• Bra for deg
 • Informasjon
 • Anmeldelse
 • Brukeranmeldelser

Bra for deg

TransferWise Debet Mastercard er blant de beste bankkort uten årsavgift. Kortet gjør valutaomregninger mest fordelaktige for brukeren både gjennom lave valutakurser og super-lave konverteringsgebyrer. Kontantuttak opptil 200 britiske pund per måned er gebyrfritt.

Den smarte TransferWise appen sørger for å auto-konvertere kortkjøp i utlandet til lavest mulig valutakurs i realtid. Den funksjonsrike appen lar deg motta og sende penger, motta øyeblikkelige meldinger om transaksjoner og fryse/aktivere kort ved behov.

Fordeler

 • Konto, app og debetkort uten årsavgift
 • Super-billig valutaveksling
 • Opptil 50 valutaer samtidig på kontoen

Ulemper

 • Ingen kreditt
 • Ingen reiseforsikring
 • Uten bonuopptjening

Krav

 • 18 år

Spesikasjoner

 • Korttype: Debetkort
 • Betalingsnettverk: Mastercard
 • Årsavgift: 0 kr
 • Aldersgrense: 18
 • Rente: 0,00 %
 • Maks kreditt: 0 kr
 • Rentefrie dager: 0
 • Valutapåslag: 0,44 %

Vurdering av TransferWise debetkort

TransferWise er start-up selskapet i valuta-sfæren av det globale finansmarkedet, som tok verden med en storm. Med kjente tungvektere som Sir Richard Branson på eiersiden har TransferWise utviklet smarte teknologiske løsninger som bidra til å gjøre kortkjøp og valutaoverføringer så enkelt og billig som mulige for forbrukere verden over.

Selskapet har nå lasert sitt nye betalingskort TransferWise Mastercard, som som står i sentrum for denne kredittkort vurderingen. Vel å merke er TransferWise Mastercard et bankkort eller debetkort, slik det fremgår av overskriften.

Historien om TranferWise

TransferWise er best kjent for sin valutavekslingsteknologi som muliggjør for forbrukerne å foreta forskjellige transaksjoner og overføringer i over 50 valutaer.  Selskapet har blitt verdenskjent, ikke bare på grunn av Sir Richard Bransons engasjement, men sine utrolig bra kundetilpassede løsninger.

Det er snart 10 år siden TransferWise startet sin reise og relativt raskt vokste i alle retninger. Selskapet etablerte seg i England, men har egentlig sine røtter i Estonia ved at begge founders er estonere, Kristo Käämann og Taavet Hinrikus. Forretningsideen gikk ut på å gjøre valutaoverføring mye billigere og på den måten konkurrere med banker og andre valutavekslingsforetak.

I tillegg til Sir Richard Branson har andre velkjente entreprenører eierinteresser i TransferWise, for eksempel PayPal grunnleggerne Max Levchin og Peter Thiel.

TransferWise hevder å kunne utføre sine valutaoverføringstjenester opptil åtte ganger billigere enn bankene. Det har bidratt til over 7 millioner kunder utfører tjenester via TransferWise til en estimert verdi av omlag 4 milliarder britiske pund under en måned. Samlet besparelse i form av avgifter og omkostninger estimeres til 3 millioner pund – hver dag!

Søknadsprosessen

På omtrent samme måte som Revolut og N26, er det det faktisk en bankkonto du søker om i første omgang, etterfulgt av et Mastercard debetkort som automatisk kobles til kontoen. Administrasjonen av konto og kort foregår via en TransferWise app. Både konto, app og TransferWise bankkort er gratis – altså ingen årsavgift for Mastercard debetkortet.

Søknad om en TransferWise-konto gjøres via hjemmesiden. Du starter med å velge ønsket metode for innloging, for eksempel epost og passord. Når kontoen er opprettet, er det på tide å søke om en såkalt grenseløs bankkonto, og et tilhørende Mastercard kort.

Siden søknaden gjelder et debetkort, blir det ikke foretatt en kredittsjekk når du søker. Det stilles heller ingen inntektskrav slik tilfelle er for alle som søker om kredittkort. Har du en gammel eller aktuell betalingsanmerkning, kan du likevel skaffe deg et Mastercard debetkort fra

En smart automatisk app

Appen fra TransferWise holder en veldig høy klasse. Gjennom appen får du full kontroll over kontoen din, samt debetkort, og appen er tilgjengelig for både Apple og Android.

 • Mottakerliste over alle mottakere du har sendt penger til
 • Send og motta penger i forskjellige valutaer
 • Gjenta tidligere overføringer
 • Se valutakurser i realtid

Hvis du ikke vil eller ikke kan bruke appen, kan du selvfølgelig administrere kontoen din via nettstedet. I din TransferWise-konto har du opptil 50 valutaer samtidig. På bare noen sekunder kan du konvertere til en annen valuta.

Fordi debetkortet et Mastercard, og godt utbredt i hele verden, kan du bruke det när sagt overalt. TransferWise Mastercard lar deg utføre kortkjøp i lokal valuta. Narturligvis er det støtte for kontaktløse betalinger, gjennom å koble kortet til Apple Pay.

Bunnlave valutavekslingsgebyrer

En av hovedargumentene for å bruke TransferWise debetkort er billigere valutaveksling. Med en grenseløs konto får du alltid en “mid-market rate” som betyr den faktiske valutakursen som er gjennomsnittsprisen av valutaens kjøp- og salgspris. TransferWise platformen oppdateres i realtid, hvilket innebærer at du alltid kan regne med den lavest mulige valutakursen på dine transaksjoner.

Tabellen viser TransWise valutavekslingsgebyrer i forhold til andre storbanker i England.

Med en TransferWise-konto og gunstige valutakurser, må du påregne et omregningsgebyr som TransferWise tar for å dekke sine tjenestekostnader.  Med hjelp av en kalkulator på nettsiden kan du enkelt beregne størrelsen på gebyrene.

Hvis du for eksempel sender 1000 kr omregnet i euro, betaler du kun 4 kr i gebyr.

Ulemper

Du kan ikke handle på kreditt med TransferWise Mastercard. Det behøver altså finnes penger på kontoen for at kortet skal fungere. Kortet er ikke koblet til et lojalitetprogram, og du kan ikke regne med cashback eller bonuspoeng når du handler med kortet. Det finnes ingen forsikringer inkludert.

Oppsummering

TransferWise Mastercard er et gunstig debetkort med en bankkonto og app som holder gebyrer og valutavekslingsgebyrer på et minimum. Kortet, som er uten årsavgift, egner seg utmerket for personer som regelmessig eller ofte behøver å overføre penger til utlandet. Den månedlige beløpsgrensen for gratis kontantuttak er £200.

Er du på jakt etter et debetkort som gir gode fordeler som reisekort, eller bonuskort med cashback, kan du sammenligne kredittkort og bankkort som passer dine behov og livsstil.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Kari-Ann Olsen

  2020-04-30

  Takk for en informativ omtale! Transferwise er rett for meg for jeg sender ofte penger til utlandet, og synes bankens høye avgifter er plagsomme.

Din omtale