Har du flere kort du bruker om hverandre? Da kan Curve Pay X være noe for deg. I dette kortet kan du nemlig inkorporere dine øvrige kort. Det gjelder både kredittkort og vanlige bankkort. Hvilket kort du betaler med til enhver tid styres av en app etter regler du lager selv.
Praktisk med bare ett kort i lommeboka
God oversikt i appen
Månedsavgift
Må oppgradere for cashback
Det er det britiske selskapet Curve som leverer Curve-kortene. Det er fire forskjellige kort, Curve Pay, Curve Pay X, Curve Pay Pro og Curve Pay Pro+. Det vanlige Curve-kortet er det eneste som ikke har årsavgift. Deretter kommer de tre øvrige i stigende rekkefølge, med økende årsavgift og flere fordeler inkludert.
Curve tilbyr ikke betalingsløsninger selv, men gir deg muligheten til å bruke de andre kortene du har i dette ene kortet. Du trenger altså bare Curve-kortet i lommeboken.
Først må Curve-kortet bestilles fra England. Når du har mottatt det, installer du en app. Via denne appen laster du kredittkort og bankkort opp i Curve-kortet. Du kan gjøre det ved å scanne dem med mobilkameraet eller å taste inn kortdetaljene. Med Curve Pay X kan du oppbevare inntil fem kort.
Det er appen som avgjør hvilket kredittkort du til enhver tid bruker. Den følger innstilingen du sist gjorde, Det betyr at du må normalt inn og endre det dersom du ønsker å benytte et annet kort neste gang.
Det er imidlertid mulig å legge inn noen føringer i appen, slik at for eksempel bensin betales av drivstoffkortet. Med Curve Pay X er det mulig å legge inn fem slike regler.
Det er også en svært nyttig angreknapp. Du kan nemlig i ettertid endre det kortvalget du har valgt for en transaksjon. Denne «angrefristen» er tilgjengelig i 90 dager på Curve Pay X, i kortere tid på det klassiske Curve-kortet og i lenger tid på Curve Pay Pro og Curve Pay Pro+.
For den som har flere enn to kort å holde styr på, må Curve betraktes som et fremskritt. Du kan velge det gebyrfrie Curve-kortet, men da har du bare anledning til å legge inn to kort.
Det fine er at du beholder rabatter, cashback og andre fordeler på de kortene du bruker gjennom Curve-kortet.
Integreringen med kontaktløs betaling via Google Pay, Apple Pay og Samsung Pay er også attraktivt. Det betyr at det holder å ta telefonen når du er ute og handler.
Endelig er det en fordel at dersom du blir frastjålet lommeboka Curve-kortet ligger i, behøver du kun melde fra til Curve. Det er ikke nødvendig å stenge alle kortene.
Kortet har altså en pris på 5,99 britiske pund, noe som tilsvarer rundt 70 kroner i måneden eller 800 kroner per år. Da er det opp til den enkelte om man synes det er verdt prisen i tillegg til det man eventuelt betaler på andre kort.
Det er mulig å velge det gebyrfrie Curve-kortet, men da kan man kun legge inn to kort. Vi synes det burde iallfall være minst fem, som med Curve Pay X, hvis det skal ha noen hensikt. Har du flere enn fem kort du ønsker å legge inn, må du altså oppgradere til Curve Pay Pro eller Curve Pay Pro+.
Curve Pay X gir heller ikke adgang til Curves cashback-program med 1 % cashbackpoeng hos utvalgte forhandlere. Da må du ha black eller metal-utgaven av kortet.
Til slutt: Det hadde vært fint med en egen side med veiledning på norsk, og aller helst: Norsk kundeservice.
Curve har blitt en suksessbedrift i Storbritannia. Det kan vi godt forstå. De tilbyr noe som folk har bruk for. Appen deres er også under kontinuerlig endring som gjør at den stadig blir bedre og får flere nyttige funksjoner.
Det som gjør at vi nøler, er prisen. Vi mener den kostnadsfrie versjonen som bare tar opp i seg to kort, blir for snau. Du må minst ha betalversjonen i Curve Pay X for at det skal være noen vits.
Dersom Curve etablerer seg på det norske markedet, tror vi imidlertid absolutt det vil ha noe for seg.
Allerede i dag er det mange multikortbrukere her i landet som har falt Curve-løsningen, og det blir sikkert flere.