Egenskaper

Bra for deg

N26 Metal er et godt betalingskort i metall for alle som reiser mye. Det inkluderer en lang rekke forsikringer, flere enn hva du får med mange kredittkort. I tillegg kan du få rabatter hos utvalgte samarbeidspartnere når du betaler med kortet. Flere av rabattene kan gjøre reisen din billigere.

Fordeler

 • Gratis kontantuttak og valutakjøp.
 • VIP-fordeler og rabatter.
 • Omfattende forsikringer.

Ulemper

 • Månedsavgift.
 • Ikke et kredittkort.

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Debetkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 2 040 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering N26 Metal Mastercard

Selv om kortet heter N26 Metal Mastercard, er dette ikke et kredittkort. N26 Metal er et betalingskort som er knyttet til kontoene du oppretter i den tyske internett- og mobilbanken N26. Du må altså bli bankkunde i N26 for å få kortet og fordelene.

Selv om N26 Metal er et bankkort har det flere fordeler som matcher mange av dem du får med gode VIP-kredittkort.

Om N26

N26 er en tysk neobank (neobank er et samlebegrep for internettbanker, mobilbanker og virtuelle banker). Den fikk europeisk banklisens i 2016. Når dette skrives, er banken en av verdens største mobilbanker, med over 5 millioner kunder, 1.500 ansatte og kontorer i Berlin, New York, Barcelona, Wien og São Paulo.

I Norge kan du opprette flere ulike kontoer i banken, for eksempel, N26 You, N26 Standard, og altså N26 Metal. Metal-kontoen har flest fordeler, men koster også mer.

Slik fungerer det

Å opprette en N26 Metal-konto er temmelig enkelt. Start med å klikke på den grønne Bestillingsknappen. Den tar deg til N26.

 1. Det første du må gjøre er å legge inn epostadressen din og bekrefte den.
 2. Deretter kan du laste ned appen (som fungerer både med iOS og Android).
 3. Du skal bekrefte identiteten din i appen.
 4. Når du har lagt inn alle de nødvendige opplysningene om deg selv, sendes kortet til deg i posten.

Du skal bekrefte identiteten din med å ta en selfie av deg selv sammen med passet ditt. Dette kan du gjøre med mobilkameraet.

Bank i lomma

N26-appen tilbyr flere gode funksjoner for deg som Metal-kunde. Du har, blant annet, full oversikt over hva du bruker penger på, og hvor. Her er noen av de andre funksjonene:

 • Du kan opprette underkontoer og gi dem navn. Du kan overføre penger til disse kontoene, noe som er nyttig når du skal lage et budsjett.
 • I appen kan du også dele kontoer med andre N26-brukere. Dere kan, for eksempel, bruke kontoene til å spare sammen.

Merk deg at du må overføre penger til Metal-kontoen din for at bankkortet skal fungere. Du kan altså ikke handle på krita med kortet.

Fordeler

N26-kortene, slik som N26 Metal skiller seg fra andre bankkort ved at det inkluderer typiske kredittkortfordeler, slik som VIP-rabatter og gode forsikringer. Her er noen av fordelene du får med dette kortet.

Et eget VIP-kort – Som N26 Metal-kunde får du et eksklusivt metallkort. Du kan velge mellom tre forskjellige typer. Hvert kort veier 18 gram. Kortene fungerer med kontaktløs betaling, Apple Pay og Google Pay.

Reise- og avbestillingsforsikring – Du og familien din er forsikret for inntil 10 millioner kroner når dere er på reise. Kortet gir deg også en avbestillingsforsikring som dekker deg og familien hvis dere må kansellere en reise. Forutsetningen for å få forsikringene er at reise og opphold er betalt med kortet.

Mobilitetsforsikring – Kortet gir deg også forsikring når du leier en elektrisk scooter eller el-sparkesykkel.

Leiebilforsikring – N26 Metal inkluderer en utvidet leiebilforsikring som gir deg dekning for inntil 200.000 kroner.

Vintersportsforsikring – Kortet dekker kostnadene dine hvis du opplever uhell eller ulykker når du er på vinterferie i Alpene, for eksempel.

Mobiltelefonforsikring – Du får også med en forsikring for mobiltelefonen din. Denne dekker skader som oppstår på telefonen og tyveri av den.

Rabatter – Alle Metal-kunder får rabatter når de bruker kortene sine hos bankens samarbeidspartnere, slik som:

 • Hotels.com.
 • Booking.com.
 • Babbel.
 • Fiverr.com.
 • Udemy.

Ulemper

For alle som er på jakt etter et kredittkort, er det så klart en ulempe at N26-kortene ikke gir deg kreditt. N26 Metal er et betalingskort som er avhengig av at det er penger på den tilknyttede kontoen for å fungere.

N26 er heller ingen vanlig bank, slik du kjenner dem fra Norge. Du kan ikke søke om lån, enten det er til forbruk eller bolig, hos den tyske banken. Det er også en hake at banken belaster deg om lag 170 kroner i måneden som Metal-kunde.

Oppsummering

Metal-kontoen fra N26 er interessant for alle digitale nomader som er avhengig av så lave kostnader på kontantuttak og valutaveksling som mulig. Vi er også imponert over alle fordelene som følger med kontoen, ikke minst reiseforsikringene. Det er svært sjelden å få så gode fordeler med en vanlig bankkonto.

For alle på jakt etter vanlige bankkontoer eller kredittkort, anbefaler vi i stedet å snakke med norske banker eller å sammenligne de andre kredittkortilbudene vi skriver om.

Hva er de viktigste forskjellene på N26 og norske banker?
Har banken filialer med kundesupport?
Hva gjør Metal-kortet så bra på reise?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Edvard Willhemsen

  2019-12-16

  N26 Metal er et råbra kort med alle mulige kredittkort “perks”!

 • Nils Vidar Hermansen

  2019-12-02

  Endelig et debetkort på markedet med kredittkortfoldeler!

Din omtale