Egenskaper

Bra for deg

Nordea Premium Mastercard er et kredittkort forbeholdt Premium-kunder i Nordea. Kortet inkluderer et imponerende utvalg med gratis forsikringer, slik som reise- og avbestillingsforsikring og forsikring av varer du kjøper på nettet. Eier du Premium-kortet har du også adgang til mer enn 1.000 flyplasslounger over hele verden. Banken spanderer fire loungebesøk i løpet av en 12-månedersperiode. Du får også faste rabatter med kortet fra flere forhandlere.

Fordeler

 • Gratisbesøk i flyplasslounger.
 • Mange forsikringer.
 • Rabatter.
 • Kontaktløs betaling.

Ulemper

 • Gebyr for kontantuttak.
 • Må være Nordea-kunde.

Krav

 • Minst 18 år
 • Må tjene minst 30 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 19,00 %
Effektiv rente 23,21 %
Rentefrie dager 45 dagar.
Maks kreditt 500 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 3,50 % (min 250 kr)
Valutapåslag 2,00 %
Uttaksgebyr 1,50 % (min 40 kr)

Vurdering Nordea Premium Mastercard

Nordea Premium Mastercard er et av kortene kunder i Nordea kan skaffe seg. Kortet kan betegnes som et VIP kort på grunn av de eksklusive fordelene som følger med og fordi det har en av landets høyeste kredittrammer.

Nordea er et nordisk finanskonsern, og et av de største i Europa med over 11 millioner kunder. Bankens røtter går helt tilbake til begynnelsen på 1800-tallet. I Norge har selskapets bankvirksomhet blitt en av Norges største, blant annet via oppkjøpene av Norges eldste bank, Christiania Bank og Kreditkasse (Kredittkassen) og Gjensidige Bank. Konsernets hovedkontor ligger i Helsingfors.

Eksklusive fordeler

Det følger en rekke eksklusive fordeler med Nordeas Premium-kort. Mange av dem gjør kortet til en god følgesvenn på reiser.

Adgang til flyplasslounger – Kortet gir deg adgang til mer enn 1.000 flyplasslounger som er med i programmet LoungeKey. Normalt må du betale om lag 300 norske kroner hver gang du besøker en lounge, men med Nordea Premium får du fire gratisbesøk.

Gode rabatter – Rabattprogrammet som følger med Nordea-kortet er ikke det største. Det gir allikevel muligheter til å spare penger, primært på utgifter som har med reise å gjøre:

 • Inntil 15 % i rabatt på leiebil hos Avis.
 • 10 % billigere parkering hos Flight Park på Gardermoen.
 • Opptil 43 % i rabatt på feriehus og leiligheter hos Interhome.
 • Inntil 20 % billigere overnatting hos Best Western Hotels & Resorts.
 • 10 % billigere blomster hos Interflora.

Gratis forsikringer

Vi har sjelden sett en så omfattende forsikringspakke lik den du får med Nordea Premium:

Gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring – Du får gratis reiseforsikringer med på kjøpet hvis du betaler mer enn halvparten av reisekostnadene med kortet. Forsikringene dekker reiser som varer i inntil 90 dager. De omfatter deg og familien, alternativt deg og tre medreisende.

Gratis kjøpsforsikring på reise – Kjøper du en vare som koster mer enn 1.000 kroner i løpet av en reise, får du gratis kjøpsforsikring så lenge du betaler med kortet. Forsikringen dekker skader og tyveri for inntil 25.000 kroner. Den varer i 90 dager etter at du kjøpte varen.

Netthandelsforsikring – Denne forsikringen gir deg dekning for inntil 25.000 kroner på varer du kjøper på nettet. Forutsetningen er at du betaler med kortet og at varen eller varene, til sammen, koster mer enn 500 kroner.

Billettforsikring – Kjøper du billetter til et arrangement med Premium-kortet får du også en avbestillingsforsikring for billettene. Må du kansellere, sørger forsikringen for at du ikke taper pengene.

Vilkår

Nordea Premium Mastercard har en av landets høyeste kredittgrenser. På det meste kan du få en halv million kroner i kreditt. Antall rentefrie dager er 45 på det meste. Her er noen av kravene du må innfri for å kunne putte kortet i lomma:

 • Du er 18 år eller eldre.
 • Inntekten din er minst 300.000 kroner i året før skatt.
 • Du har ingen betalingsanmerkninger.
 • For å få kortet, må du være tilknyttet Nordeas Dagligbankpakke.

Ulemper

Det er ikke mulig å få Nordeas Premium-kort uten å være kunde i banken. I tillegg synes vi at kortet har et litt tynt bonus- og rabattprogram, sammenlignet med de beste kredittkortene i Norge. Det koster også forholdsvis mye å ta ut kontanter med kortet (40 kroner pluss 1,50 % av beløpet du tar ut.)

Oppsummering

Nordea Premium Mastercard er et godt kredittkort for alle som har mulighet til å skaffe seg et. Det er spesielt godt på reise ettersom det kan gjøre reisen billigere (hotellrabatter), tryggere (reise- og kjøpsforsikringer) og mer komfortabel (adgang til flyplasslounger).

Kortet er forbeholdt kunder i Nordea. Er du ikke Nordea-kunde kan du heller ikke få det. Det koster uhensiktsmessig mye å ta ut penger med kortet. I tillegg ville det ha gjort seg med et mer omfattende rabattprogram.

For Nordea-kunder er det allikevel ingen tvil om at Premium-kortet er bra. Du kan tæppe med det og koble det til Apple PayGoogle Pay, Garmin- og Fitbit Pay. Du får også full oversikt over hvordan du bruker kortet med Nordea Wallet-appen.

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale