Nytt navn for godt kort

Kredittkortet Credits Gold har flere ganger blitt kåret til et av de beste kredittkortene i Norge. Det er først og fremst det omfattende fordelsprogrammet som har fått mye ros. Kortet bød på flere gratisforsikringer og gode sparemuligheter for alle som eide det.

Nylig ble det kjent at kortet har skiftet navn. Credits Gold er blitt til TF Bank Mastercard.

Bankfusjon

Det var den Bergens-baserte banken BB Bank som tilbød kortene Credits Gold og Credits Blue. Banken ble kjøpt av den svenske banken TF Bank AB i 2015. Den norske virksomheten benyttet BB Bank-navnet frem til mars 2021 da den endret navn til TF Bank Norge ifølge Brønnøysundregistrene.

Navneendringen førte ikke til umiddelbare endringer for den norske avdelingens kredittkort, som fortsatt ble markedsført som Credits Gold og Credits Blue. Vinteren 2022 startet arbeidet med å fase ut Gold- og Blue-kortene til fordel for TF Bank Mastercard.

Fordelene forblir

Navneskiftet betyr ikke at det nye kredittkortet har færre fordeler enn hva man fikk med Credits Gold. Godene som fulgte Gold-kortet er overført i sin helhet til TF Bank Mastercard.

Det er fortsatt mulig å få opptil 30 % i rabatt hos mer enn 200 norske forhandlere med det nye kortet. Årsaken er at TF Bank-kortet er knyttet til rabattprogrammet Dealpass i likhet med forgjengeren.

Forsikringspakken er også uendret. Den inneholder fortsatt gratis reise- og avbestillingsforsikring i tillegg til en egenandelsforsikring for leiebil. TF Bank viderefører også den kostnadsfrie forsikringen mot ID-tyveri. Denne inkluderer en dekning for juridisk hjelp for inntil 100.000 kroner hvis korteierens identitet misbrukes.

Credits Blue opphører

Credits Gold døpes altså om til TF Bank Mastercard, men hva med Credits Blue? Blue-kortet var Gold-kortets lillebror med færre fordeler. Du fikk hverken rabatter eller gratisforsikringer med det blå kortet.

TF Bank opplyser til Kredittkort360.com at Credits Blue Visa opphører å eksistere. Det finnes heller ingen planer om å tilby et tilsvarende kort med TF Banks logo. Dermed er Mastercard-kortet det eneste kredittkorttilbudet fra Bergens-banken.

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert Apr 11, 2024