Egenskaper

Bra for deg

Coop Byggekonto gir deg et Mastercard-kredittkort og inntil 200.000 kroner i kreditt. Den største fordelen med kortet er at du får 3 % i rabatt på alt du kjøper hos Obs Bygg og Coop Byggmix.  Det følger også en fullmaktsordning med kortet som gjør det mulig for innleide håndverkere å handle på vegne av deg. Dermed er kortet verdt å vurdere for alle som skal bygge stort eller sette i gang et oppussingsprosjekt.

Fordeler

  • 3 % rabatt på byggevarer.
  • Fullmaktsordning.

Ulemper

  • Ingen inkluderte forsikringer.
  • Ingen andre rabatter.

Krav

  • Minst 18 år
  • Ansettelse
  • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 20,90 %
Effektiv rente 22,90 %
Rentefrie dager 40 dagar
Maks kreditt 200 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 1,60 % (min 250 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering av Coop Byggekonto

Det er Coop og Instabank som samarbeider om å tilby Coop Byggekonto. Instabank tok over driften av Coops tilbud etter at sistnevntes samarbeid med DNB opphørte høsten 2020.

Sentralt i kontoen står et Mastercard kredittkort, med en maksimal kredittgrense på 200.000 kroner. Kortet kan benyttes over alt hvor man aksepterer Mastercard, men det er kun når du handler på Obs Bygg eller Coop Byggmix at det gir deg besparelser.

Fordeler

Fordelene med Coop Byggekonto Mastercard åpenbarer seg når du bruker det hos Obs Bygg og Coop Byggmix.

3 % rabatt

Hver gang du bruker kortet hos Coop Byggmax eller Obs Bygg får du 3 % i rabatt på det du kjøper. Det spiller ingen rolle hva du kjøper. Rabatten trekkes fra beløpet du skal betale på den månedlige fakturaen.

Fullmaktsordning

Hvis du hyrer håndverkere til å gjøre jobben for deg, kan du gi han, henne eller dem fullmakt til å handle med kortet. Fullmakten gjør at du slipper å møte opp fysisk i butikken. Den reduserer også sjansene for bomkjøp ettersom dyktige håndverkere vet nøyaktig hvilke varer som behøves, og hvor mye.

Vilkår

Mastercard-kortet du får med Coop Byggekonto er et kredittkort uten årsavgift. Kredittgrensen er nokså høy, du kan få inntil 200.000 kroner i kreditt. På beløpet du henter ut av kortet har du 40 dagers rentefri betalingsutsettelse uten ekstra gebyr. Her er kravene alle som søker må innfri:

  • De må være minst 18 år gamle.
  • De må ha en bruttoårsinntekt på minst 150.000 kroner.
  • De kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Ulemper

Coop Byggekonto-kortet er et nisjekort. Det har opplagte fordeler for alle som skal handle stort innen verktøy og materialer. For andre brukere er kortet mindre interessant fordi rabattene begrenser seg til byggvarehusene i Coop-kjeden.

Oppsummering

Coop Byggekonto Mastercard er et bra kredittkort for alle som skal pusse opp eller sette i gang et litt større byggeprosjekt.

For stort sett alle andre har kortet ikke mye å lokke med. Det gir, for eksempel, ikke bonus på alle kjøp eller rabatter andre steder enn hos Coop Byggmix og Obs Bygg.

For hobbyhåndverkeren derimot, er det verdt å se nærmere på dette kortet. Kjøper du hammer, spiker, materialer og maling for 200.000 kroner, får du en rabatt på 6.000 kroner. I tillegg kan fullmaktsordningen gjøre det enda mer lønnsomt å leie inn håndverkere til å gjøre jobben.

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale