Forskjellen på Priority Pass vs LoungeKey

LoungeKey og Priority Pass er programmer som begge er eid av britiske Collinson Group, men det er noen forskjeller mellom dem: 

  • LoungeKey omfatter omtrent 1.000 lounger mens antallet Priority Pass-lounger er noe høyere, med mer enn 1.300 lounger i 600 byer verden over.
  • LoungeKey inkluderer de norske loungene North Sea Lounge på Sola og OSL-loungen på Gardermoen. 
  • Priority Pass har i skrivende stund ikke har noen norske lounger i programmet sitt, men de inkluderer et bredt utvalg av lounger du kan benytte på flyplasser i utlandet som hyppig besøkes av nordmenn. 

Både LoungeKey og Priority Pass gir deg gratis tilgang til utvalgte lounger. Andre lounger må du fremdeles betale for å bruke, eller du får en rabatt. Før du bestemmer deg for hvilket program du skal velge bør du sjekke hvilke vilkår som gjelder for de loungene som du ønsker hyppigst tilgang til. Dersom du ønsker å benytte deg av lounger i Norge, er det best å skaffe seg et medlemskap i LoungeKey som inkluderer utvalgte norske lounger.

Loungetilgang med kredittkort

Det finnes et utvalg av kredittkort med loungetilgang som inkluderer medlemskap i Loungekey eller PriorityPass. Disse kortene passer godt dersom du ofte befinner deg på flyplasser enten i forbindelse med fritidsreiser eller jobbreiser. Slike kort gir deg gratis eller billigere adgang til avgangshallenes VIP-områder, hvor komforten og servicen er merkbart bedre. Loungene har bedre sitte- og hvilemuligheter og ofte gratis servering. Flere av de mest eksklusive loungene tilbyr eksempelvis mat fra a la carte-menyer og spabehandliger. Det er mange som setter pris på muligheten til å arbeide i roligere omgivelser mens de venter i en lounge. I noen tilfeller kan du også ta med deg en gjest uten å betale noe ekstra. 

Du behøver ikke kredittkort for å slippe inn på flyplassloungene. Du har muligheten til å melde deg inn som medlem i både Priority Pass og LoungeKey og uten å være eier av et bestemt kort. Fordelen med kredittkort med loungtilgang er at medlemskapene er inkludert. Da slipper du å betale flere tusen kroner for å være medlem i programmene, utover årsgebyret eller månedsgebyret knyttet til kredittkortet.

Merk også at det forskjeller på hvilke fordeler de ulike kredittkortene gir tilgang til. Kredittkortene som koster minst gir deg tilgang til loungene mot full eller rabattert betaling, mens de mer kostbare kredittkortene gir deg helt gratis inngang, noen ganger sammen med én eller flere gjester fra ditt reisefølge.

Bør jeg skaffe meg kredittkort med loungetilgang? 

Å slappe av i komfortable omgivelser på en flyplasslounge er definitivt en god opplevelse, men hvorvidt du bør skaffe deg kredittkort med loungtilgang kommer an på hvor ofte du reiser. Kredittkort med loungetilgang er som regel av den eksklusive og dyrere typen med relativt høye årsgebyrer eller månedsavgifter sammenlignet med andre kredittkort. Derfor vil anskaffelse av slike kort lønne seg mest for de som reiser hyppig, for eksempel i jobbsammenheng. 

Vanlige spørsmål om Priority Pass og LoungeKey

Hvordan få Priority Pass?
Hvordan få LoungeKey?
Er Priority Pass eller Loungekey best?
Kan jeg få Priority-pass eller LoungeKey gratis?
Får jeg gratis loungetilgang med Priority-pass eller LoungeKey?

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert Jul 12, 2023