Egenskaper

Bra for deg

Vær klar over at dette er et av de mest eksklusive kortene som finnes, og tilbys kun til et fåtall mennesker over hele verden. Befinner du deg imidlertid blant disse utvalgte, kan du benytte deg av et servicenettverk som gir deg loungetilganger, oppgraderte hotellrom, og alltid tilgjengelig concierge-tjenester over hele verden, foruten ubegrenset kreditt og et hav av andre fordeler.

Fordeler

 • Ubegrenset kreditt
 • De mest eksklusive fordeler og oppgraderinger i reiselivet
 • Bonuspoeng på alle kjøp

Ulemper

 • Utilgjengelig for folk flest
 • Svært høy årsavgift

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Amex
Årsgebyr 35 000 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt Ingen
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 3,00 % (min 25 kr)

Beregn kostander med Amex Centurion

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 0,00 %
 • Totale kostnader 0 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 20 000 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 833 kr
Vis mer

Vurdering av Amex Centurion

Det aller mest eksklusive kortet fra American Express er ikke tilgjengelig i Norge. Det er heller ikke omtalt på selskapets egne sider, verken i USA eller her i landet.

For å få dette kortet må du være spesielt invitert. Skal du være blant disse, bør du ha en eller flere fete bankkontoer og et høyt forbruk på kredittkortet.

Har du imidlertid først fått det, er det ikke måte på fordeler knyttet til reiser og luksusforbruk. Her har vi sett litt på hva du kan vente deg med et slikt kort.

Historien bak Amex Centurion

American Express er pionerer på kredittkort. De var der lenge før bruken ble revolusjonert med betalingsnettverkene til Visa og Mastercard. De sto også bak de første kredittkortene i Norge.

Amex Centurion, også kalt American Express Black Card, ble først offisielt introdusert i 1999, men da kun til spesielt inviterte brukere.

Ryktet i det skjulte om et slikt superkort verserte imidlertid lenge før dette. 

Slik fungerer Amex Centurion - American Express Black Card krav

Det er fortsatt slik at kortet ikke tildeles etter søknad, men at du får en personlig invitasjon. Det forutsetter gjerne at du over en periode har innehatt et annet Amex kort, helst Platinum, med et høyt forbruk og prikkfri betjening. 

Hvor mye penger vi snakker om her, er det bare American Express som vet.

For kortet må du betale en engangssum på 10 000 dollar og en årsavgift på 5 000 dollar.

Amex Centurion har en ubegrenset kredittgrense for de få som er i besittelse av et sådant, Den skal imidlertid betales ned full hver måned. 

Fordelene du får med Amex Centurion Black

Akkurat som med hvem som blir invitert til å søke om kortet, er det lite offisielt om de fordeler som følger med. Det vi vet er gjerne informasjon som er delt av eksisterende kortholdere. Skal vi tro disse er det ikke så lite.

Først og fremst er det som reisende du kan nyte godt av å vifte med Centurion kortet. Den røde løperen rulles nesten bokstavelig ut på rullebanen for deg.

Du får full tilgang til det meste som finnes av flyplass-lounger, og gratis oppgraderinger både på hotellrom og leiebiler. Du ender derfor ofte opp i luksussuiter etter å ha bestilt et ordinært hotellrom.

Concierge-tjenesten som følger med overgår alle mulige forventinger. Her er det mulig å få hjelp 24 timer i døgnet, og alt av planlegging og booking kan du sette ut til disse.

Et poengsystem for alle kjøp tilsvarende en del andre kredittkort er også på plass. Poengene kan brukes til kjøp av reiser og luksusartikler.

Du blir i tillegg regelmessig invitert til eksklusive arrangementer som premierer, innvielser og lignende. 

Utover dette er det en rekke fordeler som omtales på ulike forum, men som ikke er bekreftet. Det er også stadige forandringer i programmet for at kortet skal holde følge med tiden.

Er Amex Centurion verdt prisen?

Det er det store spørsmålet for deg som skulle være så unik at du får tilbudet om det. Det er et vell av fordeler, som dersom du har mulighet til å benytte deg av dem kanskje vil utlikne årsavgiften og andre kostnader med kortet.

Det fordrer da også at du har en stor omsetning på det hvis det skal ha noen hensikt.

Har du en historikk med et av de andre kortene, som American Express Platinum med en kredittgrense på 1 million kroner, har du kanskje også forutsetninger til å ta en slik beslutning.

Oppsummering

Det er liten tvil om at for noen vil American Express Centurion Express Centurion vært fett å ha. Det er også muligheter for gode gevinster i form av oppgraderinger av hotellrom og bruk av bonuspoeng for den som er mye på reisefot, og setter pris på litt luksus underveis.

For det store flertall som ikke er i nærheten av å ha de millionene på konto man formodentlig forutsetter, er dette i beste fall en ønskedrøm. 

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale