Egenskaper

Bra for deg

Nordea Black Mastercard er det råeste kredittkortet Nordea tilbyr kunder på Private Banking-nivå. Det gir eierne et imponerende sett med gratis forsikringer, slik som reise- og avbestillingsforsikring, Hole-in-one forsikring og forsikring for billetter du kjøper til konserter og idrettsarrangementer. Eier du Black-kortet har du gratis adgang i over 1.000 flyplasslounger over hele verden. Oppå dette får du i tillegg faste rabatter når du bruker kortet hos Nordeas samarbeidspartnere.

Fordeler

 • Gratisbesøk i flyplasslounger.
 • Mange forsikringer.
 • Rabatter.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Gebyr for kontantuttak.
 • Må være Private Banking-kunde.

Krav

 • Ingen spesifisert aldersgrense
 • Må tjene minst 6 000 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 0
Rente 17,50 %
Effektiv rente 21,40 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 3,50 % (min 250 kr)
Fakturagebyr 59 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 1,50 % (min 40 kr)

Beregn kostander med Nordea Black

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Ränta 17,50 %
 • Totale kostnader 3 848 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 23 848 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 994 kr
Vis mer

Vurdering Nordea Black Mastercard

Nordea Black Mastercard er det beste kredittkortet Nordeas Private Banking-kunder kan unne seg. Kortet er et VIP kort. Det inkluderer svært eksklusive fordeler vanlige kredittkortbrukere kan se langt etter. I tillegg har det en av Norges høyeste kredittrammer.

Nordiske Nordea er et av de største finanskonsernene i Europa. Det har 11 millioner privatkunder. Nordeas norske bankvirksomhet er blant Norges største, mye på grunn av oppkjøpene av Christiania Bank og Kreditkasse (Kredittkassen) og Gjensidige Bank. Konsernets hovedkontor ligger i Helsingfors, Finland.

Eksklusive fordeler

Det følger mange, svært eksklusive fordeler med Nordeas Black-kort. En del av dem gjør at kortet er en glitrende turkamerat.

Adgang til flyplasslounger – Black-kortet gir deg et ubegrenset antall gratisbesøk i mer enn 1.000 flyplasslounger verden over. Kortet gir deg et medlemskap i LoungeKey-programmet. Viser du frem Black-kortet kan du også ta med én gjest uten at det koster noe.

Gode rabatter – Antallet rabatter som følger med Nordea-kortet er ikke veldig stort. Det byr allikevel på gode sparemuligheter, først og fremst på reisekostnader:

 • Inntil 15 % i rabatt på leiebil hos Avis.
 • 10 % billigere parkering hos Flight Park på Gardermoen.
 • Opptil 43 % i rabatt på feriehus og leiligheter hos Interhome.
 • Inntil 20 % billigere overnatting hos Best Western Hotels & Resorts.
 • 10 % billigere blomster hos Interflora.
 • Opptil 12 % i rabatt på Heathrow Express.
 • 20 % i rabatt første gang du kjøper Heathrow VIP. Dette er et VIP-program som gir deg bil med privatsjåfør til og fra flyplassen, loungeadgang i tillegg til assistert check-in, sikkerhets- og passkontroll.

Concierge Service – Black-eiere kan få hjelp av Nordeas Concierge Service, uansett hvor i verden de befinner seg. Det spiller heller ingen rolle når på døgnet man trenger hjelp. Hva man kan få hjelp med? Alt fra teater- og flybilletter, hotellreservasjoner til nødpass. Trenger du, for eksempel, informasjon om hva slags dresskode som gjelder for restauranten du ønsker å besøke, skaffer tjenesten deg informasjon om dette.

Gratis forsikringer

Det er en svært omfattende forsikringspakke du får, uten ekstra kostnader, med Nordea Black:

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Du får en av markedets beste reise- og avbestillingsforsikringer med kortet så sant du betaler mer enn 50 % av reiseutgiftene med kortet. Reisen er forsikret i inntil 90 dager. Forsikringen dekker deg og familien, eller deg og ytterligere tre personer i reisefølget.

Billettforsikring – Det følger også en billettforsikring med kortet. Betaler du billetter til konserter eller idrettsarrangement med kortet, dekker forsikringen utgiftene hvis du blir forhindret fra å benytte billettene.

Kollisjonsskadeforsikring for leiebil – Så lenge du betaler leiebil med kredittkortet har du en kollisjonsforsikring for inntil 400.000 kroner i ryggen. Den dekker skader og tyveri av bilen.

Hole-in-one forsikring – Erfarne golfere vet at man må spandere en fest på medspillerne hvis man slår hole-in-one på golfbanen. Forsikringen som følger med Black-kortet, sørger for at du er dekket for festutgifter for inntil 20.000 kroner hvis du slår et drømmetreff.

Vilkår

Nordea Black Mastercard kan gi innehavere en av landets høyeste kredittgrenser. Man får inntil 45 dager på seg til å betale tilbake det man skylder uten at det legges renter på det utestående. Her er noen av kravene som stilles til deg som ønsker å putte kortet i lomma:

Ulemper

Nordea Black Mastercard tilbys kun noen få av Nordeas Private Banking-kunder. Vi synes det er litt merkelig at et kort, som fremstilles som svært eksklusivt, har et heller tynt rabattprogram når du sammenligner det med de beste kredittkortene i Norge. Det koster også forholdsvis mye å ta ut penger med kortet (40 kroner pluss 1,5 % av beløpet du tar ut).

Oppsummering

Nordea Black Mastercard er et godt kredittkort for de få. Det har utmerkede fordeler for alle som reiser en del. Turen blir billigere (hotellrabatter), sikrere (reiseforsikringer) og mer behagelig (adgang til flyplasslounger og VIP-behandling).

Black-kortet ville ha kledd flere rabatter og et bonusprogram. Det koster irriterende mye å ta ut penger med kortet, men er du en av de få som kan få det, har du trolig så mye penger at du ikke bryr deg nevneverdig om uttaksgebyret.

For Nordeas rikeste kunder er det ikke tvil om at Black-kortet er bra. Det er klargjort for tæpping i tillegg til at det kan kobles til Apple PayGoogle Pay, Garmin- og Fitbit Pay. Du har også total kontroll over egen kortbruk med Nordea Wallet-appen.

Hvem kan søke om å få Nordea Black?
Hva er kravet for å bli Private Banking-kunde?
Hvordan fungerer Hole-in-one forsikringen?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale