En populær kredittkortbelønning

Du kan tjene bonuspoeng med kredittkort for flere flyselskaper. Dette er en av mange fordeler med kredittkort som inkluderer gode fordeler for reiser.

Les mer her: Beste kredittkort reise

Men hvor mange poeng må du samle for at den neste flyreisen skal bli gratis? Det spørs hvilket bonusprogram det er snakk om.

Norwegian Reward

Norwegian Reward, som vi forteller om på denne siden, er flyselskapet Norwegians lojalitetsprogram.

Når du handler flybilletter og andre reiseprodukter fra flyselskapet, får du CashPoints. Du kan også få poeng på handel hos Norwegians partnere, slik som Talkmore, Avis og Sector Alarm.

1 CashPoint er lik 1 krone.

Du kan handle med CashPoints hos Norwegian. Men ettersom flyselskapet ikke har egne bonusbilletter, betaler du like mange CashPoints for en billett som du ville ha gjort med penger.

Du trenger med andre ord like mange CashPoints som en reise koster i kroner.

La oss si at du skal reise fra Oslo til Trondheim. Den billigste billetten koster 699 kroner.

Skal reisen bli gratis, må du ha 699 CashPoints å betale med.

Hvordan tjene nok CashPoints?

Du kan tjene CashPoints med Norwegian-kortet fra Bank Norwegian med følgende kjøp:

 • 0,5 % på varekjøp unntatt flybilletter
 • 3 % på LowFare flybilletter hos Norwegian
 • 5 % på Flex flybilletter hos Norwegian

For å tjene nok til Trondheims-turen, må du handle varer og tjenester utenom Norwegian for 139.800 kroner med kortet ditt. Bruker du kortet på å kjøpe Flex-billetter, må du kjøpe flyreiser for 13.980 kroner for at Trondheims-turen skal bli gratis.

SAS Eurobonus

SAS Eurobonus er det eldste og mest kjente flybonusprogrammet i landet. Det fungerer annerledes enn Norwegian Reward. Du kan, blant annet, benytte poengene du tjener på bonusreiser med faste poengpriser. SAS har delt inn kloden i ulike soner. Dette er hvor mye poeng enveisbilletter fra Norge koster til de ulike sonene:

Sone SAS Go Bonus SAS Plus Bonus SAS Business Bonus
Skandinavia
5.000 poeng
10.000 poeng
-
Nord-Europa*
10.000 poeng
15.000 poeng
-
Resten av Europa
15.000 poeng
25.000 poeng
-
Resten av verden
30.000 poeng
40.000 poeng
50.000 poeng

* Nord-Europa inkluderer disse landene i tillegg til Skandinavia:

 • Polen
 • Latvia
 • Finland
 • Litauen
 • Estland
 • Tyskland

Kredittkort som gir deg Eurobonus

Det er en rekke kredittkort som gir deg Eurobonus-poeng på alle kjøp. Her er noen av dem:

Med SAS Premium-kortet kan du tjene 25 poeng per 100 kroner du betaler. For å få en gratis flyreise innen Skandinavia må du handle for 20.000 kroner med kortet. Ønsker du å reise til Asia, må du handle for 120.000 kroner for å få en gratis enveisbillett.

Raskere bonusopptjening med Trumf Visa

Med andre kredittkort kan du få 25 poeng per hundrings som Eurobonus på det meste. Med Trumf Visa, som vi vurderer på denne siden, kan du få hele 54 poeng på det mese for 100 kroner i Trumf-bonus. Forutsetningen er at du setter opp automatisk overføring av Trumf til Eurobonus på medlemssidene dine på Trumf.no.

Flying Blue

Flying Blue er bonusprogrammet til flyselskapene KLM og Air France. Ettersom de to selskapene nå har kjøpt seg opp i SAS, kan det være aktuelt for flere nordmenn å bli medlem i dette bonusprogrammet også.

SAS forteller oss at det ikke foreligger noen planer om å legge ned Eurobonus til fordel for Flying Blue selv om KLM og Air France er inne på eiersiden.

Det er Miles som er valutaen i Flying Blue-programmet. Etter hvert som du flyr med det franske eller nederlandske selskapet, tjener du Miles som du kan kjøpe nye flybilletter med, blant annet. Både KLM og Air France tilbyr egne bonusbilletter du kun kan betale med Miles.

Her er noen eksempler på aktuelle tilbud:

 • Amsterdam – Wien: 5.265 Miles
 • Amsterdam – Austin: 15.000 Miles
 • Paris – Kairo: 37.500 Miles

Du kan også bruke poengene dine på ordinære billettkjøp for å gjøre dem billigere.

Kredittkort som hjelper deg å tjene Miles

I skrivende stund er det to kredittkort i Norge som hjelper deg med å tjene ekstra Miles:

Med disse kredittkortene tjener du henholdsvis 7 og 15 Miles per hundrelapp du betaler med kortene.

For at en enveisbillett til Austin skal bli gratis (den koster 15.000 Miles), må du bruke Premium-kortet for 100.000 kroner.

Sett deg godt inn i de ulike bonusprogrammene

Flyselskapenes bonusprogrammer kan være kompliserte. Norwegian for eksempel, tillater at du bruker poeng på alle billetter. KLM og Air France derimot, har restriksjoner på hvordan du bruke poengene. Jo mer du kan om de ulike programmene, desto oftere kan du reise enten billigere eller helt gratis.

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert Apr 4, 2024