Egenskaper

Bra for deg

Sparebank 1 Mastercard er et bra bonuskort for deg som handler mye. Du får 1 % Penger Tilbake på alt du kjøper med kortet. Du kan spare 3.000 kroner i året på denne måten. I tillegg får du 5 % sparerente på bonuspengene du har tjent. Kortet inkluderer også billigere leiebil, egenandelsforsikring for leiebil og en gratis reise- og avbestillingsforsikring, noe som kvalifiserer det til merkelappen reisekort også.

Fordeler

 • Gratis forsikringer.
 • Eget bonusprogram.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Gebyr på kontantuttak i Norge.
 • Mangler rabattprogram.

Krav

 • Minst 18 år
 • Må tjene minst 100 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 21,62 %
Effektiv rente 23,90 %
Rentefrie dager 45 dagar.
Maks kreditt 150 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 3,50 % (min 250 kr)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 1,00 % + 40 kr

Vurdering Sparebank 1 Mastercard

Sparebank 1 Mastercard kredittkort utstedes av bankene i Sparebank 1 Gruppen AS. Dette er en samling banker som oppstod i 1996. Bankenes virksomhet er fordelt på om lag 350 kontorer spredt over hele landet.

Fordeler

Penger Tilbake på alt – Kjernen i Sparebank 1 Mastercard er bonusprogrammet Penger Tilbake. Det fungerer i praksis på samme måte som andre korts Cashback-program, du får penger tilbake på alt du handler. Med Sparebank 1-kortet får du 1 % av kjøpesummen i retur på kjøpene dine. Bonusen settes på en egen bonuskonto, og her skiller kortet seg fra de fleste konkurrentene: Du får en sparerente på 5 % på beløpet som står på bonuskontoen.

Egenandelsforsikring på leiebil – Betaler du leiebilen med Sparebank 1 Mastercard får du en egenandelsforsikring med på kjøpet. Den dekker egenandelen på bilen du leier for inntil 12.000 kroner. Egenandelen er hva du må betale hvis det oppstår skader på bilen mens du leier den, eller hvis den blir stjålet.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Passer du på å betale mer enn halvparten av det reisene dine koster, aktiverer du Sparebank 1-kortets reiseforsikring. Den dekker fritids-, ferie- og yrkesreiser hele døgnet fra at du forlater hjemmet og omfatter, blant annet, sykdom på reisen, hjemtransport, forsinket eller tapt bagasje og kansellert reise.

Billigere leiebil – Som Sparebank 1 Mastercard-kunde får du opptil 20 % billigere leiebil hos Avis, når du betaler for billeien med kortet ditt.

Det er også verdt å nevne at du kan ta ut penger gebyrfritt i utlandet med Mastercard-kortet fra Sparebank 1. Dette gjelder ikke for uttak i Norge. Her må du ut med 40 kroner pluss 1 % av beløpet du tar ut.

Ulemper

Det er ikke mange ulemper med kortet Sparebank 1 tilbyr. Skal vi nevne noe, må det være at det ser ut til at bankens Supertilbud ikke er virksomt lenger. Tidligere kunne du få særskilt gode rabatter i en periode når du handlet med Sparebank 1-kortet, men det er flere år siden tilbudene ble oppdatert. Dermed mangler kortet et godt rabattprogram.

Vilkår

Som eier av Sparebank 1 Mastercard kan du få opptil 150.000 kroner i kreditt. Antallet rentefrie dager er 45, på det meste. Du må ikke være eksisterende kunde i Sparebank 1 for å kunne søke om kortet. Du må allikevel leve opp til bankens krav til alle som skal søke om det:

 • Du må være 18 år eller eldre.
 • Inntekten din er minst 100.000 kroner i året.
 • Du har ikke betalingsanmerkninger.

Oppsummering

Sparebank 1 Mastercard er et bra kort å handle med fordi du får 1 % av kjøpesummen som penger tilbake på alt du handler. Vi liker spesielt godt at du får 5 % sparerente på bonusen du bygger opp. Det er også et godt kort på reise ettersom det gir deg både gratis reiseforsikringer, billigere leiebil og egenandelsforsikring på bilen du leier.

Vårt største ankepunkt mot dette kortet er fraværet av et godt rabattilbud. Det hadde vært en fordel hvis Sparebank 1 hadde blåst liv i Supertilbudet sitt, for eksempel.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Achmad Samarik

  Noe høy rente synes jeg hvis man behøver å dele opp betalinger.

  2020-09-15

Din omtale