Egenskaper

Bra for deg

SAS Eurobonus World Mastercard Premium er det beste kredittkortet alle som flyr mye med SAS kan eie. Det gir raskere opptjening av Eurobonuspoeng. Du får, for eksempel, inntil 12.000 ekstra bonuspoeng hvert år bare for å eie kortet. Det gir gratis oppgradering av bonusreisene dine. I tillegg får du loungeadgang og Fast Track med på kjøpet når du benytter en bonusreise. Kortet inkluderer også en gratis reise- og avbestillingsforsikring for deg og familien din.

Fordeler

 • Oppgraderte bonusreiser, loungeadgang.
 • Ekstra bonuspoeng hver måned.
 • Raskere poengsanking.
 • Gratis reiseforsikringer.

Ulemper

 • Årsavgift (1.495,-).
 • Høy rente på gjeld.

Krav

 • Minst 20 år
 • Må tjene minst 250 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 1 495 kr
Aldersgrense 20
Rente 19,80 %
Effektiv rente 29,43 %
Rentefrie dager 30 dager
Maks kreditt 100 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 5,00 % (min 100 kr)
Fakturagebyr 35 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 40 kr)

Beregn kostander med SAS Eurobonus World Mastercard Premium

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,80 %
 • Totale kostnader 4 383 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 383 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 016 kr
Vis mer

Vurdering SAS Eurobonus World Premium

SAS Eurobonus World Mastercard Premium er et av mange kredittkort SAS er med på å tilby dem som reiser med flyselskapet. Felles for alle kortene er at de gir deg ekstra Eurobonuspoeng når du handler med dem, men ingen av dem gir deg like mange ekstrapoeng som dette kortet.

SAS tilbyr Eurobonus Premium-kortet i samarbeid med SEB Kort Bank AB, som er Nordens største tilbyder av kredittkort. Med Premium-kortet, har de to selskapene laget et av Norges beste kredittkort for reise, selv om det også er et av få kort som belaster kundene med et årsgebyr.

Fordeler

Det følger en rekke fordeler med Premium-kortet fra SAS, spesielt hvis du er en av dem som ofte befinner seg om bord i et SAS-fly, eller i en maskin tilhørende de andre selskapene i Star Alliance-systemet.

Raskere opptjening av Eurobonus – Med SAS Eurobonus World Mastercard Premium får du ikke bare bonuspoeng når du flyr. For det første, får du 10.000 ekstrapoeng som velkomstgave når du bestiller kortet. Du får også 1.000 poeng hver måned, inntil 12.000 poeng i året, bare for å eie det. I tillegg får du poeng hver gang du handler med kortet ditt:

 • 15 ekstrapoeng per hundrings på alle kjøp i norske kroner.
 • 20 ekstrapoeng per hundrelapp når du betaler i annen valuta.
 • 25 ekstrapoeng per hundrings når du kjøper flybilletter av SAS med kortet.

Merk deg at det er en grense for hvor mange bonuspoeng du kan tjene ved siden av flyreiser med lillebroren SAS Eurobonus World Mastercard på 200.000 poeng per år. Denne begrensningen gjelder ikke for Premium-utgaven av kortet.

Enda raskere opptjening med PointEarner – For 95 kroner i året, får du tilleggskortet PointEarner. Dette kan samboeren eller ektefellen din benytte for å bidra til enda raskere poengsanking.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Som eier av Premium-kortet får du gratis reiseforsikring med på kjøpet hver gang du betaler mer enn halvparten av reisekostnadene med kortet. Forsikringen dekker deg, ektefelle eller samboer samt hjemmeboende barn under 23 år. Alternativt kan den dekke tre personer i reisefølget ditt, i tillegg til deg selv.

Forsikringen gir god dekning på kortere reiser og charterturer. Du bør allikevel sammenligne vilkårene med betalforsikringer for å unngå at du er underforsikret på turen din.

Gratis oppdatering av bonusreiser – Når du bestiller bonusreiser som eier av Premium-kortet, blir du automatisk oppgradert. Du kan, for eksempel, bestille en bonusbillett i SAS Plus Bonus og bare betale for SAS Go Bonus.

I tillegg gir kortet deg loungeadgang og Fast Track på alle bonusreisene dine.

Ulemper

Du må betale nesten 1.500 kroner i årsavgift for å eie Premium-kortet. I tillegg har det en av landets høyeste renter på kredittkortgjeld. I vår test endte vi opp med en effektiv rente på nesten 37 % på det utestående (35.000 kroner nedbetalt over 12 måneder).

Vilkår

Svarer SAS og SEB Kort Bank positivt på søknaden din, kan du få inntil 100.000 kroner i kreditt. På det utestående du har med kortet, får du opptil 30 dager på deg til å betale tilbake det du skylder. Få kort i Norge har en like kort periode med rentefrihet på gjeld. Her er noen av kravene du som søker må innfri:

 • Alder: 20 år eller eldre.
 • Minsteinntekt: 250.000 kroner per år (før skatt).
 • Andre ting: Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Oppsummering

Det finnes ikke et bedre kredittkort med flybonus for deg som reiser mye med SAS og som er opptatt av å sanke så mange Eurobonuspoeng som mulig. Vi sier dette til tross for at du må betale en merkbar årsavgift for å eie kortet. Denne avgiften veies opp av de 12.000 ekstra poengene du får som kortkunde hvert år, uten at du behøver å foreta deg noe.

Gratisforsikringene og VIP-godene på bonusreiser er andre elementer som teller positivt for kortet. Det kunne allikevel ha vært enda bedre, hadde det inkludert et rabattprogram og loungeadgang og Fast Track på vanlige reiser også.

Hvordan tjener jeg Eurobonuspoeng med Premium-kortet?
Hvor kan jeg bruke poengene mine?
Hva må jeg gjøre for å få velkomstgaven på 10.000 poeng?
Fungerer kortet med kontaktløs betaling?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale