Egenskaper

Bra for deg

American Express Green Card er først og fremst et interessant kort for deg som reiser mye. Du tjener poeng på alt du kjøper, og poengene kan gjøres om til Eurobonuspoeng. Kortet inkluderer også en såkalt komplimenterende reiseforsikring. Denne gir deg et ekstra lag med beskyttelse på reisen.

Fordeler

 • Ekstra reiseforsikring.
 • Bonuspoeng på alle kjøp.
 • Praktisk AmEx mobilapp.

Ulemper

 • Årsavgift (600 kroner).
 • Ikke fullgod reiseforsikring.
 • Ikke tradisjonelt kredittkort.

Krav

 • Ingen spesifisert aldersgrense
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Amex
Årsgebyr 600 kr
Aldersgrense 0
Rente 19,80 %
Effektiv rente 25,94 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 1 000 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,50 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 25 kr)

Beregn kostander med American Express Green Card

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,80 %
 • Totale kostnader 4 383 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 383 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 016 kr
Vis mer

Vurdering av American Express Green Card

Tidligere måtte du kontakte DNB hvis du ønsket et American Express kredittkort. Nylig tok American Express over kortforvaltningen av sine egne kort i Norge, noe som medførte flere endringer. Den kanskje viktigste er at selskapets kredittkort ble omgjort til faktureringskort. Dette innebærer at eiere av AmEx-kort ikke lenger kan nedbetale kortgjelden over tid. All gjeld må tilbakebetales på første forfall.

På den ene siden betyr dette at det ikke løper renter på beløpet man skylder American Express. På den andre siden, hvis man ikke kan betale tilbake alt man skylder, legges det på forsinkelsesrenter på det utestående. Slik sett skiller kortene fra American Express seg vesentlig fra de andre kredittkortene du kan lese om på Kredittkort360.com.

Flere forskjeller

De fleste kredittkortene i Norge benytter betalingsnettverkene fra Visa eller Mastercard. American Express har sitt eget, verdensomspennende nettverk. Utbredelsen av dette er ikke like omfattende som konkurrentenes. Du kan oppleve at enkelte brukersteder aksepterer både Mastercard og Visa, men ikke American Express.

Dette veies langt på vei opp av at alle kort fra American Express kan benyttes med Apple Pay, også American Express Green-kortet.

Bonus på all handel

Bonuspoeng på alle kjøp du gjør, er nok den største fordelen med AmEx Green Card. Når dette skrives, får du ett poeng for hver krone du handler for. Poengene kan benyttes i en egen nettbutikk (Membership Rewards Shop). De kan også veksles inn i bonuspoeng hos både British Airways og SAS. Ønsker du, for eksempel, å veksle poengene dine inn i Eurobonuspoeng, må du legge ut 100 AmEX-poeng for 20 Eurobonuspoeng.

Komplimenterende reiseforsikring

Mange norske kredittkort inkluderer gratis reiseforsikring. Det gjør også American Express Green Card, om enn på en annen måte enn mange av konkurrentene. American Express omtaler sin forsikring som komplimenterende, altså at den er et tillegg til en eksisterende reiseforsikring.

Årsaken er at den ikke er like dekkende som konkurrentenes tilbud. Den sikrer deg kun mot forsinkede avganger og forsinket bagasje. Ønsker du, for eksempel, forsikring mot ulykker og tyveri på reisen, må du tegne en tradisjonell reiseforsikring i tillegg.

Et annet avvik er at forsikringen du får med American Express Green begynner å gjelde når minst 75 % av reiseutgiftene er betalt med kortet. Dette er betraktelig høyere enn regelen for andre kort. Det vanlige er at du må betale 50 % av det reisen koster med kort for at forsikringene skal virke.

Ingen uttalt kredittgrense

American Express Green Card opererer ikke med kredittgrenser i markedsføringen av kortene sine. Årsaken er at American Express vurderer søkernes økonomi og bruker dette for å sette et tak for hvor mye korteieren kan handle for. Utover dette ligger søknadskravene nokså tett opp til den norske bransjestandarden:

 • Du må være norsk statsborger og 18 år eller eldre.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • I tillegg må du ha fast inntekt.

Oppsummering

Ser man på fordeler og ulemper, er American Express Green-kortet et av de svakere kortene vi har vurdert. Enkelte reiseglade vil trolig synes at bonuspoengene man får med kortet er interessante fordi man kan konvertere dem til poeng hos flyselskaper og hotell. Det finnes allikevel AmEx kort som tilbyr flere reisefordeler, slik som gratis inngang i flyplasslounger. Dette får man ikke med American Express Green.

Den inkluderte reiseforsikringen er svakere enn hva de fleste konkurrentene tilbyr. At man i tillegg må betale 600 kroner i året bare for å eie kortet, gjør at vi foreslår at du gjør en sammenligning av dette kortet og andre, interessante kredittkort, før du bestemmer deg.

Hva betyr begrepet «faktureringskort»?
Er det ingen renter på gjelden til American Express?
Er forsikringen som følger med en fullgod reiseforsikring?
Hvem bør bestille dette kortet?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Ari Neumann

  2020-01-14

  Håper AMEX tar seg opp etter at de sa opp avtalen med DNB. Betalingsutsettelse er etterspurt!

Din omtale