Optimal kredittkort bruk gir tilgang til mange fordeler. Først og fremst bidrar kredittkortet til at man har ekstra kontanter tilgjengelig. For det andre gir mange kredittkort deg muligheten til å samle bonuspoeng, penger tilbake (cashback og kickback) som eksempelvis kan brukes til å kjøpe reiser og liknende. Verdt å nevne er kredittkort tilknyttet SAS Star Alliance sitt Eurobonus-program og Norwegian sitt Reward-program er en svært smart måte å samle bonuspoeng og penger tilbake!

Men i denne guiden skal vi løfte fram viktig informasjon for deg som vurderer å betale regninger med kredittkort. Det er flere og flere kort som tilbyr denne tjenesten på grunn av den økende etterspørselen i markedet.

Kredittkort fordeler ved å betale regninger med kredittkortet?

Det er tre forhold å ta stilling til med hensyn til betaling av regninger med kredittkort, og det spiller ingen rolle om du har MasterCardVisaAmEx eller en annen type kredittkort.

  1. Betale regninger med MasterCard eller andre kredittkort
  2. Utsette betaling i to måneder uten rente
  3. Penger tilbake ved å betale regninger med kredittkort

Betale regninger med kredittkort uten rente

Den første og mest praktiske fordelen er at du kan forlenge betalingsfristen på regningene dine uten å måtte betale rente. Husk at å betale regninger med MasterCard kredittkortet, innebærer at du ikke betaler med egne penger, men benytter deg av gratis kreditt lån på kortet til dette formål.

2 måneder lang rentefri betalingsutsettelse

Når du mottar kredittkort regningen, kan du betale også denne med et annet kredittkort. Gjennom å betale regninger med kredittkort kan du faktisk helt rentefritt utsette betaling av regninger i rundt to måneder!

Penger tilbake ved å betale renginger med kredittkort

I tillegg til å forlenge kredittperioden på regningene dine, finnes det andre beleilige kredittkort fordeler. Hvis kortet gir bonuspoeng eller cashback, tjener du faktisk penger på å betale regningen med kredittkortet. For mange utgjør regningene omtrent halvparten eller mer av månedens samlede utgifter. Ved å betale regningen med kredittkortet kan du altså få dobbelt så mye cashback. Er du på jakt etter de beste kredittkort i Norge, kan du sammenligne kortenes fordeler nøye, før du bestemmer deg for hvilke kort du har bruk for!

Betal regninger med kredittkort gratis uten renter

Hos Payr kan du betale for inntil 30 000 kroner per 30 dager. Dersom du bruker e-faktura, vil du få disse rett i Payr-appen, i tillegg til i din vanlige nettbank. For regningsbetalinger som overstiger 30 000 kroner i løpet av 30 dager påløper det en transaksjonskostnad på 1 % av transaksjonssummen.

Betal regninger med Payr

Payr.no tilbyr en gratis app som lar deg betale regning med MasterCard eller VISA.

  • Last ned og registrer deg i Payr-appen i App Store eller Google Play
  • Ta bilde av regningen din med mobiltelefonen, eller fyll inn betalingsopplysningene manuelt
  • Betal regningen med det kredittkortet som du har opprettet i Payr-appen

Man kan legge til ett eller flere kredittkort i appen som kan velges som betalingsmetode for regningsbetalingen. Payr bruker Bank-ID på samme måte som vanlige banker, hvilket gjør det sikkert og trygt å bruke appen.

Hvis man foretrekker e-faktura er det veldig smidig med Payr. E-Fakturaene havner nemlig i Payr-appen, i tillegg til nett- & mobilbank. Som nevnt overfor kan du betale regninger for inntil 30 000 kroner per 30 dager uten å måtte betale gebyrer. For betalinger som overgår 30 000 kroner i løpet av en måned tilkommer det et gebyr på 1 % av transaksjonssummen.

Regningsbetaling med Vipps

Vipps er en annen app for personer som vil betale regninger med kredittkortet, og samtidig få cashback. Vipps blir brukt av fler og fler til å betale regninger, ved at stadig flere selskaper lar kundene få regningene rett i Vipps-appen. Med fakturaene i Vipps kan kunder betale dem med kredittkortet. Lange KID-nummer som er tidskrevende å skrive riktig i nettbanken, behøver man ikke å bry seg om for regningene i Vipps.

For å aktivere Vipps appen for mottak av regninger, går du til innstillinger og klikker “Ja” til å motta regninger. Disse innstillingene finner du under din profil hvor du bl.a. huker av at du vil motta faktura i Vipps. Når du har gjort dette kan regningene belastes direkte fra kredittkortet. Bruk av kredittkortet til dette formål er like rentefritt i den rentefrie perioden som om du drar eller tæpper  kortet i butikken.

Cashback på å betale regning med MasterCard og andre kredittkort

Det er fantastisk at man tjener opp cashback og bonuspoeng simpelthen ved å betale regning med MasterCard og andre kredittkort.

Dessverre er det ikke alle kredittkort utgivere som gir cashback på regningsbetalinger med kredittkort. Dette gjelder f.eks. DnB, hvor man ikke tjener opp bonuspoeng på å betale regninger med kredittkortet.

Flere andre aktører gjør det mulig å tjene opp cashback/bonuspoeng på kredittkorttransaksjoner som går til å betale regninger.