Du kan betale regninger og fakturaer med både Visa og Mastercard kredittkort. Det finnes imidlertid noen virksomheter som ikke godtar regningsbetaling med kredittkort. Et eksempel er Skatteeaten.

Kredittkort gir deg flere fordeler, for eksempel penger tilbake på kortbruk (cashback) eller opptjening av bonuspoeng. Poengene kan veksles inn i alt fra kontanter til flyreiser. En annen fordel er lett tilgang til ekstra kontanter. Disse kan være hendige når en regning forfaller og det ikke står nok penger på konto. I denne guiden viser vi deg hvordan du kan betale regninger med kredittkort.

Betale faktura med kredittkort

Du kan forlenge den reelle betalingsfristen på regningene dine når du betaler med kredittkort. Ettersom du ikke betaler med egne penger, men med penger du låner av kredittkortet, er det først når kredittkortregningen dukker opp at du må betale fra egen lomme. På det meste kan det gå nesten to måneder fra at du betaler en regning med kort til at kredittkortfakturaen dukker opp.

For at dette skal fungere, må du eie et kort som er åpent for regningsbetaling eller overføringer fra kortet til en bankkonto.

Viktig: Mange banker ser på regningsbetaling og overføringer som kontantuttak og legger på renter på beløpet du benytter fra dag én. Derfor bør du kontakte banken som har gitt deg kortet og spørre hvilke renteregler som gjelder for regningsbetaling med ditt kort.

Hvilke kredittkort kan du bruke til å betale regninger?

Betale regninger med Bank Norwegian kredittkort

Bruker du Bank Norwegian kredittkort og ønsker å betale en regning, logger du deg enkelt inn på «min side» på nettbanken. Velg så «kredittkort» og «regningsbetaling» og fyll inn beløp og KID-nummer. Om KID-nummer ikke er oppført i regningen, fyller du inn beløpet i meldingsfeltet, og inkluderer gjerne fakturanummer. 

Slik betaler du regninger med Bank Norwegian kredittkort:

 1. Logg inn på «min side» på nettbanken
 2. Velg kredittkortet ditt 
 3. Fyll inn beløp og KID-nummer
 4. Trykk på betal regning

Uansett om du har regninger som haster å få betalt eller ønsker å sende penger fra kredittkortet til en annen konto, kan du gjøre dette med Bank Norwegian.

Betale regninger med DNB kredittkort

I likhet med andre kredittkort, er det ikke i veien å bruke kredittkortet til daglig dersom du betaler regningene i tide. På den måten slipper du å betale renter på det du har lånt. Hvis du overfører penger fra DNB mastercard til en annen konto, vil det påløpe renter allerede samme dag. 

Slik betaler du regninger med DNB kredittkort:

 1. Gå inn på DNBs nettbank eller mobilbank-app
 2. Velg ditt kredittkort som betalingsalternativ når du skal betale en regning
 3. Fyll inn beløp og KID-nummer
 4. Fullført betalingen

Betal faktura med Re:member Black?

Med et Re:member kredittkort kan du betale regninger direkte i nettbanken. Det er ingen gebyrer tilknyttet betalingen, men det er viktig å vite at rentene påløper fra første dag. 

Slik betaler du faktura med Re:member Black:

 1. Gå till nettbanken eller logg inn via re:member-appen
 2. Velg “betal regning”
 3. Tast inn kontonummer, KID-nummer og beløp
 4. Fullført betalingen

Betale faktura med TF Bank Mastercard

Til tross for at TF Bank Mastercard er et av de mest populære kredittkortene i Norge, godtar de ikke å betale regninger med sine kredittkort for øyeblikket. Hvorvidt dette er negativt eller ikke, må man selv bedømme. Man reduserer i hvert fall sjansen for å få et lån med høye renter.

Betale strømregning med kredittkort

Det er vanligvis mulig å betale strømregningen med et kredittkort i Norge, men dette avhenger av strømleverandøren din og deres betalingsalternativer. Noen strømleverandører tillater direkte betaling med kredittkort, mens andre kan kreve at du setter opp en betaling via en banktjeneste som støtter kredittkort. Det kan være lurt å sjekke med din strømleverandør eller deres nettside for spesifikke betalingsmetoder og eventuelle gebyrer som kan være forbundet med betaling med kredittkort.

