Kredittkort gir deg flere fordeler, først og fremst at du har ekstra kontanter tilgjengelig. Du kan også få penger tilbake når du bruker kortet eller samle bonuspoeng med dem. Poengene kan veksles inn i alt fra kontanter til flyreiser. I denne guiden viser vi deg hvordan du kan bruke de ekstra kontantene til å betale regninger og tjene på det.

Betale regninger med kredittkort uten rente

Du kan forlenge den reelle betalingsfristen på regningene dine når du betaler med kredittkort. Ettersom du ikke betaler med egne penger, men med penger du låner av kredittkortet, er det først når kredittkortregningen dukker opp at du må ut med egne penger. På det meste kan det gå nesten to måneder fra at du betaler en regning til at kredittkortfakturaen dukker opp.

Viktig: For at du skal unngå renter på beløpet du skylder kredittkortselskapet, må du betale tilbake alt du skylder på første forfall.

Tjen penger når du betaler regninger med kredittkort

Hvis kredittkortet gir bonuspoeng eller cashback, kan du tjene penger på å betale regninger med det. Som regel, kan du tjene mellom 1 % og 4 % i bonus eller penger tilbake på det du bruker kortet for. Hvor mye, avhenger av hvilket kort du eier. Husk at du kan sammenligne mange av de beste bonuskortene og cashbackkortene på våre nettsider.

Bruk Payr

Payr er en norsk betalingstjeneste som, blant annet, lar deg bruke kredittkort som betalingsmiddel. Bruker du e-faktura, vil du få disse rett i Payr-appen, i tillegg til i nettbanken din. Med Payr kan du betale regninger gratis for inntil 30.000 kroner per 30 dager. Overstiger du dette beløpet påløper det et gebyr på 1 % av transaksjonssummen.

Du kan legge til ett eller flere bank- og kredittkort i appen som betalingsmetoder for regningsbetalinger. Payr bruker Bank-ID på samme måte som bankene. Det er trygt å bruke appen:

  1. Last ned Payr-appen fra Apples App Store eller Google Play og registrer deg i appen.
  2. Ta bilde av regningene dine med mobiltelefonen, eller fyll inn betalingsopplysningene manuelt.
  3. Betal regningen med det kredittkortet som du har koblet til Payr-appen.

Regningsbetaling med Vipps

Bruker du Vipps til å betale regninger, kan du også benytte kredittkortmetoden. Husk at du kan måtte aktivere regningsbetalinger i Vipps ved å åpne innstillinger og klikke “Ja” til å motta regninger. Du kan legge til kredittkort på samme måte som i Payr. Når du skal betale en regning, velger du kortet som betalingsmetode.

Gjelder ikke med alle kort

Du kan altså tjene bonuspoeng eller få penger tilbake når du betaler regninger med kredittkort. Hvor mye er avhengig av hvilket kort du bruker. Merk deg at det ikke er mulig å få bonus eller penger tilbake med alle slags kort. Foreløpig er det bare en håndfull kredittkort som har denne lønnsomme metoden:

Vi må understreke at du må være disiplinert med tilbakebetalingene av det utestående på kredittkortet for at metoden skal fungere. Du må betale tilbake alt du skylder hver gang det dukker opp en kredittkortfaktura i innboksen. Unnlater du å gjøre dette, legges det renter på beløpet du skylder.

Bengt Bergh
Bengt Bergh

Det er Bengt Bergh som er ansvarlig for innholdet på Kredittkort360.com. Han er utdannet innen finans og har en stor interesse for personlig økonomi. Du kan kontakte ham via epost.

Sist oppdatert 2021-02-02