Tannforsikring/tannhelseforsikring

Det koster å gå til tannlegen i Norge. En enkel fylling kan tømme lommeboka di for flere tusenlapper. Mens vi venter på at myndighetene tar til vettet og inkluderer tannhelse i Folketrygden, kan vi kjøpe oss vekk fra de verste utgiftene. Det finnes en rekke selskaper som tilby tannforsikring, også kalt tannhelseforsikring, til nordmenn.

De fleste norske kvinner og menn, mellom 18 og 70 år, kan tegne tannhelseforsikringer. Hva de ulike tilbyderne dekker, varierer noe, men grovt sagt kan vi si at forsikringene dekker alt Folketrygden ikke dekker.

Hva dekker forsikringene?

Når du kjøper en tannforsikring, dekker forsikringsselskapet de fleste utgiftene som oppstår når du gaper opp i tannlegestolen. Det skal sies at de fleste selskapene krever at du betaler en liten egenandel på noen hundrelapper. Her er bare noe av det som forsikringene omfatter:

  • Vanlige kontrolltimer, som også kan inkludere tannrens.
  • Fyllinger, rotfyllinger og trekking av tenner.
  • Behandling av Periodontitt (tannkjøttbetennelse).
  • Innsettelse av kroner, broer og implantater.

Krav til deg og tennene dine

Selskapene som tilbyr tannforsikringer, stiller flere krav til deg som ønsker å kjøpe en slik forsikring. Du kan, for eksempel, ikke ha kjente problemer med tennene fra før. Hos de fleste tilbyderne må du også ha en nullstilt tannstatus, som det heter. Du må i tillegg gå regelmessig til tannlegen, mens tannlegen selv må ha lisens til å rote i munnen din i ett av de skandinaviske landene.

Kredittkort med tannhelseforsikring

Når dette skrives, er det kun Bank Norwegian som tilbyr tannforsikring med kredittkortet sitt. Forutsetningen for at du skal få denne forsikringen er at du allerede eier et Bank Norwegian Visa-kort. En av de største fordelene er at forsikringen ikke krever helsevurdering når du kjøper den. Dekningen er på inntil 40.000 kroner i året. I tillegg er Bank Norwegians tilbud et av de billigste, sammenlignet med månedsprisen på tannhelseforsikringer fra andre tilbydere:

  • 20 til 34 år: 149 kroner per måned.
  • 35 til 49 år: 269 per måned.
  • 50 til 70 år: 399 kroner i måneden.

Vi må legge til at forsikringen betinger at du betaler en egenandel på 500 kroner hver gang du benytter deg av den. I tillegg har den en karenstid på 90 dager, noe som betyr at du ikke får tilbake utgifter på tannbehandling de tre første månedene etter at du kjøpte forsikringen.

Forsikringen gjelder én person, altså deg. Har du barn mellom 19 og 21 år, dekkes også disse automatisk.

Er du på jakt etter en tannforsikring? Tilbudet fra Bank Norwegian er et av de beste i landet, både når det gjelder pris og dekning. For å få forsikringen, må du eie Norwegian-kortet. Eier du ikke dette kredittkortet, kan tannforsikringen være grunn god nok til å bestille det. Du får et av Norges beste kredittkort med på kjøpet.

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert Feb 15, 2024