline” varekjøp med Visa Electron er ikke mulig.

Visa kredittkort

Visa kredittkort innebærer at du handler og betaler med kredittkortet. Hver måned mottar du en kredittkort regning som inneholder dine varekjøp.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Kredittgrense: 100 000kr
 • Årsavgift: 0kr
 • Rente: 20,49 %
 • Rentefritak: 45 dager
 • CashPoints ved all bruk
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • CashPoints mot flybilletter hos Norwegian

Hva er forskjellen på Visa og MasterCard?

Det er visse små forskjeller mellom MasterCard og Visa. For eksempel forbyr Visa alle forhandlere å kreve gebyr eller minimumskjøp fra kunder som bruker Visa. MasterCard har litt bredere internasjonal dekning og aksepteres på flere brukersteder. Bare i mindre utviklede land kan du få problemer med Visa kredittkort.

MasterCard har dertil noe bedre valutakurs enn Visa, men det handler om en inkremental forskjell. Det er derimot viktigere å undersøke avgiften kalt valutapåslaget, som kan skille så mye som 1,75-2,5 prosent. Valutapåslaget er et gebyr du blir belastet med når du handler i en annen valuta enn norske kroner. Dessverre er denne tjenesten ikke helt gebyrfri i Norge; det være seg du har MasterCard eller Visa.

Beste kredittkort mellom Visa og MasterCard?

Vi har beskrevet hovedtrekkene til Visa og MasterCard. Hvilket av disse er de beste kredittkort i Norge? Som du sikkert har skjønt spiller det liten rolle om du har MasterCard eller Visa kredittkort. Begge gir deg de samme mulighetene, og man skal lete lenge etter å finne et sted som tar imot kun den ene av de to typene som betalingsmiddel.

Når det det egentlig ikke skiller så mye mellom de to, er det dessto viktigere å sammenligne vilkårene til kortutstederene for å finne det beste kredittkort for deg og dine behov. For deg som forbruker er det viktigere å sammenligne forskjellige kredittkort fordeler i Norge uten å være så opptatt om det er MasterCard eller Visa.

mastercard vs visa

Som innholdsansvarlig for Kredittkort360.com, bidrar Jan med en unik kombinasjon av ferdigheter og erfaringer innen markedsføring, kommunikasjon og salg fra finansbransjen både i Norge og Sverige.