Egenskaper

Bra for deg

Betalingskortet TransferWise Mastercard, og kontoen som følger med, kan være et godt alternativ for deg som bor i utlandet, for deg som reiser mye utaskjærs eller for deg som jobber som frilanser og har mange kunder i utlandet. Sentralt i TransferWise står muligheten til å sende og motta penger til en så lav vekslingskurs som mulig. Du kan også kjøpe et betalingskort (det koster om lag 50 kroner) slik at du kan ta ut pengene dine i kontanter.

Fordeler

 • Billig valutaveksling.
 • Gratis konto for 50 valutaer.
 • Fungerer over hele verden.

Ulemper

 • Ikke et kredittkort.
 • Ikke en vanlig bank.
 • Mangler kredittkortfordeler.

Krav

 • Minst 18 år

Spesikasjoner

Korttype Debetkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 1,00 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering av TransferWise betalingskort

TransferWise er et britisk selskap som har spesialisert seg på pengeoverføringer. Selskapet har utfordret tradisjonelle finansselskaper med å tilby langt billigere overføring og veksling av penger mellom brukere i ulike land. Dette har ikke gått upåaktet hen. Den britiske grenen av Santander advarte sine investorer i 2017 at banken kunne tape store beløp hvis TransferWise fikk vokse uforstyrret.

TransferWise har fått med seg flere tungvektere som investorer. Paypal-gründer Peter Thiel, selskapet Andreessen Horowitz og sir Richard Branson er noen av dem som har støttet selskapet i oppstartsfasen. Når dette skrives, har det 9 millioner kunder over hele verden. Hver måned sendes det 6 milliarder dollar via selskapet.

Ikke et kredittkort

Når du oppretter en profil hos TransferWise får du en gratis konto. Kontoen kan håndtere 50 valutaer samtidig. TransferWise kaller kontoene sine grenseløse ettersom de fungerer over hele verden. Den gir deg, blant annet, lokale SORT-, SWIFT- og IBAN-opplysninger for en rekke land. Dette innebærer, for eksempel, at du kan motta amerikanske dollar fra mennesker i USA som om kontoen din befinner seg i en amerikansk bank og kun betale lokale kostnader.

Skal du sende penger, for eksempel til noen i Australia, kan du opprette en australsk versjon av kontoen din, veksle pengene til australske dollars og overføre dem så billig som mulig fordi kontoen fremstår som en lokal bankkonto «Down Under».

Kontoen din kan oppbevare penger i 50 valutaer samtidig. Når du vil veksle, for eksempel fra euro til norske kroner, skjer vekslingen i sanntid, til en så lav pris som mulig. Prisen er ofte mange ganger lavere enn den du får med en vanlig bankkonto.

TransferWise betalingskort

Du kan bestille et TransferWise Mastercard betalingskort som du kan bruke med kontoen din. Det koster om lag 50 kroner å bestille et kort.

Du kan bruke kortet over hele verden så lenge det er penger på kontoen din. Har du, for eksempel, britiske pund på kontoen, og skal betale i England, bruker kortet den lokale valutaen. Dermed kan du handle uten gebyrer. Må kortet veksle penger for at du skal få gjennomføre kjøpet, sørger det for at du betaler så lite som mulig i vekslingsgebyr ved å benytte den billigste valutaen på kontoen din.

Slik kommer du i gang

Det er både gratis og enkelt å komme i gang med TransferWise. Dette er hva du skal gjøre:

 1. Klikk på den grønne bestillingsknappen for å åpne TransferWise i nettleseren.
 2. Registrer deg som bruker, helt gratis.
 3. Velg beløpet du ønsker å sende til noen.
 4. Legg inn mottakerens opplysninger.
 5. Verifiser identiteten din, for eksempel, med et bilde av passet ditt.
 6. Send pengene.

Når du har opprettet kontoen og bekreftet ID-en din, kan du bestille et TransferWise betalingskort.

Smart App

Som bruker av TransferWise kan du laste ned en app, både til iOS og Android. I appen kan du sjekke hvem du har sendt penger til, opprette mottakerlister og se hvem som har sendt deg penger.

Du kan også utføre vekslinger i appen og sende penger. Det kanskje beste med appen er at den lar deg koble TransferWise-kortet ditt til Apple Pay slik at du kan bruke mobilbetaling. Forhåpentligvis kommer det snart en løsning for Google Pay, også.

Ulemper

TransferWise er ikke et kredittkort. Du får hverken kreditt eller kredittkortfordeler med kontoen eller kortet. Er dette viktig for deg, anbefaler vi at du ser på hva de beste kredittkortene i landet kan tilby. TransferWise er heller ingen vanlig bank. Du kan, for eksempel, ikke låne penger av selskapet.

Oppsummering

TransferWise er et interessant alternativ for alle som sender og mottar utenlandske penger. Er du, for eksempel, en frilanser med kunder over hele verden, er det en fordel at du kan motta betalinger i en rekke forskjellige valutaer som om du har bankkontoer i kundenes hjemland.

Er du en digital nomade er det så klart en fordel at du kan handle med valutaen i landene du besøker med utgangspunkt i en konto som fremstår som lokal. Du kan spare ganske mange penger i løpet av året på denne måten.

Som en illustrasjon på hvor mye du kan spare skal vi bruke en nordmann som har studert i Australia. Han har 10.000 australske dollar som han skal veksle til norske kroner etter at studiene er over.

 • Veksler han pengene i en norsk bank får han drøyt 64.500 kroner.
 • Bruker han i stedet TransferWise får han om lag 65.000 kroner, eller 500 kroner mer.
Hvor mye koster det å opprette en TransferWise-konto?
Koster det noe å sende penger fra TransferWise til en annen bankkonto?
Kan jeg opprette en norsk versjon av TransferWise-kontoen min?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Kari-Ann Olsen

  2020-04-30

  Takk for en informativ omtale! Transferwise er rett for meg for jeg sender ofte penger til utlandet, og synes bankens høye avgifter er plagsomme.

Din omtale