Slik fungerer et firmakort

Et firmakort fungerer på samme måte som et vanlig kredittkort. Det vil si at du handler med kortet som vanlig og når måneden er slutt får du en faktura med oversikt over alle kjøp og transaksjoner. På denne måten får du bedre oversikt over hvilke utgifter bedriften har og hva som er kjøpt med bedriftskortet. Firmakort har ofte flere tilleggsfunksjoner som gjør det enklere å føre bedriftens regnskap. Det er også vanlig at firmakort kommer med ulike verktøy for kontroll og rapportering.

Tre grunner til å skaffe et kredittkort for bedrift

 1. Unngå bryet med utlegg - Du og dine ansatte slipper å bruke private kort til utgifter for bedriften – på denne måten slipper du å skille ut hvilke utgifter som er bedriftsrelaterte og brukeren av kortet må ikke vente på å få pengene sine tilbake.
 2. Få oversikt over kjøp og fakturaer - Den største fordelen med kredittkort for bedrift er at alle innkjøpene som gjøres med kortet samles på en faktura. På denne måten forenkles jobben med regnskapsføring betraktelig.
 3. Dra nytte av fordelene - Bedriftskort kan, i likhet med kredittkort, ha noen fordeler som cashback og ulike betalingsalternativer.

Eksempel på kredittkort for bedrift

 • Danske Bank Mastercard Corporate Classic
 • Eurocard Corporate Gold
 • DNB VIsa Business
 • Circle K Firmakort

Wallester Business Card

Wallester Business Card Søk nå Annonselenke
Les mer
 • Maks kreditt Debetkort
 • Årsgebyr 0 kr
 • Effektiv rente 0,00 %
 • Rentefrie dager 0 dager

Wallester Business Card er et debetkort spesielt tilpasset bedrifter med flere ansatte. Kortet gir deg muligheten til enkel registrering av reiseregninger og integrasjon med flere regnskapssystemer. Kortet er også kompatibelt med Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay.

Gjør det enklere for deg og dine ansatte

Nå har vi nevnt noen fordeler med firmakort og foreslått to kort som gjør det enklere å håndtere økonomien til bedriften. Å skaffe bedriftskort er selvsagt ikke et must, men det kan nok gjøre ting vesentlig mindre komplisert for alle involverte i bedriften.

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert Nov 23, 2023