Egenskaper

Bra for deg

Eurocard Platinum Mastercard er et VIP kort. Det er det beste kortet SEB Kort Bank tilbyr sine kunder. Kortet er godt egnet for mye reising fordi det inkluderer en utvidet reiseforsikring og adgang til godt over 1.000 lounger på flyplasser over hele verden. Med kortet, følger det også en Concierge-service som står parat til å hjelpe deg 24 timer i døgnet, enten du trenger å planlegge en reise til USA, må ha teaterbilletter i St. Petersburg eller ønsker et bord på en restaurant i London.

Fordeler

 • Utvidet reiseforsikring.
 • Adgang flyplasslounger.
 • Egen Concierge-service.

Ulemper

 • Høyt årsgebyr.
 • Ingen cashback/rabatter.

Krav

 • Minst 18 år
 • Må tjene minst 249 996 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 1 650 kr
Aldersgrense 18
Rente 19,20 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 40 dager
Maks kreditt 250 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 1,65 % (min 450 kr)
Fakturagebyr 35 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 40 kr)

Beregn kostander med Eurocard Platinum

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,20 %
 • Totale kostnader 4 243 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 243 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 010 kr
Vis mer

Vurdering Eurocard Platinum Mastercard

Det er Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) som tilbyr Eurocard Platinum Mastercard via datterselskapet SEB Kort Bank AB. Den svenske banken kjøpte seg inn i Europay Norge i 2002 og tok dermed over ansvaret for Eurocard-kortene i det norske markedet.

I dag tilbyr SEB to kort til norske kunder: Eurocard Gold og Eurocard Platinum. Sistnevnte kort er flaggskipet. Det har flere fordeler enn «lillebroren», men også en høyere prislapp.

Fordeler med Eurocard Platinum

Det er først og fremst på reise at Eurocard Platinum-kortet utmerker seg. Velger du dette kortet som følgesvenn, får du et godt lag med beskyttelse uansett hvor turen går hen.

Utvidet reiseforsikring – Platinum-kortet inkluderer gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring. De dekker deg økonomisk hvis du, for eksempel, mister bagasjen, blir syk under reisen eller havner i en ulykke. Forsikringene gjelder den som eier kortet, ektefelle eller samboer og barn under 23 år. Reiser du sammen med venner eller kolleger, dekker den inntil tre personer i følget utover deg selv.

Forsikringene tilbys i samarbeid med Tryg Forsikring. For at de skal gjelde, må minst halve reisen være betalt med kortet.

Gratis kjøpsforsikring – Alt du kjøper med Platinum-kortet er automatisk dekket mot uhell, brann eller tyveri i 90 dager etter at du kjøpte varen.

Prisbeskyttelse i 90 dager – Slik fungerer det: Kjøper du en tv for 12.000 kroner, får du tilbake mellomlegget hvis prisen på tv-en senkes i løpet av 90 dager etter at du kjøpte den. Ordningen gjelder bare i Norge og betinger at du brukte kortet å betale med.

Adgang til flyplasslounger – Eurocard Platinum inkluderer et Priority Pass-medlemskap. Dette lar deg slippe inn, sammen med dem du reiser sammen med, på mer enn 1.000 lounger på flyplasser over hele verden. LAX International (Los Angeles), London Heathrow, og Bangkok Suvarnabhumi er bare noen eksempler på lounger du kan benytte.

For å slippe inn, må du vise frem Priority Pass-kortet og betale litt under 300 kroner.

Concierge-service – Det følger en Concierge-service med Platinum-kortet. Tjenesten er ment å avlaste deg i en travel hverdag. En Concierge kan, for eksempel, planlegge en reise for deg, bestille billetter til opplevelser eller reservere bord på en restaurant.

Vilkår

Med Eurocard Platinum kan du få inntil 100.000 i kreditt. Antallet rentefrie dager er 30. Det stilles et forholdsvis høyt krav til inntekt til dem som søker om å få dette kortet:

Ulemper

Eurocard Platinum skiller seg ut fra de fleste kredittkortene i Norge ved at du må betale et årsgebyr for å eie det. I skrivende stund er gebyret på 1.650 kroner i året. Dette er penger du må betale selv om du aldri benytter kortet eller fordelene som følger med.

Kortet inkluderer heller ikke rabatter eller bonuser, noe mange av de beste kredittkortene har mange av. I tillegg har kortet landets høyeste, effektive rente på kredittkortgjeld. Ifølge Finansportalen er renten på hele 52,24 % i året. Dette er nesten 40 % høyere enn kortet med den laveste renten, Fana Sparebanks kredittkort, som har en effektiv rente på 16,82 %.

På toppen av alt får du bare 30 dager på deg til å betale banken det du skylder med kortet før det legges renter på gjelden. Dette er en vesentlig kortere rentefri periode enn hva du får med mange av de beste kortene vi har vurdert.

Oppsummering

De beste fordelene med Eurocard Platinum Mastercard er adgangen det gir deg til flyplasslounger over hele verden og Concierge-tjenesten. Utover dette taper kortet i forhold til mange av de andre kredittkortene du kan lese om på Kredittkort360.com.

Det koster nesten 1.700 kroner i året å eie kortet. Det inkluderer hverken rabatter eller bonuser. Når kortet i tillegg har den høyeste registrerte renten på kredittkortgjeld og en av markedets korteste rentefrie perioder, blir det vanskelig for oss å anbefale det til folk flest.

Hvem passer Eurocard Platinum-kortet for?
Er det forskjeller på reiseforsikringene som følger med de ulike Eurocard-kortene?
Inkluderer forsikringen dekning for egenandel på leiebil?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Tor Aspeland

  2020-03-02

  Byttet ut Amex kortet med Eurocard platinum – er kjempefornøyd. Det er virkelig en “konkurransefordel for Eurocard er at renten løper fra fakturadato”, som det står i vurderingen!

Din omtale