Egenskaper

Bra for deg

Sparebank 1 Mastercard Ung er et bra kort hvis du bruker mange penger på flere forskjellige strømmetjenester. Med dette kortet får du 20 % billigere abonnement på de fleste tjenestene som tilbys i Norge. Du får også gratis reiseforsikring, som dekker de fleste av reisene dine, billigere leiebil og egenandelsforsikring for bilen du leier.

Fordeler

 • 20 % i rabatt på strømmetjenester.
 • Gratis reiseforsikring.
 • Billigere leiebil.

Ulemper

 • Ingen bonusprogram.
 • Ingen andre rabatter.

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 21,62 %
Effektiv rente 23,90 %
Rentefrie dager 0 dagar
Maks kreditt 30 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 5,00 % (min 300 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 1,00 % + 40 kr

Vurdering Sparebank 1 Mastercard Ung

Sparebank 1 Gruppen består av en rekke regionbanker som slo seg sammen i 1996. I dag utgjør gruppen mer enn 350 filialer spredt utover hele landet. Det er denne gruppen som tilbyr kredittkortet Sparebank 1 Mastercard Ung

Fordeler

Billigere strømmetjenester – Sparebank 1 Mastercard Ung passer først og fremst for deg som er storforbruker av strømmetjenester. Kortet inkluderer 20 % billigere abonnement på så å si samtlige tjenester som tilbys i Norge. Her er abonnementene du får billigere med dette kortet: Spotify, Netflix, HBO Nordic, Tidal, TV2 Sumo, Viaplay, Dplay, Storytel, Amazon PRIME Vide, Apple music, YouTube Music Premium, Eurosport Player, Fabel, Disney+ og Strim.no.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Sparebank 1s kredittkort for ungdom har også skreddersydde fordeler for deg som elsker å reise. Betaler du mer enn halvparten av det reisen koster med kortet, får du forsikringer som dekker deg i løpet av reisen, for eksempel, hvis du blir syk eller mister bagasjen. Du er også forsikret mot å tape pengene hvis du må kansellere turen din. Reiseforsikringen gjelder på de fleste reisene du foretar utenfor husets fire vegger.

Billigere leiebil og egenandelsforsikring for leiebil – Betaler du for leiebilen med kortet ditt hos Avis, kan den bli opptil 20 % billigere. Du får også med en egenandelsforsikring for den leide bilen som dekker deg for maks 12.000 kroner. Egenandelen er hva du må betale hvis noe skjer med bilen mens du leier den.

Ulemper

Den kanskje største ulempen med Sparebank 1 Mastercard Ung er at det ikke inkluderer generelle rabatter eller et eget bonus- eller Cashback-program. Sparebank 1 opplyser at kortet gir rabatter på konsert- og opplevelsesbilletter, men gir ingen detaljer om hvordan det fungerer.

I tillegg må du betale for alle kontantuttak du gjør med kortet i Norge. Det koster deg 40 kroner pluss 1 % av uttaksbeløpet hver gang.

Vilkår

Ifølge våre kilder kan du få inntil 30.000 kroner i kreditt med Sparebank 1 Mastercard Ung. Du får også rentefri betalingsutsettelse på beløpet du skylder banken i 45 dager på det meste.

Du trenger ikke å være kunde i Sparebank 1 for å søke om kortet, men du må være mellom 18 og 33 år. I tillegg må du ha fast inntekt og være uten betalingsanmerkninger.

Oppsummering

Abonnerer du på mange strømmetjenester er Sparebank 1 Mastercard Ung trolig det beste kortet du kan skaffe deg. Ingen andre kredittkort gir deg like gode rabatter på abonnementsprisene som dette. Er du i tillegg ofte på reise, er valget enkelt. Reise- og leiebilfordelene som følger med kortet er ypperlige for deg som ofte er på reisefot, enten mellom studiestedet og hjemplassen din eller på fritidsreiser i utlandet.

For deg som er på jakt etter kredittkort som hjelper deg med å spare mange penger, anbefaler vi heller at du ser på hva de beste kredittkortene i Norge har å tilby. For Sparebank 1-kortet er ikke bra nok til å havne på den øvre delen av den listen.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Carsten

  Superfornøyd med kortet. Takk skal dere ha!

  2020-08-14

Din omtale