Egenskaper

Bra for deg

N26 You Mastercard er et bankkort som passer for utstrakt reisevirksomhet. Selv om det ikke er et kredittkort, følger det med flere kredittkortfordeler, slik som en kraftig reiseforsikring og rabatter hos flere, velkjente forhandlere. Uttak av kontanter og veksling til en annen valuta er som regel unntatt gebyrer når du benytter kortet.

Fordeler

 • Gratis kontantuttak og valutaveksling.
 • Inkluderer mange forsikringer.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Månedlig avgift.
 • Er ikke et kredittkort.

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Debetkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 1 200 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering N26 You Mastercard

N26 You er ikke bare et bankkort. Det er et kontonivå i den tyske internettbanken N26, som er tilgjengelig også for norske statsborgere. Banken N26 er en av verdens største, heldigitale banker med mer enn 5 millioner kunder over hele verden. I tillegg til You-kontoen, kan du også velge mellom N26 Standard, N26 Smart og N26 Metal.

Bankkort med fordeler

Et vanlig bankkort tilbyr ikke mye utover at du kan betale med det og ta ut kontanter. N26 You er annerledes. Det gir kundene flere fordeler lik dem du får med gode kredittkort. Her er noen eksempler:

Gratis kontantuttak og valutaveksling – Å ta ut penger med både bankkort og kredittkort kan koste penger i form av gebyrer. I tillegg legger de fleste bankene og selskapene som tilbyr kort, gebyr på veksling fra en valuta til en annen. N26 har stort sett valgt å droppe begge gebyrene. Du slipper vekslingsgebyr og du kan ta ut penger gratis så mye du orker utenfor Europa. I Eurosonen får du fem gebyrfrie uttak i måneden.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Som N26 You-kunde får du en imponerende reiseforsikring som dekker deg for inntil 10 millioner kroner. Forsikringen dekker deg også hvis du må kansellere en reise eller mister bagasjen. Forsikringen omfatter deg selv og familien din.

Vintersportsforsikring – Denne særskilte forsikringen dekker friluftsaktivitetene dine i løpet av vinteren.

N26-appen

Når du oppretter en N26-konto får du en app som gjør det mulig å kontrollere kontoen din. Du kan, for eksempel, se hva du har brukt penger på, hvor mye og når. Du kan også opprette inntil 10 underkontoer i appen. Disse kan du bruke til å sette opp budsjett, for eksempel. Du kan også dele kontoene dine med andre N26 brukere, blant annet, som felles sparekontoer hvis dere skal spare sammen til et felles mål. Du kan sette opp autotrekk fra hver deltaker i appen.

Appen inneholder i tillegg en oversikt over kjøpsfordelene dine. Du får nemlig rabatter hos et brukbart utvalg forhandlere. Her er noen eksempler på selskaper N26 samarbeider, eller har samarbeidet, med:

 • Hotels.com.
 • Audible.
 • Booking.com.
 • Fiverr.
 • Udemy.

Appen inneholder også funksjonen MoneyBeam. Med denne kan du sende penger til og motta penger fra andre N26-brukere. Funksjonen minner mye om norske Vipps.

Hvordan fungerer det?

 1. For å opprette en N26 You-konto, kan du starte med å klikke på den grønne bestillingsknappen. Den tar deg til bankens nettsider. Når du er fremme, er dette prosessen:
 2. Du legger igjen epostadressen din og bekrefter den.
 3. Deretter gir du banken alle opplysningene den ber om.
 4. Bekreft identiteten din med en selfie der du holder opp passet ditt.
 5. Vent på at bankkortet kommer i posten.

Ulemper

N26-kortet er ikke et kredittkort. For at du skal kunne bruke det, må det stå penger på You-kontoen din. Det skal også sies at N26 heller ikke tilbyr bolig-, bil- eller forbrukslån.

Det vi liker aller minst med N26 You er at du må betale for å være kunde. Det koster om lag 100 kroner i måneden å opprettholde kontonivået. Det skal sies at N26 tilbyr en gratiskonto med færre fordeler. I tillegg vil, blant annet, den gode forsikringspakken som følger med, rette opp helhetsinntrykket for ganske mange.

Oppsummering

N26 er en god bankløsning for deg som reiser mye og som ikke trenger hverken lån eller kreditt. Banken tilbyr en imponerende forsikringspakke med kontoen sin, som er gull verdt på reise. Det er også en fordel å slippe å betale gebyrer på valutaveksling og kontantuttak.

Det er en liten nedtur at du må ut med en drøy hundrelapp i måneden for å være You-kunde. At du heller ikke får kreditt eller låne penger, er et problem for flere, mulige kunder.

Allikevel klarer N26 å imponere oss til en viss grad. Den er en av svært få banker som tilbyr forlokkende fordeler med vanlige bankkort. Hele bankopplevelsen føles også nyskapende og innovativ. Det er godt mulig at N26-modellen å drive bank etter, blir vanlig også blant norske banker om kort tid.

Er det et kredittkort du er på jakt etter, og ikke en bankkonto? Da kan du sjekke ut hva de beste kredittkortene i Norge kan tilby deg.

Kan nordmenn åpne konto i N26?
Har banken filialer jeg kan besøke?
Kan man betale kontaktløst med N26 You Mastercard?
Er innskuddene mine trygge hos N26?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Petter Nykvist

  2020-03-02

  Identifiseringsprosessen tok litt tid, ellers gikk alt smidig for seg under registreringen. Gleder med til å begynne å bruke kortet og appen

 • Karianne Melhus

  2019-12-03

  Takk for en informativ omtale. N26 You er helt nytt for meg, og interessant at debetkortet kommer med fordeler og forsikringer som eller bare fås med kredittkort. Har betalingsanmerkning men fikk søke om kortet og venter å få det i posten om et par uker.

Din omtale