Vanskelig å tjene på regningsbetaling med kredittkort

Tidligere var det mulig å tjene på regningsbetaling med enkelte kredittkort. Du kunne få cashback eller bonuspoeng når du knyttet kortet til betalingstjenesten Payr, for eksempel. Det var til og med mulig å tjene på vennebetalinger med kredittkort i Vipps.

Slik er det ikke lenger når dette skrives. Payr er nede og fungerer ikke. I tillegg har de fleste bankene tettet hullene som gjorde det mulig å få cashback og bonus på fakturabetaling. Og bare så det er sagt: Det er ingen ting å tjene lenger på å betale venner med kredittkort i Vipps.

Kan fortsatt tjene på enkelte regninger

Ønsker du å tjene cashback eller bonus på regningene dine? Det er ikke helt umulig. Noen selskaper lar deg betale med kort i stedet for faktura. Telia er et slikt selskap.

Velger du kredittkortet som betalingsmiddel i stedet for å motta en regning, kan du fortsatt tjene kredittkortfordeler på handelen. Sjekk med selskapene du mottar fakturaer fra om de også lar deg betale med kort.

 • Du kan i beste fall tjene bonus eller få cashback.
 • Vanligvis unngår du at det legges renter på beløpet umiddelbart.

I tillegg har du Bill Kill. Her kan du få Eurobonus- og Nordic Choice-poeng, samt cashback når du betaler regninger i Bill Kill-appen, så lenge du har ett av følgende kort:

Regningsbetaling med Vipps

Mange som bruker Vipps lurer på om man kan bruke kredittkort man har knyttet til tjenesten som betalingsmiddel for regninger. Du kunne det før, men ikke nå lenger. Vipps har stengt for regningsbetaling med betalingskort.

Det er allikevel mulig å betale regninger i Vipps, men for at dette skal fungere, må appen være knyttet til en konto.

Betale regning med mastercard

Det er flere typer mastercard som tilbyr regningsbetaling som en egen tjeneste. Å betale regning med mastercard kan gjøres på to måter:

 • Bruke tjeneste for direkte regningsbetaling fra kredittkortet
 • Overføre kreditt til en konto i en annen bank og betale regningen derfra

Du kan bruke en av disse fremgangsmåtene til å betale de fleste typer regninger innenfor den kredittrammen du har. 

Enkelte mastercard lar deg plotte inn regningens kontonummer og KID direkte via en egen tjeneste, og deretter trekkes regningsbeløpet fra kreditten på mastercardet. Du må logge inn på disse tjenestene via BankID. Andre kortleverandører gir deg muligheten til å overføre tilgjengelig kreditt til din konto i en annen bank slik at du deretter kan betale regninger i nettbanken. Dette kan være en rask og praktisk måte å skaffe ekstra likviditet på.

Kreditt kan fungere som en buffer

Det kan være flere grunner til å betale regninger med mastercard eller annet kredittkort. Den mest vanlige er at man ikke har nok penger på sparekonto eller brukskonto til å betale en eller flere regninger i tide. Du kan tenke på kreditten du har på mastercardet som en ekstra buffer dersom det skulle dukke opp en uforutsett utgift. Med kreditt menes saldoen som du har tilgjengelig innenfor kredittrammen du har fått innvilget. Ved å bruke denne til å betale regninger, vil du få litt ekstra tid på å skaffe pengene. 

Regningsbetaling kan regnes som kontantuttak

Merk at det å overføre kreditt fra et mastercard til en annen konto kan regnes som kontantuttak. Da vil det påløpe renter og gebyrer som vil gjøre kjøpet dyrere. Kostnadene kommer gjerne i form av et engangsgebyr, en prosentandel av overførings-/betalingssummen eller at renter påløper fra overførings-/betalingstidspunktet. Derfor bør du alltid sjekke hvilke vilkår og betingelser som gjelder hos din kredittkortleverandør.

Ofte stilte spørsmål om å betale regninger med mastercard

Kan en betale regninger med kredittkort?
Hvordan betale regning med mastercard?
Hva koster det å betale regninger med mastercard?
Kan man betale strømregning med kredittkort?
Kan man betale faktura med kredittkort?

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert May 3, 2024