SAS har vært et viktig medlem av Star Alliance siden opprettelsen av alliansen i 1997. Helt siden den gang, har Eurobonus-medlemmer hatt fordeler og tjent poeng i både SAS og hos de andre flyselskapene i partnerskapet.

Dette blir det en slutt på lørdag 31. august 2024.

Dagen etter, altså 1. september, melder SAS overgang til SkyTeam-alliansen. Dette er en konsekvens av at KLM og Air France har entret rekken av aksjonærer i det skandinaviske flyselskapet.

Overgangen fra den ene alliansen til den andre vil medføre en rekke endringer for Eurobonus-medlemmer på alle nivåer.

Slik påvirker SkyTeam Eurobonus

La oss starte med det som ikke endres 1. september.

 • Eurobonus forblir Eurobonus
 • medlemskapet endres ikke
 • heller ikke medlemsnivået endres
 • opptjente poeng påvirkes ikke

I klartekst betyr dette at du stort sett vil beholde fordelene dine når Eurobonus blir en del av SkyTeam. Dagens Eurobonus-regler for opptjening og medlemsnivåer endres heller ikke merkbart.

Opptjening av poeng og poengbruk frem til 31. august

Eurobonus-fordelene dine gjelder fortsatt hos SAS og i Star Alliance-selskapene frem til og med lørdag 31. august. Dette inkluderer tilgang til flyplasslounger, prioritert innsjekking og ekstra bagasje så lenge medlemsnivået ditt tillater det.

Du vil også kunne bestille bonusreiser med SAS og Star Alliance-partnere frem til og med 31. august. Dette gjelder også reiser med avreisedato etter overgangen til SkyTeam.

OBS!

Fristen for å kreve manglende poeng på Star Alliance-flygninger utgår 8. september, 2024. Dette gjelder reiser frem til og med 24. august, 2024.

Ny virkelighet 1. september

Fra og med 1. september blir dette den nye virkeligheten for deg som Eurobonus-medlem:

 • Eurobonus-fordelene i SkyTeam vil ligne på dagens Star-Alliance-goder
 • Silver-medlemmer får fortsatt prioritert innsjekk og ta med ekstra bagasje
 • Gold- og Diamond-medlemmer får fortsatt loungeadgang og Fast Track
 • Fordelene gjelder hos SAS og de fleste selskapene som utgjør SkyTeam

Men…

Du vil ikke lenger tjene Eurobonus-poeng på Star Alliance-flygninger. I stedet tjener du poeng på reiser med SAS og de fleste SkyTeam-selskapene.

Det er heller ikke mulig å bestille bonusreiser med Star Alliance-selskaper fra 1 september. I stedet kan du bruke poengene dine hos SAS og de fleste SkyTeam-partnerne.

Du har kanskje lagt merke til at vi skriver de fleste flere ganger over?

Det pågår for tiden forhandlinger mellom SAS og mange av de nye partnerne om hvordan Eurobonus-medlemmer skal behandles. Det er ennå usikkert om fordeler og poengsanking vil gjelde alle nye SAS-partnere fra dag én.

Samtidig varsler SAS at du kan forvente flere endringer i bonusprogrammet i tiden fremover. Forhåpentligvis inkluderer dette Eurobonus-velvilje hos enda flere selskaper.

Du finner mer informasjon om overgangen, slik som hva som skjer med ombookinger og avbestillinger, på SAS sine nettsider.

Obs!

SAS har ikke opplyst om hvor mange poeng du kan tjene hos partnerne. Det er heller ikke kommet informasjon om hva bonusreiser vil koste hos de ulike SkyTeam-partnerne.

Lifetime Gold-statusen opprettholdes

Har du hatt Gold-status i Eurobonus sammenhengende i 10 år, har du fått dette medlemsnivået til odel og eie livet ut. Dette endres ikke med overgangen til SkyTeam.

Foreløpig er det uklart om det blir mulig å gjøre seg fortjent til livslangt Gold-nivå etter at SkyTeam-overgangen er gjennomført.

Ingen endringer i kredittkortfordeler

En rekke kredittkort hjelper deg med å tjene ekstra Eurobonus, slik som:

Det er ikke meldt om endringer i kredittkortfordelene når SAS trer inn i SkyTeam. Foreløpig fortsetter fordelsprogrammene som før.

Om SkyTeam

SkyTeam er den nest største alliansen av flyselskaper i verden, når man legger antallet passasjerer til grunn. Hvert år reiser mer enn 600 millioner mennesker med SAS sine nye partnere. Antallet destinasjoner består av mer enn 1.150 flyplasser (antallet destinasjoner i Star Alliance er 1.290).

Dette er noen av de største selskapene i SkyTeam:

 • Air France
 • Delta Air Lines
 • ITA Airways
 • KLM
 • Korean Air
 • Virgin Atlantic

(Aeroflot ble kastet ut av alliansen etter Russlands angrep på Ukraina i 2022.)

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

publisert Apr 15, 2024